自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

以前要返大陸做野,成日一個人,唔覺有乜好驚。

同埋都發覺D大陸人好多都好nice。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:會一個人上深圳嗎?

No

珍珠宮

回覆樓主:

唔會,唔識過馬路,n年無返唔知而家會唔會好d

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:以前要返大陸做野,成日一個人,唔覺有乜好

原帖由 petitsomeone 於 16-08-21 發表

我一個星期要返去兩次琛圳,治安完全唔覺半點問題~

原來香港好多人,自己唔去親身去感受一下,以為今日的堔圳,仲係三十年前的樣子~

333s    發表於 16-8-21 12:10

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

回覆:會一個人上深圳嗎?

唔會!

珍珠宮

現在深圳都安全架,大街大巷啲人都會在街攞住手機添。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

會喎

侯爵府

日頭唔驚,晚上也不用怕!!近深圳灣口岸,海岸城--2300前也很多人行,海岸城旁有南山書城
PS:地鐵望海站 /深圳灣口岸巴士---海岸城站
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

水晶宮

jodyfan 發表於 16-8-21 09:03
真的那麼可怕嗎?
唔驚,我囡間唔中都會同同學過去行街

水晶宮

回覆樓主:

去過先知大陸唔係想像中,人地口中咁恐怖

333s    發表於 16-8-21 12:11

琥珀宮

333s 發表於 16-8-21 10:53
一次生, 二次熟。
會 ... 時勢迫, 無計。 唔通請人陪? 雇人去?

請問可在那裏取網購?

琥珀宮

大力大力 發表於 16-8-21 11:13
我一個星期要返去兩次琛圳,治安完全唔覺半點問題~

原來香港好多人,自己唔去親身去感受一下,以 ...

深圳有咩好野?可否介紹下?

琥珀宮

jodyfan 發表於 16-8-21 09:03
真的那麼可怕嗎?

上次我一個帶埋阿仔上去

珍珠宮

王國教室勳章

petitsomeone 發表於 16-8-21 11:06

X2
當地人只叫我唔好去東門d後街

珍珠宮

回覆樓主:

講笑?

象牙宮

petitsomeone 發表於 16-8-21 11:06

以前要返大陸做野,成日一個人,唔覺有乜好驚。 me2

同埋都發覺D大陸人好多都好nice。一DD, 啦。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

侯爵府

會上呀,但會同屋企人交低行蹤,去廁所會盡量小心d,唔走偏僻路

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

N年前做女果時放假即興試過一個上東門,過關時比人截停,要求打開手袋檢查物品,檢查完走得,上去行下食下即拉麵條,好好食

象牙宮

mandy952 發表於 16-8-21 11:49
請問可在那裏取網購?

我在深圳某間美容院 : 做 facial / body...
兼借她地方代收。

迫我每7-10日 做 facial / body 。順便取 "网購" 物。
我開 package 時, 直接問 可不代我收件。免費。
有我就幫親, 無 我去其它地方了。

win win, 她有利, 我也方便。 你好, 我好, 大家好。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

侯爵府

唔會一個人上深圳,深圳都無乜嘢玩

首頁

尾頁

跳至