自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我打算去台灣自由行4/3夜,浸溫泉我打算去呢間:
http://www.elitespa.com.tw/home.htm
佢係一間純日式的溫泉旅館,位於台北金山,佢有個一泊兩食套票5500台幣包:一房(基本型)+早餐x2+懷石料理晚餐x2 & 溫泉無限泡(大眾池)~
我BOOK時佢話一次過買夠5套就每套4000元台幣,如果岩心水大家可以夾一夾,夠5套就同佢買可以有discount,不過就算最後夾唔夠5套冇discount我都會去,因為呢間野不論住房、懷石&溫泉都好正,係台灣網上的評價都唔錯的~有興趣夾的搵我啦!
註:套票是一套一張的,不一定要一起出發~

[ 本文章最後由 MD 於 08-11-4 17:23 編輯 ]

大宅

有人想去台灣浸溫泉嗎

我都有少少興趣,但這處難唔難去呀?

男爵府

有冇expire date? 大小同價?

大宅

這套票沒有期限的,但週六唔住得,週一至五及週日都可以,一張票係for一房2大人的,小朋友120cm以下可以一同入住包溫泉&早餐唔收費的。我囡囡未過120cm所以都唔駛錢~呵

大宅

CHLHT
漏左答你,我知係飯店綱址上有教點撘公車去,呢間野係天籟附近的,我就打算自已包車去,問過價7人車1500台币(減司機坐6人),5人車就800台币(減司機坐4人)~

大宅

現在還有2套便夠數了,有意者請快聯絡~

男爵府

我有兩個未過120cm小朋友...咁點計?

大宅

e~咁我又冇問呢點喎,幫你問下先,再覆你。

原文章由 cheukwing媽咪 於 08-11-5 23:26 發表
我有兩個未過120cm小朋友...咁點計?

大宅

有人想去台灣浸溫泉嗎

我可以幫你買4000元的, 而且多個下午茶

原文章由 MD 於 08-11-4 17:21 發表
我打算去台灣自由行4/3夜,浸溫泉我打算去呢間:
http://www.elitespa.com.tw/home.htm
佢係一間純日式的溫泉旅館,位於台北金山,佢有個一泊兩食套票5500台幣包:一房(基本型)+早餐x2+懷石料理晚餐x2 & 溫泉無限泡(大眾 ...

大宅

我有興趣,幫我訂一套呀, 謝謝!

男爵府

你意思是你可以幫我哋BOOK, 包早晚餐同下午茶?
原文章由 eykw 於 08-11-6 09:56 發表
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

大宅

有人想去台灣浸溫泉嗎 »

係~
但我8-12/11去日本.
所以可能要等我回來.
因為我住台灣, 買住宿券會平DD.

原文章由 LuckyGirl 於 08-11-6 14:58 發表
你意思是你可以幫我哋BOOK, 包早晚餐同下午茶?

男爵府

咁就好啦, 其實我哋6月去完, 唸住下年再去, 到時揾你BOOK可以嗎? 是否TRAVEL AGENT? 台北其他酒店會否平DD?
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

大宅

問了~120CM以下2位小童一起住也不收費!
因為我己夠5套了所以中午已經訂左,睇到話有下午茶送我即刻再搵佢問,而家等佢覆我E-MAIL。
另外提一提,雖然券係冇期限,但始終係一張紙,而家經濟唔好,都唔知會唔會過左個冬天就執笠,所以我覺得如果PLAN左09年3月前去都OK,太耐就唔係咁好,有風險~(我自已就PLAN左月底去)
PS:另外呢間野好易FULL,要早起碼一個月前BOOK房的。

[ 本文章最後由 MD 於 08-11-6 17:27 編輯 ]

男爵府

回覆 #12 eykw 的文章

兩個大人 + 125cm小孩...咁點計?

大宅

原文章由 eykw 於 08-11-6 09:56 發表

謝謝你!
我打算下年復活節同朋友一齊去,到時可否搵你買住宿券?

大宅

有人想去台灣浸溫泉嗎

超過高度應該係加 台幣約700元, 到時比飯店就ok

原文章由 SZECHAN1217 於 08-11-6 17:52 發表
兩個大人 + 125cm小孩...咁點計?

大宅

有人想去台灣浸溫泉嗎

其實你d最好係決定左日期, 訂到房才買..
到時你可以找我, 我也可以幫忙訂房.
我只係代你地訂, 不是經銷商什麼的.
但會幫你地格價.

原文章由 winwinlam 於 08-11-7 03:22 發表

謝謝你!
我打算下年復活節同朋友一齊去,到時可否搵你買住宿券?

大宅

有人想去台灣浸溫泉嗎

如果你地有需要可以找我.
我只係係台灣有點悶, 所以在這裡幫下人打發下時間.
而且我又鍾意玩, 所以都會去下旅遊展買下平住宿券.
你地可以留意下新竹 石上湯屋, 最近台灣電視有介紹過,
http://www.fashionhotspring.com/
平日好似約3000台幣, 包二餐. 都幾好.
但小朋友就限110以下

原文章由 LuckyGirl 於 08-11-6 15:24 發表
咁就好啦, 其實我哋6月去完, 唸住下年再去, 到時揾你BOOK可以嗎? 是否TRAVEL AGENT? 台北其他酒店會否平DD?

大宅

我想問六歲小朋友可唔可以浸溫泉?

首頁

尾頁

跳至