烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

經過一番爭扎,又得到老公批准,我終於換左個新蒸焗爐喇!❤️

新爐好多功能,3小時蒸氣,風乾,上下火,預熱,除垢。有全不鏽鋼內籠,全不鏽鋼盤,而最最最閃亮✨的設計就係前向出風!蒸氣出風口在機門位,意想不到就是出來的風一點都唔熱,係涼風來!我以為Miele 先做到,原來惠而浦都得啊。咁樣上面唔洗留咁多位,可以放下野。 而新設計扭制,好有時代感!!

其實用蒸焗爐真係慳返好多煤氣費,而且唔洗整到廚房熱辣辣! 好期待新機有好表現呀!

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

複式洋房

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

stupidjoes 發表於 16-9-1 01:36
經過一番爭扎,又得到老公批准,我終於換左個新蒸焗爐喇!❤️

新爐好多功能,3小時蒸氣,風乾,上下火, ...
好靚,如果做你家人就好喇

大宅

20150618bb 發表於 16-9-2 12:35
好靚,如果做你家人就好喇

點解呢?(emoji)

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

stupidjoes 發表於 16-9-2 13:50
點解呢?(emoji)
你買回來唔會只放置,做食品甘是否家人有得食

大宅

20150618bb 發表於 16-9-2 13:54
你買回來唔會只放置,做食品甘是否家人有得食

無錯啦。買新爐返來要用盡佢

侯爵府

回覆樓主:

咁多款蒸焗爐, 點解揀呢款呢? 係咪有過人之處?

大宅

呢部容量大 32升,除了 蒸 焗 發酵 還有 慢煮, 除垢,好吸引,新上市售7,500,有免息分期,唔知還有甚麼優惠,想參加名廚示範班,舊model 28L big sale 4,600
15,16中,想知那有 cooking class 示範,怕唔識用
一機幾味,倒數計時入爐就可同時間出菜
可因各人口味,一人一款燉湯:如太太燉花膠雞湯,先生燉參湯,仔仔燉鱷魚肉,奶奶燉川貝。一人一盅蒸飯蒸粥又得,真係千變萬化。蒸飯好處食到底都熱。冬天好正。飯煲可以唔用
蒸糕一流
上網扒文好吸引,小心好毒

大宅

jolps 發表於 16-9-2 15:20
咁多款蒸焗爐, 點解揀呢款呢? 係咪有過人之處?

容量大(內籠大),可以連續蒸3 小時。燉湯啱晒啊!
其實我睇中佢前置出風,同埋一機多用。我真係無可能放兩個爐啦。
本身有考慮過買水波,但水波爐蒸得唔夠耐,又有微波功能,我怕我用錯模式,器皿唔用得微波就大件事。唔係話水波爐唔好用,不過我份人唔夠小心啊。

大宅

maggiepyau 發表於 16-9-2 21:53
呢部容量大 32升,除了 蒸 焗 發酵 還有 慢煮, 除垢,好吸引,新上市售7,500,有免息分期,唔知還有甚麼優 ...

$7280 ,係公價,我去百老匯買,$5960 ,仲有信用卡回贈添。

一爐蒸多餸真係好方便啊!可以一次過蒸晒飯,魚,肉餅,同菜,全部蒸餸真係好方便啊

侯爵府

我都入手左喇,好期待下星期6送貨
希望所有野都好過209啦,我見網上好多用家都話用左一陣就壞機
有D擔心

大宅

eunice23 發表於 16-9-3 12:10
我都入手左喇,好期待下星期6送貨
希望所有野都好過209啦,我見網上好多用家都話用左一陣就壞機
有D擔心:bash ...

買電器真係撞手神(emoji)
希望我部無事啦

男爵府

醒目開學勳章

回覆 stupidjoes 的帖子

我都想入4s可以前面出風,想知散熱風扇是否真係嘈?

男爵府

開心吸收勳章

stupidjoes 發表於 16-9-2 22:17
$7280 ,係公價,我去百老匯買,$5960 ,仲有信用卡回贈添。

一爐蒸多餸真係好方便啊!可以一次過蒸晒飯 ...
請問蒸唔同餸有冇混埋味道?有D人好怕魚味,如果一齊蒸飯、菜、魚、水蛋,要分開條魚。

Miele就標榜餸菜不會混合味道,一分錢一分貨,所以想問4S做唔做到?如果得就很完美了,因為佢有蒸焗功能。

大宅

csk 發表於 16-9-6 19:22
請問蒸唔同餸有冇混埋味道?有D人好怕魚味,如果一齊蒸飯、菜、魚、水蛋,要分開條魚。

Miele就標榜餸菜不 ...

混味?我唔明
係咪指蒸完部爐有餸味?有架
但係諩混味,係飯有魚味?魚有雞味? 我唔覺呀

琥珀宮

親子達人勳章 畀面勳章

yklee 發表於 16-9-4 14:29
回覆 stupidjoes 的帖子

我都想入4s可以前面出風,想知散熱風扇是否真係嘈?

我係fb group度見人話風扇散熱係會嘈,有wuwu聲

男爵府

4s好吸引,好毒...
請問 ..聽說蒸焗爐係靠蒸氣, 同焗爐要穩定性雙比, 其實蒸焗爐做唔到上/ 下火...4s焗爐效果, 如何?

大宅

Q4 發表於 16-9-8 15:58
4s好吸引,好毒...
請問 ..聽說蒸焗爐係靠蒸氣, 同焗爐要穩定性雙比, 其實蒸焗爐做唔到上/ 下火.. ...

蒸係靠蒸氣,焗係用發熱線
4s 有上下火 mode, 上火mode, 下火mode, 仲有上下火加熱風mode

大宅

Q4 發表於 16-9-8 15:58
4s好吸引,好毒...
請問 ..聽說蒸焗爐係靠蒸氣, 同焗爐要穩定性雙比, 其實蒸焗爐做唔到上/ 下火.. ...

我見Facebook d 人焗蛋糕都好靚啊

首頁

尾頁

跳至