影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

htts 發表於 16-8-24 11:44
好好笑, 見到寶gummy 被劫去airport, 佢仲打電話報到

仲俾人懷疑係佢女友,因為佢陰聲細氣

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

olkan 發表於 16-8-24 11:49

佢打電話報到個樣同聲好鬼傻氣, 好可愛

珍珠宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

htts 發表於 16-8-24 11:57
佢打電話報到個樣同聲好鬼傻氣, 好可愛

咁可愛咁佢同邊個報到呀?

男爵府

miffyumiffy 發表於 16-8-24 11:03
旅遊真人show, 我在千尋睇
雙門洞正煥, 正峰, 善宇和阿澤非洲之旅
正峰爆褲真係笑到標眼水, 好正係road block個警察問佢條褲點解會咁

miffyumiffy    發表於 16-8-24 15:07

水晶宮

olkan 發表於 16-8-24 11:49
我都覺得佢同女友報到, 佢話自己無女友, 同屋企人報到, 我唔多信
唔知邊個上世拯救過地球, 先有呢啲福份可以做寶劍女友

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

stella816 發表於 16-8-24 11:59
咁可愛咁佢同邊個報到呀?

其實堅似同女友報到, 佢仲要驚老婆咁嘅樣, 所以好好笑

珍珠宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

htts 發表於 16-8-24 12:50
其實堅似同女友報到, 佢仲要驚老婆咁嘅樣, 所以好好笑

咁攪笑等我清左手頭上套戲開嚟睇先得

寶石宮

stella816 發表於 16-8-24 12:59

你之前有無睇1988? 我覺得寶 gummy同角色一樣傻氣

雲畫係寶gummy第1次正男主, 希望rating越來越好啦

男爵府

引用:Quote:stella816+發表於+16-8-24+12:59+咁

原帖由 htts 於 16-08-24 發表
你之前有無睇1988? 我覺得寶 gummy同角色一樣傻氣

雲畫係寶gummy第1次正男主, 希望rating越來越好啦
第二集收視率升咗,有9.3!睇完第二集,仲覺得好好睇!我後知後覺,剛追完請「請回答,1988」中咗寶劍毒!今次佢做皇世子,做得好鬼馬佻皮!

miffyumiffy    發表於 16-8-24 15:08

寶石宮

Joycemom 發表於 16-8-24 13:16
第二集收視率升咗,有9.3!睇完第二集,仲覺得好好睇!我後知後覺,剛追完請「請回答,1988」中咗寶劍毒! ...

我之前睇過1個花絮, 唔知會否播呢? 寶gummy係雲畫跳舞架, 好鬼好笑

http://v.youku.com/v_show/id_XMTY3NDQyODcwNA==.html?from=s1.8-1-1.2&spm=0.0.0.0.pwOrJd

伯爵府

2018復活節勳章

回覆:雲畫的月光- 加ost

睇曬頭兩集,男女主角實在太吸睛,亦拍得夠熱鬧,彌補了整體故事老套路的不足

有無JM同我一樣感覺,套戲熟口熟臉,我認為是: 擁抱太陽的月亮*成均館緋聞*撲通撲通Love

裕貞是金瑟琪加少少大物
寶劍似金秀賢+斗俊
男2似陽明君
那位金別監似桀驁+金齊雲

norakym    發表於 16-9-1 15:48

寶石宮

Pr0udfish 發表於 16-8-24 13:37
睇曬頭兩集,男女主角實在太吸睛,亦拍得夠熱鬧,彌補了整體故事老套路的不足

有無JM同我一樣感覺 ...

似呀

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Joycemom 發表於 16-8-24 13:16
第二集收視率升咗,有9.3!睇完第二集,仲覺得好好睇!我後知後覺,剛追完請「請回答,1988」中咗寶劍毒! ...

第二集尾出場好型

男爵府

引用:睇曬頭兩集,男女主角實在太吸睛,亦拍得夠

原帖由 Pr0udfish 於 16-08-24 發表

我都有您所講嘅感覺!但呢輕鬆搞笑啲,無擁抱太陽的月亮咁沈重!會繼續支持!雖然下星期會播韓版步步驚心,但我暫時都係鍾意雲畫個故事多啲!其實睇番過往,韓國買版權翻拍嘅戲劇,太部份反應同口碑都麻麻,好多經過改編後,失去咗神髓,我怕步步驚心都會發生同樣情況!

子爵府

Pr0udfish 發表於 16-8-24 13:37

全中啦,相似度咁大,有好有唔好,幸好兩集下來仍然可觀,三位年青演員好得,暫時唯一擔心是導演敍事手法會唔會太平舖直述

懷疑寶劍煲爛擁月,參考秀賢的演技法,兩個都係聰明人

大宅

htts 發表於 16-8-24 09:43
但步步接doctors, 2套古裝, 真係硬碰

講真,就算唔係雲畫有寶劍都無打算睇步步,翻拍仲要係翻拍內地劇,完全提不起興趣,不過佢地自有佢地的fans支持

男爵府

stella816 發表於 16-8-24 12:59

好睇呀 ! 岩岩睇完第2集, sofar無悶場
但係無pat睇架wor

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MC1128 發表於 16-8-24 14:03
全中啦,相似度咁大,有好有唔好,幸好兩集下來仍然可觀,三位年青演員好得,暫時唯一擔心是導演敍事手法會 ...
擁月未睇, 寶劍同秀賢演技差不多?

大宅

Pollyowen 發表於 16-8-24 14:14

我覺得寶劍仲正

子爵府

Pollyowen 發表於 16-8-24 14:14

兩個都係高手,寶劍年軽啲,之前在88及記得你,早慧演技已露端倪,今次首次擔正男一,至今表現完全無令人失望。
擁月是秀賢演技最成熟之作(好過星星),如果只能揀一套韓古裝,必選

首頁

尾頁

跳至