懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

依家15週多啲,條腰真係好唔舒服!
已經第3胎,不過好似用托腹帶一次比一次早!
其實有冇問題呢?
不過帶左真係好好多

大宅

引用:依家15週多啲,條腰真係好唔舒服!已經第3

原帖由 Msolivialeung 於 16-08-15 發表
其實有冇問題呢?
我第一胎有用,反而第二胎唔駛用,無腰痛。

Msolivialeung    發表於 16-8-15 15:04

大宅

托腹帶對我好WORK,應該要早D買,著,唔駛等到腰痛先黎帶.

子爵府

tabbymom 發表於 16-8-15 14:56
托腹帶對我好WORK,應該要早D買,著,唔駛等到腰痛先黎帶.
我都想知自己算唔算早用!不過你講得岩,冇理由痛先用!
Thx

大宅

Msolivialeung 發表於 16-8-15 15:03
我都想知自己算唔算早用!不過你講得岩,冇理由痛先用!
Thx
托腹帶有粗幼, 你去店叫D SALES 比你試上身FEEL 下邊款舒服先買. 我因為腰痛先黎買,所以買左粗身(圍哂成個肚)SUPPORT 好D

別墅

想問下媽媽們,你哋用托腹帶嘅時候阿B有冇郁得特別勁,我而家35週,由6個月既時候開始間唔中會用,唔係日日用 係覺得有腰痛嗰幾日先至會用,但每次都係又出門口就帶着返到公司就除低,我覺得每次帶着托腹帶嘅時候BB係肚入邊會郁得好大力,所以我驚BB係覺得好迫好唔舒服,唔會用太長時間。同埋其實依家天氣咁熱帶住果條帶,都真係幾辛苦下~

公爵府

szelambb 發表於 16-8-16 14:33
想問下媽媽們,你哋用托腹帶嘅時候阿B有冇郁得特別勁,我而家35週,由6個月既時候開始間唔中會用,唔係日日 ...

你係咪索得緊過頭?一緊就會郁架,所以我會鬆少少托得到就算。

公爵府

Msolivialeung 發表於 16-8-15 12:18
其實有冇問題呢?

其實我反而唔係腰痛用托腹帶,而係肚大子宮墜急尿feel所以才用。

別墅

小華子 發表於 16-8-16 14:45
你係咪索得緊過頭?一緊就會郁架,所以我會鬆少少托得到就算。
我自己覺得唔緊囉,係岩岩好有cool 實既感覺咋~

禁止訪問

別墅

ncoo 發表於 16-8-16 20:32
請問邊只牌子好?
我有兩條 ,一條係Gennie'e 日本製 , 係中間粗兩邊幼.,另一條唔知牌子台灣製,全條都係粗既。兩條都係朋友送既,我自己覺得日本製嗰條好用啲舒服好多真係改善倒腰痛既問題。但係我肚裏面嘅BB就好似唔係甘鍾意有嘢扎住嘅感覺,尤其是坐緊巴士嘅時候佢簡直係喺度掙扎

別墅

我想問下係咪臨近生個陣唔用托腹帶會易生D? 唔會COOL住阿B, 由佢墜落去~
我而家33週開始唔用...

大宅

Silly.Silly 發表於 16-8-17 17:16
我想問下係咪臨近生個陣唔用托腹帶會易生D? 唔會COOL住阿B, 由佢墜落去~
我而家33週開始唔用... ...

我就32週, 無諗過哩個問題, 因為我要返工行來行去, 早兩日落街試過唔用,個肚勁墜, 行多兩步都好辛苦, 同好無安全感, 所以會KEEP住用至放假

首頁

尾頁

跳至