親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

babybabyu 發表於 16-8-11 11:33
我剛去完,不唔係包車,係台北到宜蘭,和第二天送機,係酒店介紹比我,比超上網揾平一截,你要自己問下嗎?
...

請問可以pm 司機資料俾我嗎?
請問你係吾係今年8月去呀? 一般8月份天氣如何呀? 我打算8月尾去,由台北去宜蘭,請問有無行程可以分享睇呀? 如不包車,自己座車方便嗎?

大宅

可以pm我嗎我下星期去

複式洋房

伯爵府

cj040710 發表於 16-12-6 04:05
請問你係吾係今年8月去呀? 一般8月份天氣如何呀? 我打算8月尾去,由台北去 ...

我8月頭去。間中有雨,都幾熱,帶兩個小朋友,所以好少坐捷運。我咩防水背包,帶把縮骨遮比小朋友用,大人帶帽,帶风褸同士啤底衫。
台北第一天,check in,食午餐,101+月亮公車影下相,饒河行夜市
第二日叫車到十分,九份
第三日動物園,叫車2點出發到宜蘭係酒店內玩,晚餐食紅樓鴨宴。
第四日步行經過中山公園,到宜蘭火車站附近有個公園玩,噹森林,有cafe坐下,幾米公園影相,慢步返去商場食甜甜圈。之後前一天已經book定車提我到機場。

其實宜蘭可以留多一天,book下DIY果醬,葱餅果啲幾好。

伯爵府

cj040710 發表於 16-12-6 04:05
請問你係吾係今年8月去呀? 一般8月份天氣如何呀? 我打算8月尾去,由台北去 ...

坐捷運好多長命樓梯,小朋友已經小學係ok,但幼稚園就唔多掂,如果搭幾個站捷運,其實有返5個人,真係打的好過,我打的四個站百4-5twd,可能捷運都要100-120了,有啲地方會有少少塞車。其實搭公車都得嘅。

大宅

babybabyu 發表於 16-12-6 13:09
坐捷運好多長命樓梯,小朋友已經小學係ok,但幼稚園就唔多掂,如果搭幾個站捷運,其實有返5個人,真係打的 ...

如果去台北宜蘭六天 頭尾三天台北 其餘三日宜蘭 咁我想問若果兩大兩細 一個五歲 一個歲半 有bb車 一個大行李咁 兩個背襄 坐公車或捷運搞掂 唔包車 可行嗎 會死人嗎?

伯爵府

Dudubb 發表於 16-12-6 19:27
如果去台北宜蘭六天 頭尾三天台北 其餘三日宜蘭 咁我想問若果兩大兩細 一個五歲 一個歲半 有bb車 一個大行 ...

你預左咩住細b,再咩住背包,拖住大b,老公就拎行李加個背包,應該去3日都未必捱得住呀,因為你有bb車,要行長命樓梯上落捷運,,,台北去宜蘭預要2小時公車(我未搭過,但知道應該要係台北車站上國道線)

其實台北機場有巴士到復興路或者台北車站,約一小時係ok的,可以恰下眼訓,台北市內算方便,可以公車,啲小朋友眼訓都可隨便截的士。uber不太建議,好多路盲。。。。不過勝在平過打的少少。

而台北去宜蘭打的約一小時2個字(唔塞車的話)通常會有附加費,隨手截要成3000twd以上。宜蘭有啲景點都步行到,當然如果順路去温泉可能又遠啲。無乜的士,我見宜蘭火車站有的士站,和等回程台北嘅的士。但跳標點都貴少少。叫車應該有打折。

子爵府

可以分享司機資料嗎? 謝謝

大宅

可以pm包車資料嗎?謝謝!

大宅

我剛去完,不唔係包車,係台北到宜蘭,和第二天送機,係酒店介紹比我,比超上網揾平一截,你要自己問下嗎?
...

可pm我嘛..thanks

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

可以俾司機資料我嗎?thx

大宅

...

請問你可以pm司機資料我嗎?謝謝

大宅

回覆樓主:

請pm包車資料給我,謝謝

大宅

babybabyu 發表於 16-12-6 23:30
你預左咩住細b,再咩住背包,拖住大b,老公就拎行李加個背包,應該去3日都未必捱得住呀,因為你有bb車,要 ...

可以給我宜蘭包車資料嗎?我想包車由宜蘭酒店去威士忌酒廠。謝謝!

複式洋房

可否pm資料,謝謝

大宅

可以俾司機資料我嗎?thx

大宅

美好大世界2017勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章 認識瑞士牛牛第一回 2016畫展勳章

...

想知聯絡司機資料,可否pm?謝謝!

伯爵府

LLChan 發表於 17-5-15 12:39
想知聯絡司機資料,可否pm?謝謝!

pm了

別墅

wwy512 發表於 16-8-10 22:24
只有2人,想包細車

有無介紹,thanks

我也想知包車資料。 pm 我可以嗎?

首頁

尾頁

跳至