自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

小朋友5歲幾,頭髮長到背脊一半左右,工人姐姐話次次洗完頭髮尾都打晒(click),而我自己覺得長頭髮可以紮起,容易處理,所以唔想剪短,請問有咩髮尾用品適合小朋友用呢?定係用大人個啲都可以呢?

大宅

回覆樓主:

買把Tangle Teezer梳嚟用啦。我見過一田有得賣

wcpcelia    發表於 16-8-29 14:50

侯爵府

rabbit3 發表於 16-8-28 00:38
小朋友5歲幾,頭髮長到背脊一半左右,工人姐姐話次次洗完頭髮尾都打晒(click),而我自己覺得長頭髮可以紮起 ...

我囡就快5歲,長頭髮,好少打kick,跟我一樣用大人洗髮水同護髮素,有時要吹頭就會噴essential果支treatment milk
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

男爵府

myjacob 發表於 16-8-28 00:47

我有見過呀,但唔明咩原理所以無買呀真係好易梳架?呢把梳都唔平呀

男爵府

hellohellojenny 發表於 16-8-28 00:50
我囡就快5歲,長頭髮,好少打kick,跟我一樣用大人洗髮水同護髮素,有時要吹頭就會噴essential果支treatme ...

我囡仲係用緊小朋友洗頭水,但就無用護髮素,因為我都唔用,所以佢都無得用想問吹頭時精華用邊個牌子呀?

大宅

回覆樓主:

囡囡5歲 頭髮長到腰 間唔中會同佢用大人護髮素

大宅

myjacob 發表於 16-8-28 00:47

Agree! 用tangle teezer,梳兩下順哂,我同我女(2歲開始)都有用。

大宅

rabbit3 發表於 16-8-28 00:57
我有見過呀,但唔明咩原理所以無買呀真係好易梳架?呢把梳都唔平呀
...

真係好易梳,朝早梳頭慳好多時間,阿女又唔會話痛

大宅

...

昨日外國網站lookFantistic有做 3 for 2,如果夾到朋友一齊買3把同價錢好抵,英鎊12.25 X 2 =£24.5有3把,仲要免運費英國寄HK,不過網站通常做三兩日特價,miss咗就要等下一次。

侯爵府

rabbit3 發表於 16-8-28 01:00
我囡仲係用緊小朋友洗頭水,但就無用護髮素,因為我都唔用,所以佢都無得用想問吹頭時精華用邊個牌 ...

Essential treatment milk

2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

大宅

rabbit3 發表於 16-8-28 00:38
小朋友5歲幾,頭髮長到背脊一半左右,工人姐姐話次次洗完頭髮尾都打晒(click),而我自己覺得長頭髮可以紮起 ...

有支專俾小朋友噴嘅護髮素,記得好似$5x蚊,上星期仲有特價,荃灣aeon 有.賣

大宅

勁好用。一田有賣$80好似

我就自己代購反泥

男爵府

回覆:小朋友長頭髮打(click)

其實洗頭水會唔會有關係?因為之前阿囡用施巴,好乾好旱,又打結,但轉左用biolane就好好多

水晶宮

長頭髮,日日洗,要用護髮素ga,唔係真係好乾。

公爵府

虎到金來勳章

K37 發表於 16-8-28 02:37
昨日外國網站lookFantistic有做 3 for 2,如果夾到朋友一齊買3把同價錢好抵,英鎊12.25 X 2 =£24.5有3把 ...
有興趣但搵唔到link

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

平平地,日本城都有把防打結梳,$19.9,都幾好用

大宅

我女5歲,跟我用馬油護髮素

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我女7歲.用日本城19.9順髮梳,佢頭髮好長,都話幾好梳用萬寧買嘅洗頭水加護髮素,good呀

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

...

日本城有呀,賣19.9

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

...

把梳嘅齒係長短不一,梳起頭髮就唔不結,怕貴可去日本城買把近似嘅梳,好像20蚊唔使。
Kinglong

首頁

尾頁

跳至