自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

不好意思,我又講人是非了~
最衰都係老闆,同酒店高層開會,放左人地3次飛機~
搞到酒店唔同我地公司續約,公司規模縮小,公司無錢,炒左好多sales和文員和客戶服務員。。。。。
宜家又唔交費,租金、電費、寬頻上網費、速遞費、清潔費......乜費都唔交~搞到我俾人追數,公司隨時有被停電停上網的風險~
昏君般的老闆是二世祖黎,我估佢黎香港都係吃喝玩樂咁,想要老闆的威名和有下屬差遣的權利,卻唔想負上老闆的義務和責任,唔似人地d老闆好勤力咁日日上班or真係做野既~好少見佢出現喺office~
原本我可以好舒適好穩定咁喺office工作,我鍾意一成不變的工作,宜家俾昏君般的老闆連累左,被迫出去見工,去過風風雨雨前路暗淡的日子,被迫走出自己的舒適區域去見工
可能我有焦慮症的徵狀,昨日發夢又夢見老闆唔交租~

男爵府

蚊毛 發表於 16-8-9 10:35
搞到酒店唔同我地公司續約 ...

公司係人地嘅佢鐘意點處理都得,佢冇義務make sure 你一世安定,你可以做嘅係快d搵工走

子爵府

畀面勳章

蚊姐早晨

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

搵工唔保證你做成世架, 見唔對路好快走

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

蚊姐早
一分

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆:/_\ 俾昏君般的老闆拖累左我

(>﹏<)

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

蚊蚊,你今日點左郵票未呀?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

搵工

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章

又系你
一分

子爵府

畀面勳章

次次都一分, 你地比多幾分得唔得呀, 同情分都有掛
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你公司未執咩

公爵府

你講到老闆咁累街坊,都唔知你留响度做乜?一面留低又一面鬧,你心甘情願俾人拖累,閣下自理。

Chirley    發表於 16-8-9 11:03
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

Kiko仔 發表於 16-8-9 10:48
蚊姐表示,都冇生意啦,仲洗咩買/貼郵票呀, 連唯一工作都冇埋/_\

大宅

你講D野真係好好笑

一分先

水晶宮

咁仲係到呻?!
啦啦聲上網搵工算啦

公爵府

炒左咁多人, 點解仲未炒你?

其實蚊毛你係好能幹的

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:蚊蚊,你今日點左郵票未呀?

原帖由 Kiko仔 於 16-08-09 發表

大宅

男爵府

乜你覺得無佢你就可以做一世?

首頁
12345...6

尾頁

跳至