自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

ungoobee 發表於 16-8-7 15:24
我都係曾經以為她反叛/搏出位

呢個故事又教訓左我,凡事不可以單看表面

當日bk鬧到佢非常難聽

公爵府

回覆樓主:

其實人地紋身好唔好睇,關其他人咩事啫,佢又唔系做咩壞事
唔知佢既紋身對其他有缺陷既人有無好既影響,但起碼佢出發點系好既,而且證明佢地姐妹情深,系好事

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:以童童性格,我行我素,唔需要搵藉口向外人

原帖由 baby_happy 於 16-08-07 發表

以童童性格,我行我素,唔需要搵藉口向外人交代到先紋身囉 ...
有錢就可以任性……

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

goat 發表於 16-8-7 16:15
當日bk鬧到佢非常難聽

系呢,D人而加去哂邊呢?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

霜霜 發表於 16-8-7 16:28
系呢,D人而加去哂邊呢?

童童最錯,係因為佢阿媽係王菲。所以,佢做,唔做咩都係錯!
不知所謂的乙陸!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

ungoobee 發表於 16-8-7 15:24
我都係曾經以為她反叛/搏出位

呢個故事又教訓左我,凡事不可以單看表面

無錯
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

chowqv 發表於 16-8-7 16:31
童童最錯,係因為佢阿媽係王菲。所以,佢做,唔做咩都係錯!

唔系化?又要探索“錯的根源嗎”?唔好反啦。

伯爵府

回覆樓主:

有冇受感動佢個妹最清楚, 路人甲乙丙又點會知? 佢有呢個心我就覺好得型!

jenniecatcat    發表於 16-8-9 09:44

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

明明好地地 硬係要整到咁,
我係佢妹 家下 攞景定贈慶呀!!

水晶宮

baby_happy 發表於 16-8-7 15:48
以童童性格,我行我素,唔需要搵藉口向外人交代到先紋身囉

我都覺、呢個似經理人口吻多d,不過點都好、佢自己、佢媽接受就得

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

只可以話好另類嘅支持方法

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

bertcat123 發表於 16-8-7 15:04
原來係為咗鼓勵面上天生有缺憾嘅妹妹, 佢真係一個好姐姐!!
https://hk.celebrity.yahoo.com/%E7%AB%87%E9%9 ...
她喜歡就可以了,但我覺得冇必要咁做,幾幼嫩的唸法。

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

我一開始都以為佢搞咩傻左

好洋蔥

珍珠宮

引用:Quote:karenlohy 發表於 16-8-7 15:25 個解

原帖由 tearycow 於 16-08-07 發表
agree
多條線其實鼓勵到啲咩?
我都唔明,咁樣會鼓勵到嗎?
佢阿媽係王菲已經贏在起跑線

大宅

回覆:王菲女女竇靖童面上紋身嘅原因...

你地唔係佢,又唔係佢個妹,你地點知佢咁做鼓勵唔到呢?
我地從來都無缺陷,你又點理解一個有缺陷既人既內心,雖然妹妹成日自拍,可能都好似fb既人咁不停放閃好幸福咁,其實內心好唔開心呢
你點知細妹無同家姐講過,你就好啦你出生已經好完美
我自己個人覺得,就係因為大家太注重外表,先會覺得家姐係面紋身就係好有問題
而家家姐就係要話比大家聽,外表一啲都唔重要,就算我有完美既外表我都可以畫花佢,好好生活,你有呢份勇氣嗎?

jenniecatcat    發表於 16-8-9 09:45

大宅

回覆:王菲女女竇靖童面上紋身嘅原因...

佢中意乜理由紋其實都唔關人事
不過佢理由太牽強

珍珠宮

引用:即係整醜自己 為因臉上有缺陷而自卑的孩子

原帖由 BKsquare 於 16-08-07 發表
即係整醜自己 為因臉上有缺陷而自卑的孩子們,鼓勵他們坦然面對世界?

塊面係佢自己嘅 我呢d旁人無得講
如果我係佢阿妹會覺得係傷口上撒鹽,亦覺佢係抬高自己

珍珠宮

Sumyeema1 發表於 16-8-7 15:27
有咩好讚? 捐款改善e呢個缺陷仲實際……fans 唔好打我

王菲有個基金係for兔唇㗎喎!

珍珠宮

好媽媽勳章

解釋好勉強, 如果我是妹妹, 未必想別人不停提起自己的事情.

珍珠宮

外國間唔中有新聞講一班學生, 為左患重病而甩晒頭髮的同窗, 一齊剃光頭, 唔通咁又係多餘、傷口撒鹽? 我記得每有呢D新聞BK又係個個叫感動。
我本身唔認同紋身呢樣野, 但亦唔覺得有幾大罪, 要去到用咁難聽說話去鬧一個人

首頁
12345...8

尾頁

跳至