自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

別墅

我細佬個老婆吾知男家係咪佢個殺父仇人,初時結婚都無咩野但後來同我地開始疏遠,依家連呀哥結婚細佬講左話吾會出席,因為佢老婆話吾會去,吾明點解你吾去都比個老公出席佢哥哥婚禮,佢地呢幾年大時大節父母生日都從未出現過,係咪想斷六親

wcpcelia    發表於 16-8-24 12:59
車仔人    發表於 16-8-20 11:49

子爵府

畀面勳章

呢D女人真心麻煩, 自己唔去都算, 點會叫個老公唔好去自己親生大佬個婚禮, 痴線! 個女人痴線, 你細佬都有責任, 點解個女人話咩都聽哂佢講, 仲要連親大哥結婚都唔出現
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

當中會唔會有啲事發生咗你唔知呢?

別墅

Tingche 發表於 16-8-20 10:57
呢D女人真心麻煩, 自己唔去都算, 點會叫個老公唔好去自己親生大佬個婚禮, 痴線! 個女人痴線, 你細佬都有責 ...

我地做家姐都有同佢傾過,佢老婆個心地係極差,如果同我地有來往會同佢離婚喎佢地兩個細路仲細,吾通真係要父母吾要老婆仔女咩。

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

無喇喇係咁?
定係中間有事發生左呀?
呢d事通常一隻手拍唔響

別墅

purplehouse 發表於 16-8-20 11:02
當中會唔會有啲事發生咗你唔知呢?

佢老婆話我地對細佬吾好,我地男家無比錢佢地結婚,(我爸媽窮光蛋)全部女家出。

水晶宮

我是水瓶座 發表於 16-8-20 10:55
我細佬個老婆吾知男家係咪佢個殺父仇人,初時結婚都無咩野但後來同我地開始疏遠,依家連呀哥結婚細佬講左話 ...
你過去婆媳版睇下咪知點解囉.
佢咁仇視男家,一家有原因的.你覺得男家無虧待佢,佢覺得有嘛.
好多時,"男家"已經係原罪,正如D新抱覺得99唔鍾意佢,係因為佢係"新抱",新抱呢個身份已經係99眼中既原罪.
不過,弟婦可以選擇唔見男家家人,唔出席男家聚會,但你細佬都咁做,就好唔應該.
要鬧,就鬧你細佬啦.做人老公、細佬、兒子,做到咁失敗!

JFL    發表於 16-8-20 20:26
tsung    發表於 16-8-20 12:28

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

似係男家人蝦新抱,新抱的絕地反擊!
細佬作為男人,自己應該要識處理

珍珠宮

回覆樓主:

我信有啲屋企係 6299 正常唔搞事,但新抱係超自私或心地唔好,無啦啦嬲一村人咁。 我夫家有個,但佢老公都唔見得係好人

珊瑚宮

畀面勳章

我是水瓶座 發表於 16-8-20 11:03
我地做家姐都有同佢傾過,佢老婆個心地係極差,如果同我地有來往會同佢離婚喎佢地兩個細路仲細, ...

其實個女人有問題之餘,你細佬都有喎。佢有冇了解過發生乜事同埋從中調停呢??

水晶宮

我是水瓶座 發表於 16-8-20 11:03
我地做家姐都有同佢傾過,佢老婆個心地係極差,如果同我地有來往會同佢離婚喎佢地兩個細路仲細, ...
得罪講句,咁咪係你細佬無能囉.
揀個心地極差的人做老婆、結婚要靠女家,睇怕生左兩件,都係靠女家養.
如果無能力養家,下下要靠女家,個老婆好難唔氣焰高漲喎.

禁止訪問

別墅

方方媽媽 發表於 16-8-20 11:09
你過去婆媳版睇下咪知點解囉.
佢咁仇視男家,一家有原因的.你覺得男家無虧待佢,佢覺得有嘛.
好多時,"男家"已 ...

話過無數次細佬有次親佢老婆返左大陸,返左屋企食飯佢老婆知道鬧左佢好耐,成個星期無睬佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

一家吾知一家事

別墅

Miss.Hui 發表於 16-8-20 11:10

我們問心無愧,又吾同住,從來無做過吾見得光既野。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:一家人點解攪成咁

呢D冇得怪晒一方,你細佬責任最大。
老婆佢揀,又要怕老婆,又唔調停。
咁大個男人老婆叫佢斷六親就斷咩。

別墅

zitzai 發表於 16-8-20 11:10
我信有啲屋企係 6299 正常唔搞事,但新抱係超自私或心地唔好,無啦啦嬲一村人咁。 我夫家有個,但佢老公都 ...

終於有人明白

禁止訪問

子爵府

Miss.Hui 發表於 16-8-20 11:10

認同!

首頁
12345...14

尾頁

跳至