烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有次在餐廳食飯, 見到是橙色的, 味道似茄汁, 覺得佢似騙我, 謝謝.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:請問大家白菌汁係咩色

我覺得係白色喎

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

白菌汁最多都係有d帶啡,無加能係橙色喎,咁你食落味道點呀?
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

TMC3012 發表於 16-8-3 22:59
我覺得係白色喎
我都覺得係白色,但餐廳姐姐話冇搞錯係橙色喎,佢話好多人以為係白色,所以上來問下。謝謝

男爵府

rose-mag 發表於 16-8-3 23:25
白菌汁最多都係有d帶啡,無加能係橙色喎,咁你食落味道點呀?
似茄汁味

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

wbowbo 發表於 16-8-3 23:27
似茄汁味

咁十居其九搞錯咗
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至