自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我覺得家樂仔做呢個角色真係好破格,同平時完全唔同,但又CARRY得好好,真係好得!

白面春美夠驚嚇 吳家樂:工作人員叫我咪周圍走on August 18, 2016 at 13:05

吳家樂於《城寨英雄》演大奸狗馮春美大受歡迎!為營造冷血陰險一面,吳家樂每集都化超厚粉底加個血色紅唇,配合其陰陽怪氣演繹,加埋咁啱農曆七月鬼節,真係好嚇人!

嚇親同事

吳家樂昨晚出席《城寨英雄》慶功晚宴,提到憑白面春美哥角色受觀眾歡迎,吳家樂表示今次係大膽嘗試,因為該劇監製文偉鴻當初搵佢傾呢個角色花了45分鐘,之後又不斷試唔同造型,最後認為呢個最合心水。至於三個仔女睇完有咩感覺,家樂笑言:「覺得怪樣囉,開工嗰時又撞正農曆七月,啲工作人員見到我叫我宵夜時段唔好四圍走!」不過,對於大家喜歡春美哥感到好開心,而佢覺得自己表現合格而已!家樂又提到劇中打戲九成都親身上陣,問到有否受傷,家樂說:「一定有,有扭親又有撞瘀!」

陰沉造型夠晒驚嚇

演城寨武林高手馮春美嘅吳家樂,獲觀眾激讚眼神笑容都夠奸,舉手投足亦做到角色嘅女性化一面!不過,最令人難忘都係其白曬曬粉底同血色心形嘴,播出時又撞正農曆七月鬼節,真係睇到人心慌慌!

全文完

來源:

http://www.orientalsunday.hk/%E6%9C%80%E6%96%B0%E5%A8%9B%E8%81%9E/%E7%99%BD%E9%9D%A2%E6%98%A5%E7%BE%8E%E5%A4%A0%E9%A9%9A%E5%9A%87-%E5%90%B3%E5%AE%B6%E6%A8%82%EF%BC%9A%E5%B7%A5%E4%BD%9C%E4%BA%BA%E5%93%A1%E5%8F%AB%E6%88%91%E5%92%AA%E5%91%A8%E5%9C%8D%E8%B5%B0/?utm_source=feedYahoo_%E7%99%BD%E9%9D%A2%E6%98%A5%E7%BE%8E%E5%A4%A0%E9%A9%9A%E5%9A%87+%E5%90%B3%E5%AE%B6%E6%A8%82%EF%BC%9A%E5%B7%A5%E4%BD%9C%E4%BA%BA%E5%93%A1%E5%8F%AB%E6%88%91%E5%92%AA%E5%91%A8%E5%9C%8D%E8%B5%B0&utm_medium=referral&utm_campaign=nmgYahoo

車仔人    發表於 16-8-20 11:30

大宅

多多指教     

子爵府

回覆:白面春美夠驚嚇 吳家樂:工作人員叫我咪周圍走

如果套戲遲2個月上,我估橫掃台慶啲獎。

Yo818    發表於 16-8-19 17:23

水晶宮

我初初見到佢個造型真係嚇襯

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

伯爵府

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

呢套劇真係個個角色都鍾意。
利申: 我唔係做媒。唔係打手。

伯爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:白面春美夠驚嚇 吳家樂:工作人員叫我咪周圍走

佢做得好好

禁止訪問

男爵府

littlemaopig 發表於 16-8-19 16:35
如果套戲遲2個月上,我估橫掃台慶啲獎。
我覺得TBB根本冇諗過呢套劇會爆紅(我估到時台慶劇分分鐘係用番D「自己人」同做膠劇)連主角都有JM講過佢地係執二灘
呢次仲要紅到連二三線既演員都一次過爆紅,證明呢套劇既台前幕後都係超班有實力

babychat    發表於 16-8-20 09:13
TMC3012    發表於 16-8-19 22:59
山豬    發表於 16-8-19 17:12

男爵府

Chirley 發表於 16-8-19 16:36
我初初見到佢個造型真係嚇襯
因為真係冇諗過佢會做個咁大反差既角色

Chirley    發表於 16-8-20 14:33

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

咪周圍走

cutiemapa    發表於 16-8-20 11:13
beautymama2013    發表於 16-8-19 16:49

公爵府

畀面勳章

男爵府

jodyfan 發表於 16-8-19 16:38
呢套劇真係個個角色都鍾意。
利申: 我唔係做媒。唔係打手。
我都利申:我都唔係打手
真係睇左第一集之後就晚晚追,就算唔得閒睇都夜晚上網重溫(呢個舉動我真係極少做,平時D劇睇少一兩集我都費事追番)依家連有佢地既新聞都唔放過一定睇哂佢~

seaseafamily    發表於 16-8-19 16:51

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

佢都做得好好

cutiemapa    發表於 16-8-20 11:14

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

beautymama2013 發表於 16-8-19 16:31
我覺得家樂仔做呢個角色真係好破格,同平時完全唔同,但又CARRY得好好,真係好得!

連我賓賓都一齊追!

beautymama2013    發表於 16-8-19 16:56

男爵府

beautymama2013 發表於 16-8-19 16:31
屋企人有睇,我無追開,最初我以為係廖啟智

用戶要求終止服務

很喜歡呢個角色做得非常好

首頁

尾頁

跳至