潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章

成班人話呢隻係杏色,話我色盲 各位 jm, 請問真係杏色嗎?

珍珠宮

希澂 發表於 16-8-13 13:55
成班人話呢隻係杏色,話我色盲 各位 jm, 請問真係杏色嗎?

...

我覺得呢2條先叫杏色

珍珠宮

希澂 發表於 16-8-13 13:55

...

jm們無意見嗎?

我覺得似灰灰地,有D牛仔褲係呢隻色,睇呢張相我無想象過係杏色

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

第一條似灰色, 第二條係卡其色, 第三條先係杏色.

珍珠宮

kitbebe 發表於 16-8-13 21:29
第一條似灰色, 第二條係卡其色, 第三條先係杏色.

個代購死都話第一張相係杏色,買左類似杏色比我,我話張相完全唔似杏色,佢地話我色盲,又話唔可以因為唔鍾意隻色退貨,在FB鬧左我好耐,我澄清我無打算退,只係想同佢講返佢買錯色,我想買返條啱色嘅,因為我係 send 第一張灰灰地色嘅相比佢,我再揾返佢D相,send埋下面果兩張比佢,跟本佢係買錯第二張相果條比我,但死都唔認

見佢發癲咁不停鬧,在FB鬧左我1個鐘,我都唔想同佢争論

我 post 上嚟,係好想知我係咪色盲

謝謝妳回覆

大宅

希澂 發表於 16-8-13 23:21
個代購死都話第一張相係杏色,買左類似杏色比我,我話張相完全唔似杏色,佢地話我色盲,又話唔可以因為唔 ...

乜而家D代購甘惡呀⋯⋯

珍珠宮

引用:Quote:希澂+發表於+16-8-13+23:21+個代購死

原帖由 yinkei 於 16-08-14 發表
乜而家D代購甘惡呀⋯⋯
呢間我同佢交手過好多次,好順利喎

珍珠宮

引用:成班人話呢隻係杏色,話我色盲+各位+jm,+請

原帖由 希澂 於 16-08-13 發表

...
其實用詞可能真係大家有出入,咁你send比佢張相係咪呢隻色先?如果係一樣色嘅就無錯,如果係同相中嘅色唔同就有問題喇

珍珠宮

lovelykitty 發表於 16-8-14 01:44
呢間我同佢交手過好多次,好順利喎

我都同佢買過好多次野,係今次隻色同張相有出入,我上去交收時先問,開返我FB 比佢地張相比佢地睇,但佢地成 team 人堅持話無買錯,我唯有走,因好多人排隊拎貨。

但回家途中 search 返佢地之前D相,再 send 返去FB同佢地講,佢就揾個老細又拍 video 又錄音越講越激動鬧話唔啱色無得退,張相明明係杏色,唔係灰色,鬧我色盲,我多次話我想搞清楚下面果兩張相才可叫杏色,佢一直唔答,我問左幾次下面兩張相先可叫係杏色,佢就鬧我話佢依家唔係同我講下面兩張相嘅問題,係我 send 比佢張相就係杏色,又 send 張深灰相比我睇,話果隻先係灰,又話好多客都色盲,走去同佢地嘈要退,又 send 佢地寫明唔啱色無得退果段野比我,我澄清我無話要退,我只係想買返我想要嘅色,佢先無咁惡,最後要我話原來張相係杏色咁無辦法啦,佢先收聲,話張相影時有色差。。。

我完全估唔到個老闆咁惡,佢登晒相個樣都幾 nice

珍珠宮

lovelykitty 發表於 16-8-14 01:46
其實用詞可能真係大家有出入,咁你send比佢張相係咪呢隻色先?如果係一樣色嘅就無錯,如果係同相中嘅色唔同 ...

我 send 比佢係呢張

珍珠宮

其實用詞可能真係大家有出入,咁你send比佢張相係咪呢隻色先?如果係一樣色嘅就無錯,如果係同相中嘅色唔同 ...

另外,佢話呢隻先係灰,問我係咪要呢隻

我個人覺得呢隻係深灰

珍珠宮

我 post 上嚟係想知道自己係咪真係色盲,唔係想唱佢,我 delete 晒佢相D地址資料人先 post,估唔到妳認到個好濛嘅 logo

珍珠宮

希澂 發表於 16-8-14 06:34

post 完我發現 delete 漏佢個公司名,之後又發現我寫錯字才要編輯2次

珍珠宮

yinkei 發表於 16-8-14 01:41
乜而家D代購甘惡呀⋯⋯

子爵府

fb代購麻煩過淘寶怕怕

wcpcelia    發表於 16-8-16 12:10

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

3種不同色喎

珍珠宮

日日媽媽 發表於 16-8-15 18:14
fb代購麻煩過淘寶怕怕

我發覺係,我已經唔係生客,之前交易過好幾次,居然今次鬧我色盲,又話好多客都色盲

代購位老闆把聲又較粗豪,我聽到佢把聲咁惡都唔敢再同佢講,我出去揾過條啱色好過

珍珠宮

日日媽媽 發表於 16-8-15 18:14
fb代購麻煩過淘寶怕怕

我發覺係,我已經唔係生客,之前交易過好幾次,居然今次鬧我色盲,又話好多客都色盲

代購位老闆把聲又較粗豪,我聽到佢把聲咁惡都唔敢再同佢講,我出去揾過條啱色好過

珍珠宮

cindy618 發表於 16-8-15 19:09
3種不同色喎

唉,係啦,我都覺得係3條唔同色

但位代購話係影相色差,再加上我色盲,其實呢3條褲係同一個色,3條都係杏色喎

首頁

尾頁

跳至