想生BB

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

IVF放胎4至5日後,黃體酮(孕酮)指數大約係幾多先叫正常?

複式洋房

poonsun 發表於 16-8-29 20:58
IVF放胎4至5日後,黃體酮(孕酮)指數大約係幾多先叫正常?

我放胎後5日抽血驗黃體:329.2
二醇:17189
你呢?

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

小豆豆~ 發表於 16-8-30 18:40
你呢?
放胎後5日黃體13,二醇唔知...你咁高,BINGO?

翡翠宮

小豆豆~ 發表於 16-8-30 18:40
你呢?
你329.2 nmol/L,即係103.52 ng/mL...而我只係13 ng/mL,打定輸數...

複式洋房

poonsun 發表於 16-8-30 19:46
你329.2 nmol/L,即係103.52 ng/mL...而我只係13 ng/mL,打定輸數...

未到最後一刻唔好放棄,我可能係塞藥同食藥影響,時間尚早。我今日用紅d驗有淺控,用綠d仍然白雪雪。你放day幾胎?我放了兩個day3胚胎。

複式洋房

poonsun 發表於 16-8-30 19:46

想請教下d unit點樣由nmol/L轉去ng/mL?

複式洋房

poonsun 發表於 16-8-30 19:40
放胎後5日黃體13,二醇唔知...你咁高,BINGO?

其實個黃體只係代表你對藥物既吸收能力ja...如果唔夠黃體,可能要反去注射反黃體。你係邊到做IVF?

別墅

引用:Quote:poonsun+發表於+16-8-30+19:46+你329

原帖由 小豆豆~ 於 16-08-30 發表
想請教下d unit點樣由nmol/L轉去ng/mL?
nmol/L 除3.16=ng /L

複式洋房

Jetaimeparis 發表於 16-8-30 20:37
nmol/L 除3.16=ng /L

謝謝您!

首頁

尾頁

跳至