想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

同老公結婚4年,一直有避孕,今個月開始計劃生B,一直以為生B好簡單,DODO就會有......上咗e度睇先發覺原來要計排卵、check體溫等等,見年紀唔細想快d Bingo,咁就計排卵DODO,我29/7 M come,每次長度大概7日完,經期算準,有時係預計M Come前後一日左右,一直有用app mark M come日子,我app顯示我13號排卵,用CB前後check7日都唔見笑哈哈,咁我唔理14/8 DODO,app顯示我27號M Come,last night用早早綠D得一條綠(無孕),係咪=Cycle 1 失敗了?

謝謝各位解答

別墅

松鼠國皇 發表於 16-8-25 12:01
同老公結婚4年,一直有避孕,今個月開始計劃生B,一直以為生B好簡單,DODO就會有......上咗e度睇先發覺原來 ...

更正:早早綠D得一條"線"(無孕)

複式洋房

想生BB熱投

回覆 松鼠國皇 的帖子

如經期準, 今天25號只有1條線,即等於無懷孕。祝下次好運。

別墅

amyvwong 發表於 16-8-25 12:12
回覆 松鼠國皇 的帖子

如經期準, 今天25號只有1條線,即等於無懷孕。祝下次好運。

謝謝解答,好失望......咁要準備Cycle 2了......

伯爵府

松鼠國皇 發表於 16-8-25 12:01
同老公結婚4年,一直有避孕,今個月開始計劃生B,一直以為生B好簡單,DODO就會有......上咗e度睇先發覺原來 ...
你經期大概幾多日黎一次?你經期準可以試下DAY 12, DAY 14, DAY 16都DODO,增加BINGO機會。另外,可以買紅D黎CHECK排卵日,因CB好貴,紅D好平。

洋房

其實你可以用紅D check左排卵日先DODO, 中既機會大好多

別墅

Froggreen 發表於 16-8-25 13:23
你經期大概幾多日黎一次?你經期準可以試下DAY 12, DAY 14, DAY 16都DODO,增加BINGO機會。另外,可以買紅D ...

我Cycle 2會試用紅d la,CB真係貴><
我諗之後都要勤力d隔日DODO

別墅

Icyblue 發表於 16-8-25 16:50
其實你可以用紅D check左排卵日先DODO, 中既機會大好多

我Cycle 2都會轉用紅D,CB唔知點解check唔到排卵...

伯爵府

松鼠國皇 發表於 16-8-25 18:10
我Cycle 2會試用紅d la,CB真係貴><
我諗之後都要勤力d隔日DODO

係呀,隔日do穩陣d

首頁

尾頁

跳至