使用意見

跳至

首頁

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

各位Android 用戶,如安裝 (或更新至) 親子王國 app 3.3.6 版本後,使用上遇到任何問題/故障,煩請在本集中帖內報告;如有任何使用意見,亦請在此貼出,有關問題及意見都會直接交予程式開發員跟進。謝謝!

3.3.6 版本
-優化代碼,修復部分手機異常退出問題
-設置加入默認字號大小
-優化網絡切換後,彈出連接網絡變更提示

如遇到任何故障問題,請提供以下資料:
-問題描述(哪個頁面發生/執行甚麼操作 出現問題);
-問題截圖或錯誤訊息內容;
-問題發生的頻繁度 (必定/經常/偶然/甚少);
-手機型號;
-Android OS (操作系統)版本。

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

更新咗仲閃得嚴重

1.連翻頁(用手指推上推落)都閃退。
無論睇內文定版面(自由講場)都閃!閃!閃!
大概睇十閃一。

2.入同一個帖要入三次左右先可,閃的次數的確小咗。

3.閃退死機時間耐咗,大概八到十秒,而且會彈彈對話框。
p.s因死機無法cap圖

機型,紅米note 2
網:中移香港3G

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

rabbit75 發表於 16-8-5 12:50
更新咗仲閃得嚴重

1.連翻頁(用手指推上推落)都閃退。

我同你一樣用紅米note 2, os 都係5.0.2 (不過我部機root 咗) , 我冇遇到你依個問題,不過我係uninstall 先裝嘅,bk 次次更新我都慣咗係咁,你一係試下鏟咗再裝

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

召藥師 發表於 16-8-5 14:27

我同你一樣用紅米note 2, os 都係5.0.2 (不過我部機root 咗) ...

先謝謝回覆

因為之前某啲原因須洗機
全部嘢須重安……
依然有呢啲問題…
個人估計BK app用網絡要求較高
maybe我自己網速唔夠
但我用Facebook就無問題

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

rabbit75 發表於 16-8-5 16:17

先謝謝回覆

我冇3g , 用wifi 咋(仲用緊儲值卡), 我老公就同你一樣係中移,今晚用佢部機試下先。
盡我一己之力,發放正能量!

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

一日彈到黑?何解?

bktcc  請更新至3.3.6  發表於 16-8-9 10:25

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

還是ㄧ日彈到黑

超級版主

超級版主

longsky 發表於 16-8-10 00:23
還是ㄧ日彈到黑
3.3.6 先係最新 , 建議你先剷走3.3.5 , 再去 play store download 3.3.6

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

點解個消息提醒會1日後看出現?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

請問apps上傳唔到相,用緊note4
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

ChammyMAMA 發表於 16-9-8 01:03
請問apps上傳唔到相,用緊note4
您好,請到手機設定內查看親子王國app的使用權限,檢查是否已開通了使用相機及相冊,另我們建議您更新親子王國android app至3.3.6版本。謝謝!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

國務專員 發表於 16-9-8 10:17
您好,請到手機設定內查看親子王國app的使用權限,檢查是否已開通了使用相機及相冊,另我們建議您更新親子 ...

已經係最新版喇,唔明點設定,因為舊apps一直都post到相架,但updata咗後就唔得喇
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

已係3.3.6版本,自5月至今超過4個月,都仲係超唔掂,呢排仲弊,c機。之前係甘彈出,要3-6次先入到帖。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆樓主:

手機 樂視1s
android 6.0

更新後不停彈出, 甚至離開bk, 已經試過產走apps 重裝亦未見改善。 請處理

國務專員  已將您提供的資料交予程式開發員跟進。謝謝!  發表於 16-10-18 12:03
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

子爵府

回覆樓主:

红米note2,不停弹,已剷再裝仍弹,煩請跟進

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

virox 發表於 16-10-17 19:48
红米note2,不停弹,已剷再裝仍弹,煩請跟進
請提供Android 操作系統版本。謝謝!

子爵府

國務專員 發表於 16-10-18 12:02

miui 8.0.5.0有勞

子爵府

國務專員 發表於 16-10-18 12:02

3.3.6

男爵府

回覆:[Android] BK 3.3.6 意見-故障報告集中帖 (8月4日上架 )

testing

首頁

尾頁

跳至