自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

[url=http://m.mingpao.com/ldy/showbiz ... test&issue=20160831]http://m.mingpao.com/ldy/showbiz ... test&issue=20160831[/url]

【今日直擊】李克勤加盟英皇娛樂,今日舉行簽約儀式,圈中一眾好友鄭秀文、許志安、徐小鳳、劉德華、謝霆鋒、容祖兒、古巨基、張敬軒等送上祝賀片段力撐,席間還播出當年克勤太太盧淑儀參選港姐唱《謢花使者》片段,可是獨欠克勤視為父親,亦師亦友的譚詠麟(阿倫)。 googletag.cmd.push(function() { googletag.display('ad_banner_pos3'); }); 對於阿倫沒有拍片支持,克勤解釋:「無理由叫環球歌手拍一段,不好意思,不想難為校長(譚詠麟)、陳奕迅和陳慧嫻。」克勤指校長是他生命中的貴人,決定前有問過他的意見,傾過不下10多次,轉會費校長最清楚。他又不諱言:「我都問過阿倫拍不拍片賀我,他說很尷尬,一方面是我老竇,一方面是藝能老闆,但私底下會恭喜我。」克勤續說:「考慮的時候,第一個問校長意見,我視他為父親,第一次講是在足球場上,他(阿倫)感突然,但想了30秒,他表示藝人海鮮價,今日有人邀請轉會,畀到這樣價錢,最後想了1分鐘就決定了,叫我轉會。」對於今次轉會,克勤又以足球作比喻:「踢了30年英超,都想踢下西甲,我不否認錢是一個大原因。」有指克勤轉會是容祖兒拉攏,老闆楊受成說:「要替祖兒澄清,不關她的事,其實我們早在4年前已接觸克勤,發展了4年地下情。」 - See more

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

克勤都轉埋去英皇, 他好明顯是向錢看, 但其實克勤歌路變化少, 我唔覺得他會有咩野突破。以後冇"左麟右李"了, 得返"克不容緩"

子爵府

iwff 發表於 16-8-31 17:06
http://m.mingpao.com/ldy/showbiz ... test&issue=20160831

【今日直擊】李克勤加盟英皇娛樂,今日舉行簽 ...

阿倫做到佢父親嗎?

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

iwff 發表於 16-8-31 17:06
但其實克勤歌路變化少, 我唔覺得他會有咩野突破

仲講唱歌?
梗係講上大6節目啦
講真 唔係話乜
廣東歌真係已經明白黃花了

翡翠宮

他當然向前(錢)看, 但我還是喜歡寶麗金年代. 好老餅

大宅

回覆:【自揭轉會內情】李克勤簽約英皇眾星拍片齊撐 獨欠阿倫

做得藝人個個都係向錢看ga la...

水晶宮

克勤是個出色的歌手,恭喜恭喜

子爵府

BBHHO 發表於 16-8-31 17:11
阿倫做到佢父親嗎?

點會做5到
阿倫65了

翡翠宮

其實做得呢行,99%都係睇錢啦,加上佢年紀唔細,仲唔有幾多搵幾多咩,不過就預左係香港好似消失左咁,你睇古巨基就知,唔係耐唔耐出下黎我真係唔記得左呢個人............

禁止訪問

男爵府

英皇而家拉大隊翻大陸出show咁,其實都唔覺佢地係大陸有幾紅,除左陳偉霆。香港歌手我覺得係劉華同eason係大陸嘅影響力最大

男爵府

而家英皇係大6好掂,講真如果比到錢,我諗Alan 都過埋擋!以前d歌星成日話上TVB d 節目cheap,佢地而家上大6玩果d野咪又係以前TVB d 野,不過而家大6比到錢之麻!

funfun759    發表於 16-9-1 11:45
咬香口膠    發表於 16-9-1 10:03

男爵府

引用:英皇而家拉大隊翻大陸出show咁,其實都唔覺

原帖由 see_c213 於 16-08-31 發表
英皇而家拉大隊翻大陸出show咁,其實都唔覺佢地係大陸有幾紅,除左陳偉霆。香港歌手我覺得係劉華同eason係 ...
補充下,的士陳嘅紅係90、00後女fans層面,同佢係拍偶像劇紅

侯爵府

回覆樓主:

覺得簽咗比英皇=閒置,當年e面簽咗英皇,冇做過乜。可能克勤想休息下,齋收錢。

子爵府

好媽媽勳章

克勤向錢看亦理解的,始終仔細老婆嫩,唔同有情飲水飽咩。亞倫都上晒岸啦,怕咩

珍珠宮

有邊個打工唔向錢看?

男爵府

連佢老細譚校長都讚成佢走就知道個價錢係幾咁吸引
始終仔細老婆嫩,梗係向錢看啦
喺英皇嘅話番大陸發展都易啲

水晶宮

回覆樓主:

是但啦,佢擺明可以拍住祖兒一齊番大陸搵多d錢啫

別墅

唔講金 唔通講心咩
支持克勤

禁止訪問

回覆樓主:

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

已閱

首頁

尾頁

跳至