自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

出賣自己嘅青春嚟換$, 好可悲啫. 又唔係冇飯開, 屋企人唔掂等打救. 又唔係冇學識, 冇能力搵食. 一句講晒, 都係為咗虛榮啫.

但係得到咩? 老男人一個. 自己自青少艾, 半夜一隻老手伸過嚟...... 有冇諗番個靚仔初戀情人呀?

一間豪華大屋. 即酒店. 唔知可以住到幾時. 擺設都怕唔可以話事. 一換人, 就好似換季一樣.

地位? 人地點睇你, 一個mistress囉. 又係唔知做到幾時. 屋企個賓賓都話有contract, 你反而冇. 司機工人對你客客氣氣, 但內心點諗. 如有機會見到皇太后你敢唔敢抬頭?

有一筆$, 又如何? 人生都冇咗一半, 一出街, 個個都知你係__.可以過返正常生活咩? 再搵唔搵到真愛?

幫人生仔好冒險, 如果自己比人踢走, 帶住個仔, 仔大咗都會跟番有$老豆; 唔帶個仔, 人財兩空.

覺得, 搵個愛自己嘅男人, 一齊搵$, 先會幸福.

洋房

珍珠宮

眼中只 米盲哂咯..

禁止發言

好媽媽勳章

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係家教。

容許個女做人情婦比人包養同人生私生女,外家仲齊齊住豪宅上上下下兄弟姐妹同個老细打工。

點樣面對親戚?恕我老土,呢0的究竟係0羊野道德觀念來呢

原文章由 whitehorse 於 08-11-5 16:50 發表
出賣自己嘅青春嚟換$, 好可悲啫. 又唔係冇飯開, 屋企人唔掂等打救. 又唔係冇學識, 冇能力搵食. 一句講晒, 都係為咗虛榮啫.

但係得到咩? 老男人一個. 自己自青少艾, 半夜一隻老手伸過嚟...... 有冇諗番個 ...

水晶宮

各人價值觀唔同...可能人地覺得甘樣好開心哩...
少奶奶的身份,丫頭的命...

複式洋房

呢d叫做 "富而不貴". 養人果個係咁, 被養果個都係咁.

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

我都唔明而家既社會係咪有錢佬做乜都岩哂? 可以包29, 39, 49....生埋一大堆私生子 咁香港點解仲要行一夫一妻制? 有錢就可多妻, 咁咪等候教壞下一代,等佢地以為有錢就乜都做得...無哂道德觀..唉

男爵府

可能當時人覺得笑貧不笑娼

大宅

原文章由 YongXin 於 08-11-5 16:58 發表
係家教。

容許個女做人情婦比人包養同人生私生女,外家仲齊齊住豪宅上上下下兄弟姐妹同個老细打工。

...

所以就要催眠自己 "我好愛佢, 佢係我ge生命, 為咗佢我可以唔要名份"...唔係呢世点過
[size=medium]HiHi咁多位! 入o黎睇o下BB朗D相啦!! 溢溢 悅悅 無限Fun [size=x-small]朗B話: 亞媽真係好鬼懶ga, 我小學la..有無新相牙

大宅

原文章由 snoopy8787 於 08-11-5 17:31 發表
有好多人為咗錢而嫁一個唔鐘意的人,又或者做人二奶。我以前間公司個個大老細都有二奶嫁。

我以前個大老板既2奶係個小文員, 18歲. 不過佢又係飛上枝頭.... 樂意忘形, 當正自己係老板娘. 我地成日當睇戲, 因為仲有d妹仔都好想同個小文員一效長短, 覺得自己靚過個小文員, 學歷又好過佢. 道德係而家社會已經唔係咁重要, 錢同權利重要過一切. 我朋友一晚帶2個女下屬返屋企瞓, 2個女仔都完全唔介意. 不過我朋友都好現實:"你估佢地真係仲意我啊? 佢地仲意係因為我係太子爺姐." 好多嘢, 睇得多覺得好好笑. 但其實都好可悲. 因為有錢人都好有介心, 佢地覺得你接近佢都係為左佢d錢, 唔會相信真感情.

伯爵府

我諗呢類29吳係要幸福,衹要物質滿足就ok!如果唔係點會有咁多11,12歲咁細既援交妹妹?咁點解d父母唔理會或是不知道自個女有問題?根本就係社會風氣:笑貧不笑娼,道得觀念薄弱!

大宅

每個人諗既野都唔同既
有d人覺得同有錢佬一齊係最好最開心既
起碼唔洗愁冇錢

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

[quote]原文章由 YongXin 於 08-11-4 21:58 發表
係家教。

因為佢父母眼中只有 ~~~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

禁止訪問

子爵府

原文章由 YongXin 於 08-11-5 16:58 發表
係家教。

...
只有存在愛人,聖靈的心,寬恕,體諒就能快樂!

大宅

好媽媽勳章

可能就係試過初戀靚仔情人又窮又燶,先知錢係最實際,有好多人自我形象會建立響金錢同物質上...

大宅

自我形象會建立響金錢同物質上...

yes! agree !!

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

係囉
原文章由 54heima 於 08-11-5 17:01 發表
各人價值觀唔同...可能人地覺得甘樣好開心哩...
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

首頁

尾頁

跳至