自由講場

跳至

首頁
23456...16

尾頁

珍珠宮

老翻太太 發表於 16-9-1 20:27
我中銀個出糧戶口約有50萬存款,由於中銀定期息口太低,所以打算將該筆錢揾日提出來轉入第二間息口高些嘅銀 ...

好就好好, 唔好就

珍珠宮

我中銀個出糧戶口約有50萬存款,由於中銀定期息口太低,所以打算將該筆錢揾日提出來轉入第二間息口高些嘅銀 ...

1. 自己錢絕對自己 keep, 眼見太多認錢唔認人的 case! 用咗佢名就係佢,佢唔比你的話,有誰可憐你?
so億億萬萬個不可以呀 jm!揾个籍口話老闆放假比較 free, lunch可蛇去做咪大家好下台!

2. 做定期何需請假?你之前問定息口,午飯或星期六放低票,簽文件,叫銀行寄/自己翌日親身取單 (星期六唔入票,只要息口冇變,星期一起息便可)

翡翠宮

回覆樓主:

你老公打劫過你?

我無所謂,同一間屋無哂信任完全無意思。

公爵府

回覆樓主:

唔會。係自主問題,放係自己戶口隨時可以調動,過佢戶口要佢簽名先攞得出,唔係信唔過係唔想麻煩。我會同佢講搞左,唔駛煩。

侯爵府

好媽媽勳章

壺一v一 發表於 16-9-1 20:37
好多女士成日口講老公出涼成份人工比曬我管

調番轉頭就… 唉
一針見血!

公爵府

回覆樓主:

唔會。係自主問題,放係自己戶口隨時可以調動,過佢戶口要佢簽名先攞得出,唔係信唔過係唔想麻煩。我會同佢講搞左,唔駛煩。

公爵府

greetings 發表於 16-9-1 20:32
瓜田李下, 一個真正男人, 唔應該咁提出

X2

男爵府

下!果個係你老公喎!唔係應該最信任咩?點解呢度咁多人要老公俾曬d錢佢keep又盛,到頭來連50萬都信唔過自己老公?如果換轉角色,你老公咁唔信得過你,我深信你都會hurt...如果係我老公覺我會貪佢果幾十萬,我真係會幾hurt..

大宅

回覆樓主:

真心話……不願意

珍珠宮

仲有除了網上做定期,我成日中信都係電話續期、再寄單比我的.so far 冇問題!只要自己記住收到單未便
O K!

男爵府

擔心就自己做la

瑪瑙宮

你開聯名戶口咪得囉

男爵府

一定唔會, 正所謂財到光X手, 一去無回頭
唔係話C6係唔好人, 普通做定期點解要轉去佢名, 你不如果去攪返個ebanking仲好啦~

萬一將來你過咗俾佢, 佢話佢屋企有事要借用, 你無得say no~

珍珠宮

仲有除了網上做定期,我成日中信都係電話續期、再寄單比我的.so far 冇問題!只要自己記住收到單未便
O K!

瑪瑙宮

你開聯名戶口咪得囉

瑪瑙宮

你開聯名戶口咪得囉

男爵府

一定唔會, 正所謂財到光X手, 一去無回頭
唔係話C6係唔好人, 普通做定期點解要轉去佢名, 你不如果去攪返個ebanking仲好啦~

萬一將來你過咗俾佢, 佢話佢屋企有事要借用, 你無得say no~

珍珠宮

chelseywong 發表於 16-9-1 21:21
下!果個係你老公喎!唔係應該最信任咩?點解呢度咁多人要老公俾曬d錢佢keep又盛,到頭來連50萬都信唔過自 ...

所以我從來冇要求佢比哂D人工我,絕對財政獨立!

水晶宮

回覆樓主:

唔會,除非你有另一個50萬

珍珠宮

回覆樓主:

唔會, 親生仔不如近身錢
保障自己

首頁
23456...16

尾頁

跳至