影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Pollyowen 發表於 16-8-24 14:14
擁月未睇, 寶劍同秀賢演技差不多?

兩個都係高手,寶劍年軽啲,之前在88及記得你,早慧演技已露端倪,今次首次擔正男一,至今表現完全無令人失望。
擁月是秀賢演技最成熟之作(好過星星),如果只能揀一套韓古裝,必選

珍珠宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

htts 發表於 16-8-24 13:01
你之前有無睇1988? 我覺得寶 gummy同角色一樣傻氣

雲畫係寶gummy第1次正男主, 希望rating越來越好啦

我冇睇呀不過之前都有留意佢覺得佢有D儍氣幾可愛,加埋睇預告見佢著古裝跳舞個part好似幾好笑咪打算開嚟睇囉,我不嬲唔鍾意睇跟播但之前D戲好似冇乜好睇,反而新劇吸引咁唯有跟播啦

大宅

大家有無睇寶劍著粉紅西裝同irene合唱果段片?我睇左有一千次,中晒毒應該係music bank開始時送俾觀眾既見面禮,仲有台灣fan meeting唱好想你,連我C6都中毒

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MC1128 發表於 16-8-24 14:20
兩個都係高手,寶劍年軽啲,之前在88及記得你,早慧演技已露端倪,今次首次擔正男一,至今表現完全無令人 ...
88及記得你都有睇, 記得你角色唔得我心, 雲畫角色好好多, 但有時某d表情令我諗起記得你時個樣

珍珠宮

yencheung1981 發表於 16-8-24 14:12
好睇呀 ! 岩岩睇完第2集, sofar無悶場
但係無pat睇架wor

喂你咪係度踢爆我喎⋯⋯我唔係個個啱睇㗎

yencheung1981    發表於 16-8-24 14:31

男爵府

stella816 發表於 16-8-24 14:23
我冇睇呀不過之前都有留意佢覺得佢有D儍氣幾可愛,加埋睇預告見佢著古裝跳舞個part好似幾好笑咪打算開嚟睇 ...
我都唔鐘意跟播, 但見到個預告太搞笑, 所以想開黎睇吓....
而家又要等一個星期啦

水晶宮

stella816 發表於 16-8-24 14:26
喂你咪係度踢爆我喎⋯⋯我唔係個個啱睇㗎
Stella
花樣青春有寶劍除衫沖涼, 我陪你, 我都鍾意睇

珍珠宮

yencheung1981 發表於 16-8-24 14:30
我都唔鐘意跟播, 但見到個預告太搞笑, 所以想開黎睇吓....
而家又要等一個星期啦
...

個預告真係好成功我本身對古裝麻麻但見寶劍咁攪笑真係忍唔住要睇加上個女角又靚女所以唔抗拒開嚟睇,我已經dl曬兩集一陣開嚟睇

水晶宮

機場炒麵 發表於 16-8-24 14:23
大家有無睇寶劍著粉紅西裝同irene合唱果段片?我睇左有一千次,中晒毒應該係music bank開始時送俾 ...
佢同irene主持music bank, 仲有唱聖誕歌

https://youtu.be/Xt6nHYU4i5w

唔怪得仲基FM佢唔唱歌齋彈琴, 佢唱得好過師兄, 所以唔唱, 幾抵錫

珍珠宮

miffyumiffy 發表於 16-8-24 14:31
Stella

睇肉sugar啱D不過有得睇我都唔拘嘅

珍珠宮

miffyumiffy 發表於 16-8-24 14:36
佢同irene主持music bank, 仲有唱聖誕歌

https://youtu.be/Xt6nHYU4i5w

又真係唱得唔錯bor,睇嚟你都就快出院了

水晶宮

stella816 發表於 16-8-24 14:43
又真係唱得唔錯bor,睇嚟你都就快出院了

唔係呀, 我都仲鍾意仲基架, 鍾意埋寶劍都係小小花心啫
我唔敢在果邊講太多寶劍, 驚比你地打

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:MC1128 發表於 16-8-24 14:20 兩個都

原帖由 Pollyowen 於 16-08-24 發表
88及記得你都有睇, 記得你角色唔得我心, 雲畫角色好好多, 但有時某d表情令我諗起記得你時個樣
...
一做奸仔表情就好有李民個陰森feel

瑪瑙宮

Pr0udfish 發表於 16-8-24 15:13
一做奸仔表情就好有李民個陰森feel
係呀,同88時阿澤乖仔樣好唔同

瑪瑙宮

miffyumiffy 發表於 16-8-24 15:03
唔係呀, 我都仲鍾意仲基架, 鍾意埋寶劍都係小小花心啫
我唔敢在果邊講太多寶劍, 驚比你地打:joyou ...
仲基同寶劍FRIEND, 唔緊要啦

子爵府

Pollyowen 發表於 16-8-24 11:19
等我SEACH下, THANKS
我都要睇下先..見佢好陽光, 開朗..冇諗過佢咁慘

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pollyowen 發表於 16-8-24 14:14 擁

原帖由 MC1128 於 16-08-24 發表
兩個都係高手,寶劍年軽啲,之前在88及記得你,早慧演技已露端倪,今次首次擔正男一,至今表現完全無令人 ...
兩個我都鍾意,王世子造型同樣俊俏,寶劍要追上秀賢其實指日可待。可惜近日個廣告風波得罪了強國班玻璃心,否則我覺得佢會招攬了不少秀賢的粉絲的

表演方面我覺得寶劍經歷尚淺,今次演世子的確令人眼前一亮,但仍隱約帶有自己舊有角色,及一點點他人的影子。相反金秀賢出道較早,嘗試過不同劇種及人設,可以話每個角色都做到毫無重疊,因此個人意見,表演方面金仍然稍高一線

唔緊要呀,朴寶劍年輕,慢慢用紮實演技收獲人心,演藝路會更穩固,我絕對睇好佢

子爵府

miffyumiffy 發表於 16-8-24 14:31
Stella
今晚要睇左先~~~~

子爵府

Pr0udfish 發表於 16-8-24 15:31
兩個我都鍾意,王世子造型同樣俊俏,寶劍要追上秀賢其實指日可待。可惜近日個廣告風波得罪了強國班玻璃心, ...
個廣告問題,真係無聊到嘔白泡

頭兩集寶劍的世子表現比較輕鬆明快, 後段有爭皇位、昔日舊友反目, 應該深沉啲, 有另一層次表現,期待ing

瑪瑙宮

MC1128 發表於 16-8-24 15:42
個廣告問題,真係無聊到嘔白泡
女主會鍾意佢舊友?

首頁

尾頁

跳至