論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 FA8866 於 08-11-7 22:59 發表

同婆婆講,個工人唔會返黎,由得佢啦.寧願快d同您婆婆講,等佢快d接受.

都好,police做野,希望快d拉到條衰人,不過您地都要有心理準備,極大機會告佢唔入.
但您地要企硬唔好比一個月.快d連埋case no. ...

我地同佢講左好多次,話佢唔會返架啦,跟住婆婆仲要話...如果TITI返左屋企,佢阿媽問起會點喎(仲要同佢諗埋佢屋企人)
我地落完口供都成四點半,我表姐要返佢寫字樓先可以FAX過去
佢羅...唉!真係好煩

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 sylviawong 於 08-11-7 23:00 發表

唉...我表姐就係俾CASH!我問佢點解唔過數俾佢,原來佢係一舊錢俾我姨丈,跟住姨丈俾錢TITI,剩返個D係家用

最緊要您地要有簽收.起碼都仲有少少証據.

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 sylviawong 於 08-11-7 22:47 發表
等左一陣,有三個警察黎同婆婆落口供,過左無幾耐,就有個沙展黎左,又問左一輪,跟住話落案刑事,係偷竊羅
又過左無幾耐有2個CID黎...又同左婆婆落口供,跟住又個套指模既警察又黎啦~~
唉...攪左大半日,落到成四點半,唔好 ...

要多d時間陪下婆婆, 唔見d金, 佢一定好唔開心....
呢隻死賊仔, 走佬就算啦, 仲要撻野, 抵打

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呀,今日同您講保安個度,記得問埋呀,預備佢屈您地時用黎做証.

另如有任何自稱乜會既人call您地,您地唔好同佢講任何野,只係叫對方留姓名,電話,跟住收佢線,將資料交比police.
如佢唔講,就cut佢線.(最好您地可以用電話錄音)[可將家裡電話飛線去手提,如家裡電話飛唔到線,直頭拔起條線,迫佢打您地手提,咁就可錄低音啦]如佢地有恐嚇成份,佢就飽啦.

男爵府

原文章由 FA8866 於 08-11-8 00:04 發表
呀,今日同您講保安個度,記得問埋呀,預備佢屈您地時用黎做証.

另如有任何自稱乜會既人call您地,您地唔好同佢講任何野,只係叫對方留姓名,電話,跟住收佢線,將資料交比police.
如佢唔講,就cut佢線.(最好您地 ...

個d警察都問埋下面保安羅,我琴日問左保安,佢地話有錄影到羅~~
係喎...同定我表姐講,一陣佢亂左陣腳就衰

首頁

尾頁

跳至