自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

記得大少當年1年級都係有成1X樣功課.....
但係二年級好似無咁多.唔知係唔係因為返半日,仲要係朝早呢....

原文章由 webjen 於 08-11-11 10:45 發表
mouth:
咁以前大少呢? 佢地同一間學校架!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

就係唔止改正囉.
好多都係作業.又要抄寫詞語......
二少噚日寫個19組詞語都抄咗成2個鐘呀.......
原文章由 小草 於 08-11-11 10:55 發表
我都覺得10樣太多喇!
如果入面有d係改正,即係好快搞掂都OK既,不過日日都咁多就真係幾辛苦下,又要溫默書~:-|

珍珠宮

原文章由 2jmama 於 08-11-11 11:09 發表
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

早晨

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一路上網一路聽住華仔 d 歌

真係爽呀

珍珠宮

唔知唔見左幾多錢呢

我想問吓係邊度可睇番?

原文章由 包包魔怪媽咪 於 08-11-11 10:24 發表

一場金融海嘯,全球經濟遭遇到前所未有嘅沉重打擊,美國次按危機以至雷曼兄弟事件,震動全世界!有人一夜之間全部積蓄化為烏有,本人慶幸未有染指股票市場買賣,但亦不能獨善其身,強積金戶口由上年恆指最高峰時下滑至今見紅!

全球經濟已經步入冰河時期,究竟仲可唔可以再見番昔日呢個畫面?沒有人知道!祇知現在每人口袋裡的一毛錢,已經不再相信銀行而相信屋企床下底的餅乾罐!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

梗係要反映吓啦!
原文章由 2jmama 於 08-11-11 10:48 發表
唉...唔知........日日都做到無停手.如果當日佢有課外活動我又晏返去咁就真係mouth: mouth: mouth:

下星期學校有個早晨茶敍,我報咗名去聽吓睇吓反應吓.....

珍珠宮

2j ,

小心身體保重啊

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

咪係...
原文章由 小草 於 08-11-11 10:55 發表
我都覺得10樣太多喇!
如果入面有d係改正,即係好快搞掂都OK既,不過日日都咁多就真係幾辛苦下,又要溫默書~:-| [quote]原文章由 包包魔怪媽咪 於 08-11-11 10:45 發表
中英數常平均每科2樣都尚算可以啦...:-|
咁多,想做屎人咩...:-x
[/quote]

珍珠宮

原文章由 2jmama 於 08-11-11 10:42 發表
請問瘋人們覺得二年級既小學生應該平均每日有幾多樣功課呀?:-|

二少日日都有成10樣.中文,英文同數學分別都有3樣.有時多咗常識或宗教又或者有本叫識字簿,比個部首就要寫10組詞語.有時有詞語抄寫,但係就有成1X組詞語 ...

乜咁多樣功課

珍珠宮

下個月東亞有個演唱會,又有得睇華仔,只演一場

珍珠宮

La Ma ,

我好想知最後主席公個肚有冇事?

真係能人所不能

珍珠宮

最近熙熙好痴身

唔知點解,佢連去姑娘度都要我坐係度陪佢,好似琴日同佢上小組,本身家長有個分享小組,到姑娘入黎叫我地出去,熙熙樣都變埋,緊住就大喊,一路喊一路捉實我話我要媽咪呀,喊到收唔到聲,姑娘同我都攪佢唔掂,最後我冇出去上分享組,佢即刻收聲!連我去厠所係都要緊埋我去,姑娘陪住都唔得

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

邊間供?自己上網check架嘛...
原文章由 kitwong 於 08-11-11 11:22 發表
唔知唔見左幾多錢呢

我想問吓係邊度可睇番?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 webjen 於 08-11-11 11:13 發表
原文章由 2jmama 於 08-11-11 11:09 發表

珍珠宮

原文章由 包包魔怪媽咪 於 08-11-11 11:33 發表

我果份得幾千,睇唔睇都冇所謂,到最後都係得番 0

係佳哥架,邊間 ... C 喇,唔記得添,早排佢有封野寄黎,佳哥睇完話咁又冇左兩萬幾,到退休果陣唔知仲有冇呢 mouth:

珍珠宮

落去接熙熙喇,費事我遲左去佢又喊 mouth:

唉 ... 成個喊包咁

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

平均6樣咁上下啦
原文章由 2jmama 於 08-11-11 10:42 發表
請問瘋人們覺得二年級既小學生應該平均每日有幾多樣功課呀?:-|

二少日日都有成10樣.中文,英文同數學分別都有3樣.有時多咗常識或宗教又或者有本叫識字簿,比個部首就要寫10組詞語.有時有詞語抄寫,但係就有成1X組詞語 ...

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁一定要同學校反映一下啦
就係唔止改正囉.
好多都係作業.又要抄寫詞語......

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我已經合埋眼唔去睇喇!
原文章由 包包魔怪媽咪 於 08-11-11 11:33 發表

首頁

尾頁

跳至