跳至

首頁

尾頁

洋房

囡囡3歲幾時返南豐23/F卓X一年有多...d畫靚到不得了...因為次次都係老師起哂槁再比小朋友填色再加閃粉,d miss好nice&次次都係2-3個miss行黎行去咁教around二十個小朋友畫圖畫.....阿囡漸長大之後就話上堂時好嘈,因為d2-3歲既bb一係喊一係亂攪野一係週圍行....

then轉咗去南豐10/F魏X館半年喇,到今個月stop咗....因為d畫....唉...係就係無哂d bb...but老師幅幅畫都"幫"阿囡打陰影...唉...阿囡得5歲幾even畫個圓圈都分分鐘起哂角既,我問阿囡明唔明點解會有少少深色圍邊既...佢只話係老師加上去嫁...最離譜係有一次教囡囡畫抽象畫喎.......阿囡放學後見到我即話幅圖畫好奇怪,只係畫咗一格格&填顏色...真攪笑

總括黎講只有幼稚園佢自己畫既圖畫先係最真實囉...我正搵緊新畫室,唔需要畫得好靚好靚...只要"真係有野學既"就得嫁啦...

請問各家長們有無其他畫班既comment可以分享吓嫁?

別墅

try try art forum la
nam fung 8th floor

原文章由 ckkckk2003 於 08-11-6 15:33 發表
囡囡3歲幾時返南豐23/F卓X一年有多...d畫靚到不得了...因為次次都係老師起哂槁再比小朋友填色再加閃粉,d miss好nice&次次都係2-3個miss行黎行去咁教around二十個小朋友畫圖畫.....阿囡漸長大之後就話上堂時好嘈,因為 ...

複式洋房

我個囡都係8/F藝術文化學, 您先去門口欣賞下小朋友既畫作, 之後可以再同Ms Fan傾下, 了解多一點才作決定.

原文章由 ahmin 於 08-11-8 12:14 發表
try try art forum la
nam fung 8th floor

男爵府

其實我見係BKO黎O黎去去都係講幾間, 我都冇比其他意見怕人誤會我SELL他們. 不過我仔仔係呢間由2歲半開始間斷( 我生妹妹個時停O左半年)學習O左3年啦 ! 見佢都不斷進步, 我都好開心. 老師真係比佢地自己做, 只從旁協助.呢點我好欣賞,因為你想佢學當然要佢自己做,畫作好與否都可以睇出佢當日O既心情狀況的  而且人數不算多, 不過佢地點係荃灣廣場附近, 可能就差O的. 間學校叫( 生活藝術 24022322)
比阿仔O的作品大家睇O下 !

http://www.facebook.com/album.php?aid=35425&l=64e87&id=582964825

[ 本文章最後由 evitalcm 於 08-11-10 11:13 編輯 ]

你快樂,所以我快樂 !!!

大宅

葵涌會唔會嫌遠 ? 朋友個囝囝o係石蔭街市附近果間小跳豆學習坊學左都有半年, 佢地只有星期六有班, 3歲就係圖鴉班, 老師好有愛心, 朋友話 d 小朋友上堂好開心的.

複式洋房

咁樣教畫點可以架,好似工場倒帽咁!
我認為張畫靚唔靚唔緊要,最緊要係小朋友自己畫架0羅。

原文章由 ckkckk2003 於 08-11-6 03:33 PM 發表

囡囡3歲幾時返南豐23/F卓X一年有多...d畫靚到不得了...因為次次都係老師起哂槁再比小朋友填色再加閃粉,d miss好nice&次次都係2-3個miss行黎行去咁教around二十個小朋友畫圖畫.....阿囡漸長大之後就話上堂時好嘈,因為d2-3歲既bb一係喊一係亂攪野一係週圍行....

then轉咗去南豐10/F魏X館半年喇,到今個月stop咗....因為d畫....唉...係就係無哂d bb...but老師幅幅畫都"幫"阿囡打陰影...唉...阿囡得5歲幾even畫個圓圈都分分鐘起哂角既,我問阿囡明唔明點解會有少少深色圍邊既...佢只話係老師加上去嫁...最離譜係有一次教囡囡畫抽象畫喎.......阿囡放學後見到我即話幅圖畫好奇怪,只係畫咗一格格&填顏色...真攪笑

總括黎講只有幼稚園佢自己畫既圖畫先係最真實囉...我正搵緊新畫室,唔需要畫得好靚好靚...只要"真係有野學既"就得嫁啦...

請問各家長們有無其他畫班既comment可以分享吓嫁?

大宅

其實我見愉景新城都有間叫 "創意學堂",我家姐個女就係九龍灣嗰間學,我見佢啲畫都畫得好靚,我問佢係咪老師幫佢起稿?佢話係自己畫,老師只係係側邊睇,我家姐都話佢個女係嗰度學畫都幾好、比之前其他畫室有進步,你不妨去睇睇,我記得係係愉景新城荷花隔離舖,或者係直銷中心樓上舖......
http://www.socreate.edu.hk/ <== 呢個係網址

原文章由 ckkckk2003 於 08-11-6 15:33 發表
囡囡3歲幾時返南豐23/F卓X一年有多...d畫靚到不得了...因為次次都係老師起哂槁再比小朋友填色再加閃粉,d miss好nice&次次都係2-3個miss行黎行去咁教around二十個小朋友畫圖畫.....阿囡漸長大之後就話上堂時好嘈,因為 ...

[ 本文章最後由 cool_BB 於 08-11-12 15:34 編輯 ]

翡翠宮

真係畫得唔錯喎, 最緊要一睇就知係小朋友自己畫, 最怕比人規限晒小朋友d創意...想問下呢間學校地址係邊, 同埋有冇電話, 收費又如何?我都想幫我仔仔報下畫班, thx!

原文章由 evitalcm 於 08-11-10 11:11 發表
其實我見係BKO黎O黎去去都係講幾間, 我都冇比其他意見怕人誤會我SELL他們. 不過我仔仔係呢間由2歲半開始間斷( 我生妹妹個時停O左半年)學習O左3年啦 ! 見佢都不斷進步, 我都好開心. 老師真係比佢地自己做, 只從旁協助 ...

男爵府

非常推薦在荃新天地對面的99廣場的Apple Tree畫室,創辦人Anna不但人品愛心好,而且能運用本身的知識及能力,觀察及配合小朋友去因材施教,他們有英文作語言的不同畫班,囝囝的是英文班,但他英文好弱,所以Anna折衷地隅然也會配以廣東話使他明白。

我也看到那些年幼的小朋友又畫又玩又唱,好開心,導師只從旁協助及引導,好Nice好溫柔好笑容。囝囝第一堂懶閒又求其,俾Anna認真地又教又話之後有進步。

Anna會配合她的理念,及尊重小朋友的性格、概念及能力去施教;她也會應合家長的要求,如我的理念,加以教導技術、知識、意見,務求小朋友舒服地有所得着。每一個練習及創作,背後都有動機及理念。

好好的畫室與理念,還有好人品及用心。如果你可以應付到$650(4堂)的話,好值得,而且可以免費試堂。

囝囝上了兩三個月,我們雖然不富貴,但寧願少學其他興趣理班(囝囝好想學電腦及數學),但我都先揀Apple Tree,而且無後悔無浪費,好值得,好欣賞Apple Tree及Anna,以及說得流利標準英文的大哥哥大姐姐導師。

Apple Tree
http://www.appletree.com.hk/pages/hm-Frameset.php
Anna Ma-澳洲新南威爾斯大學設計碩士及建築學榮譽學士
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

別墅

Irene 1121,

我囡囡都在Apple Tree 學晝晝, 已有一年半, 雖然D晝唔係幅幅都好, 但是幅幅都是自已晝, 有意思, 不是老師傑作!!我好喜歡在Apple Tree, 所以由三歲到現在

原帖由 Irene1121 於 08-11-23 11:12 發表
非常推薦在荃新天地對面的99廣場的Apple Tree畫室,創辦人Anna不但人品愛心好,而且能運用本身的知識及能力,觀察及配合小朋友去因材施教,他們有英文作語言的不同畫班,囝囝的是英文班,但他英文好弱,所以Anna折衷地隅然也會配以 ...

男爵府

我個女都係"生活藝術"學, D老師真係唔錯, 亞女D畫真係有進步. $105一堂, 都OK啦. (tel:24022322)

原帖由 bb2 於 08-11-23 03:37 發表
真係畫得唔錯喎, 最緊要一睇就知係小朋友自己畫, 最怕比人規限晒小朋友d創意...想問下呢間學校地址係邊, 同埋有冇電話, 收費又如何?我都想幫我仔仔報下畫班, thx!

...

首頁

尾頁

跳至