自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

成日聽到呢度D人話去鴨記買外遊電話上網咭平,其實即系深水埗邊間?有冇指定一間咖?黎緊要去德國想買張試下,唔該指引下吖

:-? 沒有一百分的另一半,只有五十分的兩個人 :wave:

侯爵府

2018復活節勳章

鴨寮街,街邊檔,好多檔,自己問下價。

侯爵府

我去車仔檔咋,我第一次時見邊檔人多哄住,就買嗰間,不過買幾次,其中買一次大陸上網咭壞嘅用唔到

wcpcelia    發表於 16-8-30 10:20

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

鴨寮街的價錢比較貴,行去桂林街車仔檔會平d,記得要「格價」,每檔價錢都可能有出入。

翡翠宮

回覆樓主:

試過係街邊檔,試過係商場舖仔,都用到無問題。上次係發達鳥買,見到佢對換rate 都好好,下次會去對埋錢。

有次我叫我媽順路幫手買,比埋相同名唔會買錯,佢行咗去街邊綠色檔度。點知個檔主話『平呢d 咁新潮你d 老野唔識用,買xxx (貴個隻) 啦』 咁講野都得,我叫我媽去第二間買

子爵府

我通常去桂林街買 (公廁/腸粉過向街市方向行). 啱啱個星期六行完, 我通常去街口嗰檔 (唔駛過馬路), 通常有個肥男人坐喺度, 另一個四眼男企喺側邊, 價錢黐晒喺檔頂. 歐洲14天無限, $220 (通常係3G, 佢話4G唔係所有國家用到), 30天 $330. 上次我有親戚去西班牙法國都係買14天嗰張.

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

ccli629 發表於 16-8-30 17:30
我通常去桂林街買 (公廁/腸粉過向街市方向行). 啱啱個星期六行完, 我通常去街口嗰檔 (唔駛過馬路), 通常有 ...

平呀!將會去韓國5日,請問有無邊張4G無限推介?

水晶宮

par3186 發表於 16-8-29 21:16
成日聽到呢度D人話去鴨記買外遊電話上網咭平,其實即系深水埗邊間?有冇指定一間咖?黎緊要去德國想買張試下 ...

鴨寮街,我同事住附近佢幫忙買,只買過日本,試過有一間買咗3張都唔得,再去我唔再貪平去鴨記買。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

點解你地要去鴨記買?方便近?我就唔方便,撘車錢都唔平

我會去電訊公司買,更有一間喺附近

子爵府

EmilyBB 發表於 16-8-30 19:40
平呀!將會去韓國5日,請問有無邊張4G無限推介?
我未買過韓國咭, 但可以俾價錢你自己考慮:8D5Gb (3G) $150
7D3Gb (4G), $150
5D2gb (3G), $85

我買過日本咭, 覺得4G同3G應該分別不大. 韓國就唔係太清楚

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

ccli629 發表於 16-8-31 13:52
我未買過韓國咭, 但可以俾價錢你自己考慮:8D5Gb (3G) $150
7D3Gb (4G), $150
5D2gb (3G), $85

thx

首頁

尾頁

跳至