美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Bioderma卸妝水(萬寧做緊特價)
vs Fancl卸妝油

兩隻都未用過,
價錢相約, 邊隻好用啲呀?

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 lkyjoanne 於 08-11-7 21:39 發表
vs Fancl卸妝油

兩隻都未用過,

我用開 fancl , 好好用

今日係萬寧試咗 d 眼影 , 有銀底既 ,

之後用 Bioderma 卸 , 雖然係好爽唔油 ,

但卸得唔乾淨 , 用力卒都仲有少少 , 感覺麻麻 !!!

複式洋房

我prefer bioderma h2o
因為本身比較油
再用油好易出粒粒
原文章由 lkyjoanne 於 08-11-7 21:39 發表
vs Fancl卸妝油

兩隻都未用過,

大宅

其實因人而定既,如果用開oil既,會覺得用水會唔干淨,而用水既原因,有的是怕油!所以都是靠自己偏愛選購

大宅

Bioderma卸妝水

男爵府

我投bioderma一票,因為我覺得卸妝油(不論咩牌子)長期用會標暗粒
不過用bioderma煩少少係眼妝要另外搵eye makeup remover卸

洋房

我之前用油,整到生成面粉刺,個醫生話用油係會生粉刺的。。。

之後我用bioderma,點知又整到皮膚敏感。。。。。。哎,原來bioderma係唔可以長用,因為佢會令皮膚變到好薄。。。。

我家下都要停用!!!

大宅

原文章由 lovebenben 於 08-11-11 15:40 發表
我之前用油,整到生成面粉刺,個醫生話用油係會生粉刺的。。。

之後我用bioderma,點知又整到皮膚敏感。。。。。。哎,原來bioderma係唔可以長用,因為佢會令皮膚變到好薄。。。。

我家下都要停用!!! ...

吓!! 係呀??!!! 其實我兩隻都有用架, 本身係 fancl fans, 一直用開佢o既 product, 真係幾好, 所以都有用 cleansing oil, 唔錯喎!! 好乾淨, 又唔覺生粒粒多咗, 而我本身係敏感皮膚, 所以見到 bioderma 抗敏嗰隻卸裝水 ( 粉紅色 ) 又忍唔住試吓, 效果都唔錯, 一 d 都唔乾, 我通常冇咩特別化裝 ( only 防曬 or 畫眉 ) 就用 bioderma, 如果化哂裝就要用 fancl 先夠乾淨囉!!

伯爵府

我兩隻都有用架, 其實我覺得bioderma好用d, 無咁油又落得乾淨...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我以前用FANCL, 用左一排覺得太油, 依家轉左用bioderma粉紅色防敏感, 同埋趁萬寧做特價$135先至買幾支. 好鬼抵.

男爵府

之前喺金百利間水貨店買bioderma超抵,$198/500ml,仲有sample送,不過唔知而家仲有無呢

大宅

其實你諗下化妝品,主要既成日一定有油份,不過睇下你咩油啦,如果冇油份,點會化到你d皮膚咁滑呀!油份是一種滋潤既效果。

大宅

我又冇喎,我用shu uemura cleansing oil 差不多10年,冇出個粒粒, 好好用tim, 唔dry 又clean...

我諗每個人皮膚不同, 對不同product唔同反應; 而我自己皮膚都算sensitive, so once the product i found suits me, i will not change it easily.

原文章由 sppchocho 於 08-11-8 22:53 發表
我投bioderma一票,因為我覺得卸妝油(不論咩牌子)長期用會標暗粒
不過用bioderma煩少少係眼妝要另外搵eye makeup remover卸

大宅

幣傢伙, 我用cleaning oil真係多左好多粒粒呀.... 唔知係未我oily skin呢?? 點算呀?? 用咩落防晒好呀??

大宅

Bioderma 冇 Fancl 咁 "nup".

大宅

如果化濃妝,bioderma唔乾淨架

fancl我覺得好用,我多數係用完cleanings oil再用呢d卸妝水既

當化妝水甘用lor!

大宅

咁你用得啱唔啱方法呢? 如 shu uemura, 你用2 pumps cleansing oil 輕輕"卒"暈全塊面(連眼睛), 再用 小小水 apply to face and 輕輕massage到奶狀, 輕massage一陣, 再用大量清水洗淨塊面, 好乾淨又唔乾.

原文章由 Melody_Che 於 08-11-13 16:55 發表
幣傢伙, 我用cleaning oil真係多左好多粒粒呀.... 唔知係未我oily skin呢?? 點算呀?? 用咩落防晒好呀??

禁止訪問

別墅

我有幾張Bioderma 8折coupon,可以去專門店買野有8折之餘,買滿$100仲會送多支H2O水(125ml), 到期日係08年12月31日
*這coupon只限從未係Bioderma會員之新客
有興趣請pm我

大宅

What happened to Connie's account ? She was banned these days. Anybody knows ?
原文章由 conniechan19755 於 08-11-14 22:04 發表
*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

首頁

尾頁

跳至