夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我和老公結婚第7年,所以朋友都覺得我嫁到個好老公,又會錫老婆又會湊仔,我都100%信任佢。但最近check老公電話,發現老公同個同事一齊近9個月,上埋床,我揭發此事佢即時道歉求原諒,答應我唔會揾佢,以後都唔會做呢啲事,話同個女人一齊只為上床,因為我性方面配合唔到佢,所以先做做咩多野氹佢,講話一生一世愛佢,只為上床,個女人未婚的,也是認識我的。
因為我有小朋友,我為左小朋友,所以決定比一年時間佢和自己睇下段感情work唔work,但我因為知得太多佢地既事(情慾對話),我常常都會想起他們的一切,又想起當時他怎樣講大話出街而同個女人上床,我對老公冇曬信心也常常懷疑他會騙我。
我其實最怕老公對果個女人有真感情,如有感情我會死心,但佢答只為上床,就呢一點我都唔知㸃信佢,能夠有性關係9個月,可以冇感情嗎?
呢個半月,老公比電話我自由check,而果個女人都冇揾佢,他說,佢同個女人知一開始就是錯、但唔知㸃解分極都分唔到開,這不就是有感情嗎?
難道佢地雙方都只是當對方是SP?

宜家我同老公仲喺埋一齊,我希望可以忘記佢出軌呢件事,但真的很難...我投入唔到?就是我們之間冇左信任,我初初就是100%信任他而令他們的戀情維繫了9個月,所以我害怕再信任佢....我唔知可以㸃做.....

別墅

引用:我和老公結婚第7年,所以朋友都覺得我嫁到

原帖由 jtha 於 16-08-10 發表
我和老公結婚第7年,所以朋友都覺得我嫁到個好老公,又會錫老婆又會湊仔,我都100%信任佢。但最近check老公 ...
好似個個出事個故事都差不多只有時間可以證明一切。只有見步行步。冇可能即刻忘記呀!加油呀!

複式洋房

難道用一年時間就忘記到?

洋房

柚子豆腐 發表於 16-8-10 20:54
難道用一年時間就忘記到?

我冇信心可以忘記到。記憶是跟一世...仲要返工都會有機會見到佢(不同部門)
但因為仔女我唔想離婚,我都感覺到老公好後悔,但又跪又喊,但我很難再投入,就算現在對住佢笑,都係扮出黎,我甚至有報復既心態,想佢知被伴侶出賣既感覺

複式洋房

jtha 發表於 16-8-10 20:59
我冇信心可以忘記到。記憶是跟一世...仲要返工都會有機會見到佢(不同部門)
但因為仔女我唔想離婚,我都 ...

點解要委屈自己呢?小朋友會知道媽媽扮開心

翡翠宮

回覆樓主:

你同佢既性生活如何配合吾到?

男爵府

咁而家有冇做多D,同佢所謂唔配合是指量定質,唔改善的話,過了風頭火勢後隻C6依然唔會滿足,到時又外求?重有你有冇問佢點解唔同你講先?就去偷食滿足,反問佢如果你唔滿足是否也可外求,正衰佬

洋房

mini1204 發表於 16-8-10 21:08
你同佢既性生活如何配合吾到?

其實生完2個小朋友,冇咩興趣做,可以冇需要,但一星期都有一次,當然不是得主動,冇mood咁做。同時都覺得我地既注意力集中喺小朋友度,我地冇咩2人世界時間,感情自然都有淡左
其實我知道自己都有問題,事情發生後,我都問過下啲男性朋友,發現性生活不協調會得容易令丈夫出去揾女人...,而我同老公都有認真傾過我地之間既問題,我有做得唔好既地方,性方面忽略左佢,但罪不至背叛我,他明知俾我知道佢揾女人會好大鑊,都中埋去,仲話自己都唔知㸃解會咁,似鬼上身,用呢啲原因回答我,我又可以說什麼

洋房

beebee67890 發表於 16-8-10 21:15
咁而家有冇做多D,同佢所謂唔配合是指量定質,唔改善的話,過了風頭火勢後隻C6依然唔會滿足,到時又外求? ...

佢有同我提出過,但我冇回應佢,因為真係冇興趣,覺得佢好咸濕,之前成日一有身體接觸就好似想搞我咁...
現在我有應佢需要同佢搞,佢就話好開心,但係我真係成日會諗起佢地既奸情,諗起佢地床上係用咩姿勢...㸃搞...因為啲情慾對話,我太深刻
我有問佢,如果係我鈎佬佢會㸃...佢咪一尾講對唔住對唔住...

男爵府

jtha 發表於 16-8-10 21:26
佢有同我提出過,但我冇回應佢,因為真係冇興趣,覺得佢好咸濕,之前成日一有身體接觸就好似想搞我咁...
...
知得越多越難忘,知你好辛苦

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:Quote:beebee67890 發表於 16-8-10 21:15

...
我曾經有段時間都唔想做,覺得c6成日諗住呢啲,後來我睇到啲文章,話男人成日諗住呢啲係正常 (生理需要) 。

有性就有愛,關係會親密啲。

洋房

其實我呢排都不斷睇其他JM相類似既post,結果似乎都係離婚收場,我想知有冇JM係可以同老公重修舊好?
婚姻輔導又有冇用呢?
而其實我現在真的為仔女先留低,如果冇仔女,唔洗諗,即刻離婚!而佢照顧家庭仔女一直做得好好,仔女都鐘意佢,我先唔捨得呢個家

翡翠宮

jtha 發表於 16-8-10 21:20
其實生完2個小朋友,冇咩興趣做,可以冇需要,但一星期都有一次,當然不是得主動,冇mood咁做。同時都覺得 ...

其實性非常重要,佢已經忍吾到要外求,如果雙方吾解決呢件大事,佢今次好內疚大家move on, 始終會再出事。
吾係話佢出軌有道理,不過性生活真係大事,雙方要好好處理。吾 fulfill 既需要無可能長期抑壓,講真亦吾公平。

洋房

siujanjan 發表於 16-8-10 21:36
我曾經有段時間都唔想做,覺得c6成日諗住呢啲,後來我睇到啲文章,話男人成日諗住呢啲係正常 (生理需要) 。 ...

我知道很重要,但真係低估左男人既性需要,性需要可以完全勝過理智。
佢個人好醒目,之前有個親戚都係比老婆揾到電腦電話偷食罪證,佢都識話人死蠢,我都問佢㸃解唔delete message咁蠢,佢自己都話唔知...係咪真係鬼上身呀...十萬個唔明白

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:Quote:siujanjan 發表於 16-8-10 21:36 我

我知道很重要,但真係低估左男人既性需要,性需要可以完全勝過理智。
佢個人好醒目,之前有個親戚都係比老 ...
男人係用下半身諗嘢。。。可能第一次發生啲嘢trigger到,一發不可收拾,回到家你又對佢冷淡,如果你係熱情,可能佢即時內疚斬纜。。。

洋房

mini1204 發表於 16-8-10 21:38
其實性非常重要,佢已經忍吾到要外求,如果雙方吾解決呢件大事,佢今次好內疚大家move on, 始終會再出事。 ...

我可以配合到佢,不過,我真係唔明男人,出軌可以用千萬個原因,我之後人老珠黃咁㸃...又可以話冇新鮮感...總之要成世提防佢再出軌

但佢話同個女人冇感情,我可以相信佢嗎....

洋房

siujanjan 發表於 16-8-10 21:44
男人係用下半身諗嘢。。。可能第一次發生啲嘢trigger到,一發不可收拾,回到家你又對佢冷淡,如果你係熱情 ...

如果佢去叫雞,可能我容易啲原諒佢,但佢對象係同事,我覺得是有感情而發生的,佢同第二個女人有感情我真係覺得好難接受

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

jtha 發表於 16-8-10 21:47
我可以配合到佢,不過,我真係唔明男人,出軌可以用千萬個原因,我之後人老珠黃咁㸃...又可以話冇新鮮感.. ...

我會傾向相信一次
let go 舊事
好好再愛一次
去下旅行,大家enjoy 對方既 company 同 body
一世人流流長,無可能完全吾犯錯呢!

大宅

回覆樓主:

要睇你有幾愛你老公。信任係唔會再有的了,所以真係要睇有幾愛。我而家係唔再完全相信c6,我亦向佢表明,佢講咩我都無法相信,我只相信見到的事實。So far,我而家未發現佢再呃我。

首頁

尾頁

跳至