夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

不要做ftm了,靠自己,叫媽媽湊住,去搵工啦

公爵府

你仲想旨意你C6,佢無得救喇,你就咪學佢又係唔想返工。疊埋心水返娘家,出來揾份工做,你個女已經返學,你阿媽都係睇半日啫,你放工咪自己湊返個女囉,馬死落地行,無房瞓咪瞓廳囉,除非你仲唔捨得個死佬。

子爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係我蠢我認,但我唔做野唔係懶 係因為一無人湊,二來申請緊公屋 我做野就超額....
3-7月我一直都叫佢番工 佢唔聽,因為佢係唔會亦唔識湊個女,我去番工搵既錢交得租黎食唔到飯 抱住同佢本per既心態睇佢洗晒啲錢點算

佢同我一齊時 係間中射一兩日波,有左b後就好勤力番工, 佢自己話係果間公司做得唔開心 所以成日射波,後期慢慢變左懶唔想番。我都一直有叫佢勸佢鬧佢
我媽自己有做野,而我嫂攞緊雙程証成日要番大陸,我哥之前月入3-4萬 好穩定,至於佢啲錢去左邊我就唔清楚,只係8月時跌斷腳番唔到工,要我媽負擔起佢地一家
而男家根本家不成家 個個搬走晒

事情發展到咁我一啲都唔想,呢幾年佢係有為頭家付出,但係佢突然變到咁,我都解釋唔到,佢所有朋友都話唔明佢諗緊咩,當時佢地都有勸我 唔對路就走啦佢無得救,我走左一個月果排佢又日日番工....所以我先決定原諒多佢一次,亦有同佢講 兩年內再犯我就走,因為諗住兩年後個女上小學我唔洗再靠佢

謝謝你們的意見,但依家至於點做 我都仲係好迷茫....

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我相信, 快D搵到份工可以自力更新先係上策

.........................................

男爵府

回覆樓主:

你搬返娘家,你出去返工,個女屋企人幫手湊,咁你有糧出都會俾到家用娘家,又點會加重負擔,大家一家人最多辛苦少少,你老公呢d冇得救架啦,仲跟住佢等訓街呀?

別墅

aki0106 發表於 16-8-31 21:41
我男人3月到7月斷斷續續射波唔做野 後期三個月直頭唔番工日日係屋企打機,借盡朋友銀行錢只為在家打機hea.. ...

樓主妳宜家最好揾份工做,長期落去唔係辦法~真係要考慮離婚,一個都唔識愛自己老婆既男人唔值得留戀囖~
簡簡單單嘎生活~(❤3❤)

伯爵府

樓主,老實講,你同你老公一樣逃避現實。
3-7月成半年時間無收入又無錢你都唔識驚,就係證明。人人叫你返外家,我認為呢個唔係重點;你要做嘅係搵社工幫手,搵託兒,然後搵工;你老公果邊唔好理佢喇,如果佢轉性咪繼續一齊,一直係咁咪你自己諗囉。

子爵府

樓主,有一個詞叫「止損」

禁止訪問

伯爵府

flowerrain 發表於 16-9-1 17:37
樓主,有一個詞叫「止損」

止蝕呀?

子爵府

gk678 發表於 16-9-1 18:06
止蝕呀?

差不多意思吧

子爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我同小朋友搬走左了,剛發現有左個幾月
我真係好大壓力,小朋友學費都唔俾,搵佢佢都唔覆block晒我既聯絡方式,現在身無分文。 好辛苦 好想丟低所有野就咁結束一切

子爵府

aki0106 發表於 16-9-13 04:48
我真係好大壓力,小朋友學費都唔俾,搵佢佢都唔覆block晒我既聯絡方 ...

小朋友返學,你去搵兼職做下唔得咩?咁落去大件事wor,你唔食個女都要食架

男爵府

大廚勳章

aki0106 發表於 16-9-1 06:52
大家誤會左,小b是我哥的....我哥傷左做唔到野,老婆仲攞緊雙程証,小b食奶粉...我地仲有個細佬未出身 ,一 ...

現在唔講遲早都要講,不要再浪費時間,早早為小朋友打算,比個正常既飲食健康生活

男爵府

大廚勳章

我真係好大壓力,小朋友學費都唔俾,搵佢佢都唔覆block晒我既聯絡方 ...

你真係點做人呀媽架,咁既環境仲唔避孕,現在我覺得個問題係出自於你

大宅

開心吸收勳章

得罪講句,我覺得二位都有問題,做事無計劃,你已經零收入,相信你之前揾份PT應該唔會影響你排共屋,但你已家又有咗,你肯做人都唔請你,快D揾社工幫手,至於你老公一腳申開佢,比我係你,我會選擇離婚拎綜援排公屋自己湊帶二個小朋友,最多將來報答社會。
平淡是福

別墅

回覆:我應該點做先好?

比左機會 佢都唔改 仲要呢d垃圾做乜?

男人點可以冇膊頭

樓主應該好後生 諗清楚 下半世係咪仲同佢過

大宅

有左個幾月,你同佢都冇錢開飯,仲有心情做愛生仔......

大宅

個幾月,落左去啦
唔好生出黎,辛苦自己,又害左個小朋友

大宅

我覺得樓主都係懶底。未努力過就諗放棄,你都係一樣不負責任。唔該腳踏實地少少,唔好再發埋哂啲少奶奶嘅夢。個小朋友都已經k2,娘家湊有幾難?我諗你肯正經搵返份工,每月俾5,6K你媽,佢求之不得添。

你依家同老公離婚,然後搵返正職自己養大個小朋友,申請公屋都唔會超額。

首頁

尾頁

跳至