自由講場

跳至

首頁
12345...18

尾頁

公爵府

有用開平X媽媽的肥皂洗手同沖涼, 但現在覺得價錢太貴了, 我通常買一舊肥皂切開一半掛起泡網袋用, 但用得好快, 又要買, 其實我想問佢$68一舊皂算貴嗎? 有無其他店鋪既肥皂比較平?

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

咩嚟架?DIY嘢?!

我自己有玩開,如果你講嘅係手工皂,不如自己整啦!

子爵府

引用:有用開平X媽媽的肥皂洗手同沖涼,+但現在覺

原帖由 zoie_w 於 16-08-22 發表
有用開平X媽媽的肥皂洗手同沖涼, 但現在覺得價錢太貴了, 我通常買一舊肥皂切開一半掛起泡網袋用, 但用得好 ...
以前都叫ok,現在多人買了品質很一般,成日見佢分享的評語真係超級誇張,有d假。所以而家唔買呢間了!

SHARONJULIO215    發表於 16-8-23 17:08
priscillakkl    發表於 16-8-23 10:08
badguy333    發表於 16-8-22 13:02

公爵府

小曳人 發表於 16-8-22 11:24
咩嚟架?DIY嘢?!

我自己有玩開,如果你講嘅係手工皂,不如自己整啦!

自己整需要地方, 物料同工具, 所以應該唔會考慮自己整, 主要係屋企無乜地方整同放置材料, 工具

水晶宮

之前用過一段時間,唔覺功效咁大,覺得d評語誇大,同埋一d都唔平,調高嚟賣,size分量縮小,而家都唔買佢了,功效好一般

SHARONJULIO215    發表於 16-8-23 17:08

公爵府

mara 發表於 16-8-22 11:28
以前都叫ok,現在多人買了品質很一般,成日見佢分享的評語真係超級誇張,有d假。所以而家唔買呢間了!

...

其實佢D皂OK的, 我係因為之前試過有次主婦手, 用左佢D野之後好番, 所以就一直改用皂洗手, 唔再用洗手液, 但$68一塊皂, 算貴嗎? 我已經掛起用網袋裝住來用, 但都好快用哂, 咁您現在買邊間呀?

子爵府

仲可以買邊間?

公爵府

Cowboy100 發表於 16-8-22 11:32
仲可以買邊間?

我都想知道呀! 同埋現在佢無左觀塘WORKSHOP開放之後, 要買皂都無咁方便

侯爵府

環保接龍勳章

$68件咁貴? 幾多GRAM先?
我係botanical bodycare買,
網上訂, $100/有3件,
佢假期有擺市集

大宅

2018復活節勳章

肥皂用左幾個月,紫膏同逆齡精華用左1個月,感覺良好,濕疹都好左好多,個人覺得偏貴,但尚可接受
Please stop fighting with the past...

公爵府

onlam2005 發表於 16-8-22 11:33
$68件咁貴? 幾多GRAM先?
我係botanical bodycare買,
網上訂, $100/有3件,

幾多GRAM我唔清楚呀,botanical bodycare係手工皂來嗎?

侯爵府

環保接龍勳章

回覆 zoie_w 的帖子

yes, 係手工皂, 我都係好耐以前係呢度D JM介紹.
同佢地無任何關係

http://www.bobodycare.com/

公爵府

Beyau 發表於 16-8-22 11:34
肥皂用左幾個月,紫膏同逆齡精華用左1個月,感覺良好,濕疹都好左好多,個人覺得偏貴,但尚可接受
...
就係紫膏救左我對手, 不過我當時係一發主婦手就即刻用, 之後都有用佢既HAND CREAM, 不過都係經濟問題, 無長期用, 仲有佢既BODY LOTION我都有用, 都好好, 但都係錢既問題, 無繼續用, 可能再凍D先用

其實佢D產品唔係隻隻都咁有效, 初初買時唔覺價錢問題, 但用落左, 就覺得長期用就會覺得貴

我想請問您用逆齡精華好用嗎? 真的有效嗎?? SKINCARE我好小買佢嗰D, 因為唔知配方成份係點, 但之前用過FACE CREAM, 都OK的

而皂, 洗手同沖涼我一直有用, 有時佢有D限定皂仲貴, 要$88一塊

公爵府

onlam2005 發表於 16-8-22 11:38
回覆 zoie_w 的帖子

yes, 係手工皂, 我都係好耐以前係呢度D JM介紹.

好, 我了解下!

其實我主要係長期使用要考慮番個價錢問題

大宅

我係iherb買soap,d成分都係溫和呀有精油果d~我會特登揀for babies ge soap添。有人分享hemp對濕疹好。
我覺得60幾好貴呀,泰國名牌thanx都係賣緊唔洗50hkd一舊咋wor!可想而知佢食水幾深

伯爵府

zoie_w 發表於 16-8-22 11:12
有用開平X媽媽的肥皂洗手同沖涼, 但現在覺得價錢太貴了, 我通常買一舊肥皂切開一半掛起泡網袋用, 但用得好 ...

咩肥皂黎架? 咁貴?
我女女用開iherb的非洲黑皂, 佢頸後有一細撻濕疹, 雖然有搽醫生比的類固醇,但最麻煩係好返無幾耐又發過,自從用左非洲黑皂加精油,就好耐都無再發啦!

公爵府

bemybride 發表於 16-8-22 11:41
我係iherb買soap,d成分都係溫和呀有精油果d~我會特登揀for babies ge soap添。有人分享hemp對濕疹好。
我 ...

其實我又唔係想話佢食水深, 只不過係我個人負擔能力問題, 或者佢D皂既料係用靚料呢, 我唔係偏幫佢, 我同佢都無任何關係, 不過係我想睇下有無其他店既皂可以取代佢, 因我都打算會長期使用皂去取代沖涼液同洗手液, 要考慮錢方面

大宅

醒目開學勳章

zoie_w 發表於 16-8-22 11:12

我情況同妳好似,都係因為主婦手而開始用 平凡xx.

我都覺得佢產品偏貴,但明顯係一分錢一分貨,用過其他賣家嘅手工皂,真係高下立見。

所以,我主婦手有改善就轉用普通皂洗手,勤力茶 hand cream,金膏無再買嚟用。

仍 keep 住買消淡油和佛手甘皂。

大宅

2018復活節勳章

zoie_w 發表於 16-8-22 11:39
就係紫膏救左我對手, 不過我當時係一發主婦手就即刻用, 之後都有用佢既HAND CREAM, 不過都係經濟問題, 無長 ...

唔係廣告,但逆齡精華我用左一星期,我上司有問我係咪轉左化妝品,佢話見到我塊臉有光澤左。我自己又唔太覺,好似$198?用1個月到,眼臉都用得,精華黎講算平,我覺得性價比高所以有回購其他護膚步驟照用自己用開個D。
限定肥皂貴呀,上次古造好似$98?好用但之後買唔返了
Please stop fighting with the past...

公爵府

sai_sai 發表於 16-8-22 11:45
我情況同妳好似,都係因為主婦手而開始用 平凡xx.

我都覺得佢產品偏貴,但明顯係一分錢一分貨,用過其他 ...
佛手甘皂即係妹妹皂, 我係用佢來洗手的

但通常一塊皂, 我會將佢切開一半, 一半屋企用, 另一半帶番公司用, 只係可以用到一個月都唔知有無, 好快用哂

首頁
12345...18

尾頁

跳至