影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

係改編自席娟既"珠玉左側"因男主角個名實在好熟口面-->程雪歌

原帖由 bonnieandy 於 09-3-16 15:18 發表

唔係出這套劇的小說,而是這套劇是改編席絹一本小說。
明道這角色是加入去的,小說裡好似沒有的。

終於上畫了,明道很久沒有上片了...除了國內那套外 ...

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 冰極 於 09-4-14 22:53 發表
唔知you tube有得睇未呢

有啦

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

今晚返去睇先 ~
原帖由 rebecca0113 於 09-4-16 11:58 發表

有啦
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

youku upload to ch.17 la!!

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我仲未睇...

水晶宮

睇左15分鐘~未有太大興趣WOR
你地覺得好睇嗎??

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

it's not bad.
原帖由 0120 於 09-4-18 11:09 發表
睇左15分鐘~未有太大興趣WOR
你地覺得好睇嗎??

大宅

其實是新劇or old. Yuku have ch.1-16.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我未睇呀 ....... 遲 D 一定追 ~~

子爵府

大陸已經播左16集啦, 應該唔係等如台版既集數, 但係已一個星期無再有新集數, 睇到我好緊張.

洋房

《台劇》敲敲愛上你 Knock Knock Loving You

大宅

原帖由 rclamlam 於 09-4-25 12:23 發表
大陸已經播左16集啦, 應該唔係等如台版既集數, 但係已一個星期無再有新集數, 睇到我好緊張.

哈~~ 我要等佢出完一次性看
盲目的愛他們 8-)

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

睇左啦...都得嫁.但頭部份唔係成日有明道囉!
等左咁耐...終於有套似樣d啦...
之前個幾套...真係睇唔落.

台版出到EP3
內地版(星版?)出到EP17 (估計為台版~15-16掛)

明道同喬恩有另一套劇呢
《守著陽光守著你》...拍攝中
更加期待中

版主

我睇左兩集, 唔錯唔錯...

亞明依然好搶鏡, 雖然暫時唔係好多劇份, 但一出場就.... 好吸引我

男爵府

有冇人知邊到有最後個幾集睇呀?????

子爵府

原帖由 貓大姐 於 09-4-29 20:37 發表
我睇左兩集, 唔錯唔錯...

亞明依然好搶鏡, 雖然暫時唔係好多劇份, 但一出場就.... 好吸引我

我都好鍾意睇這套戲, 最鍾意真係有明道出場的戲, 我本身不是明道fans, 我因這套戲而去看席絹的小說, 覺得加入趙冠希這角色真係好, 不過改了原著程雪歌的劇情, 覺得改得唔係幾好. 猶其第一集, 在大學個段好無為下. 在餐廳個部份都係無無為為, 但明道和吳亞馨的對手戲, 好多場都好好睇

版主

其實我估 大學餐廳果部份, 導演係有用意, 因為係 趙冠希 同 子望 第一次見面, 希望我冇估錯

原帖由 Venuscheng 於 09-5-14 05:29 PM 發表

我都好鍾意睇這套戲, 最鍾意真係有明道出場的戲, 我本身不是明道fans, 我因這套戲而去看席絹的小說, 覺得加入趙冠希這角色真係好, 不過改了原著程雪歌的劇情, 覺得改得唔係幾好. 猶其第一集, 在大學個段好無為下. ...

侯爵府

youtube有咩最後個幾集啦

講真我唔多中意個結局...草草了事似的.
而且最後個幕...係無明道嫁

水晶宮

LEE套劇收視1.都冇呀....慘

侯爵府

無法啦...台先播緊ep9,
網上連結局都出晒啦!
好難叫人追啦!
原帖由 0120 於 09-6-2 09:56 發表
LEE套劇收視1.都冇呀....慘

首頁

尾頁