網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]急問想淘寶買一部Brother BC800衣車約10KG,但賣家唔可以直接運到香港,要找集運。但集運搬來搬去會唔會撞爛我部新衣車呀? 有無集運資料推薦安全可靠呀? 有無人用dim buy集運?可靠嗎? 另外保養問題係咪預左保唔到架啦?

伯爵府

回覆樓主:

我用淘宝指定的集運公司,送上屋企,-一d事都無

大宅

回覆 evergreenj 的帖子

[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]請問你是否淘寶買衣車呀?由大陸集運來香港運費多少錢呀? 用那一個指定集運公司呀?我係玩衣車初階,你可否分享吓你經驗俾我?我掙扎緊買淘寶brother衣車或是香港brother衣車好, 但香港brother衣車比較貴!thx!

伯爵府

回覆樓主:

買了2個月,但無時間用,只用過一次,非常易操作,第一次用衣車就學人改短牛仔褲脚,都成功了70%, 30%只係車得唔夠直!
在淘宝買rmb993,當時做緊優惠,選淘宝指定快遞直送香港,運费rmb37+送上屋企hkd30
我剛才見淘宝賣rmb988,唔買就呻笨

大宅

回覆樓主:

電腦衣車壞咗香港冇人幫到你.... 衣車叔叔唔識整電腦,香港 brothers 只修理香港行貨.......電腦衣車我建議香港買....睇留言見人投訴保養期後壞,換底板連運費成千蚊.....換完冇耐又壞....

男爵府

我好耐之前淘過拷邊機,順豐到付上門港幣$160住宅

大宅

你是否指BROTHER衣車呀? 咩型號呀? 是電動型衣車? 我發覺大部份人係淘寶也不會買電子型衣車而係買電動型衣車, 點解呢? 係淘實買BROTHER電子型衣車真係完全唔可靠嗎?

大宅

回覆 cokeball 的帖子

THX提及這點, 我真係天真到諗住買BROTHER BC800電子型衣車, 萬一有咩壞疑為係香港會找到人維修, 雖則大陸BROTHER可一年保養但來來回回寄壞衣車回大陸運費也貴, 聽你說看來係香港維修不可能啦!
請問是否大部份人係淘寶也不會買電子型衣車而係買電動型衣車, 點解呢? 係淘實買BROTHER電子型衣車真係完全唔可靠嗎? BROTHER出產電子型衣車完全唔可以用一段長時間嗎?

大宅

回覆 markbrother 的帖子

THX參考資料!

大宅

macaronjanice99 發表於 16-9-8 08:03

THX提及這點, 我真係天真到諗住買BROTHER BC800電子型衣車, 萬一有咩壞疑為係香港會 ...

冇絕對可靠..唔係都唔會有維修中心... 我屋企人有部機械衣車,三十年仲好正常.....我對機械衣車比較信心....電腦衣車只會買繡花車

伯爵府

macaronjanice99 發表於 16-9-8 07:55

你是否指BROTHER衣車呀? 咩型號呀? 是電動型衣車? 我發覺大部份人係淘寶也不會買 ...

我買GS2700,我估不會那麼快壞吧

伯爵府

macaronjanice99 發表於 16-9-8 07:55

你是否指BROTHER衣車呀? 咩型號呀? 是電動型衣車? 我發覺大部份人係淘寶也不會買 ...

我買GS2700,我估不會那麼快壞吧

大宅

[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]點解電腦衣車只會買繡花衣車呢,你意思繡花衣車computer性能上比較好?無咁易壞?

大宅

好的,你點解唔用電腦衣車呢?

大宅

macaronjanice99 發表於 16-9-8 14:04

點解電腦衣車只會買繡花衣車呢,你意思繡花衣車computer性能上比較好?無咁易壞? ...

可以用電腦設計咗個圖... USB 駁入去嘛......

伯爵府

macaronjanice99 發表於 16-9-8 08:03

THX提及這點, 我真係天真到諗住買BROTHER BC800電子型衣車, 萬一有咩壞疑為係香港會 ...

深水埗有得修理㗎

大宅

回覆 do-re-me 的帖子

你意思Brother電子機衣車可以係深水埗維修? 請問那一間呀? 維修費貴唔貴呀? 唔係維修機械衣車個隻呀?

大宅

原來咁!

伯爵府

macaronjanice99 發表於 16-9-5 21:42
急問想淘寶買一部Brother BC800衣車約10KG,但賣家唔可以直接運到香港,要找集運。但集運搬來搬去會唔會撞 ...

我就吾會博,我今年年頭係香港買左部千七,但我加左幾百加保養

大宅

回覆 樂癲肥熊餅 的帖子

你買個部係咩衣車呀?Brother?

首頁

尾頁

跳至