親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

如果有四個人,搭邊様平D?

珍珠宮

yingying媽咪 發表於 16-8-21 18:03

新加坡坐的士唔算貴,如果四個人我會坐的士,拖住幾個喼搭mrt會好麻煩,雖然冇計過差幾多錢,但我相信都係一百幾十,去得旅行唔好搞到自己咁辛苦

大宅

回覆 yingying媽咪 的帖子

當然搭的士,我搭過2次~hk200,吾太記得,吾貴

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

maymamayma 發表於 16-8-21 22:49
回覆 yingying媽咪 的帖子

當然搭的士,我搭過2次~hk200,吾太記得,吾貴

我試過坐黃的由Hard Rock Hotel出機場,約港幣200,就喺酒店樓下截既。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

一定係mrt 平, 的士點平都唔及得mrt.

https://www.mytransport.sg/content/mytransport/home/commuting/busservices.html#Fare_Calculator
一程mrt 大人要S$2, 單軌車有酒店好以免費.

但問題係你地怕唔怕煩要推行李轉2次車同埋出出入入.

子爵府

回覆 bosch 的帖子

初到步未check in酒店,單軌應該未有免費單軌每人要幾$?

男爵府

yingying媽咪 發表於 16-8-22 07:29
回覆 bosch 的帖子

初到步未check in酒店,單軌應該未有免費單軌每人要幾$?

SGD 4 per head.

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

點計都係MRT平過的士,但你留意入聖淘沙果架單軌得2卡,平日都閒閒地等兩三架先上到,我尋日星期日入,等車都等餐飽,你有行李就更辛苦。

子爵府

唔該哂各位意見,我諗我都係搭的士或call uber

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

bosch 發表於 16-8-22 02:33
一定係mrt 平, 的士點平都唔及得mrt.

https://www.mytransport.sg/content/mytransport/home/commuting/bu ...

Mtr 入埾淘沙是否好轉載?好似轉車幾次,是否有巴土入?方便嗎?

男爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:maymamayma 發表於 16-8-21 22:49 回

原帖由 goo_littlebb 於 16-08-21 發表
我試過坐黃的由Hard Rock Hotel出機場,約港幣200,就喺酒店樓下截既。
請問打的去機場要幾耐? 因一樣是 hard rock 去機場, 同的士難找嗎? 打算玩完 USS,返酒店拿行李直去機場

翡翠宮

abcbb 發表於 16-8-23 19:01
請問打的去機場要幾耐? 因一樣是 hard rock 去機場, 同的士難找嗎? 打算玩完 USS,返酒店拿行李直去機場:f ...

大約半個鐘,我在酒店check out就出lobby門口等,即係有個結他果度,好易就有車。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

yingying媽咪 發表於 16-8-22 22:07
唔該哂各位意見,我諗我都係搭的士或call uber

有Sentosa 酒店入住confirmation email, 俾的士司機,佢會係個閘口度show俾工作人員睇,入去聖淘沙是免費的。

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

mingaga 發表於 16-8-23 19:15
有Sentosa 酒店入住confirmation email, 俾的士司機,佢會係個閘口度show俾工作人員睇,入去聖淘沙是免費 ...

機塲搭的士入聖淘沙免費?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

ICbaby 發表於 16-8-23 21:18
機塲搭的士入聖淘沙免費?

如果你入住聖淘沙的酒店,入島是免費,的士費當然要俾錢啦!!!

侯爵府

mingaga 發表於 16-8-23 21:22
如果你入住聖淘沙的酒店,入島是免費,的士費當然要俾錢啦!!!

哦,你意思如果不是住聖淘沙酒店入去要另外付費?

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我都諗緊呢個問題,我4大1小,2大喼1個24寸,搭的士要分2架,call Uber 唔知有無咁大架呢?

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

ICbaby 發表於 16-8-23 21:25
哦,你意思如果不是住聖淘沙酒店入去要另外付費?

係免入島費

侯爵府

回覆樓主:

入去想玩吓by Mtr,走先撘的去機塲,by mtr 系咪好麻煩,有冇jm 試過?

侯爵府

如果有四個人去星加坡,搭的士係好方便的,MRT反而冇咁方便,轉車站有D要行好耐,車程、時間又長

首頁

尾頁

跳至