論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

唔係好開心....

洋房

Re: 唔係好開心....

mamami,

我跟你一樣, 以個囡最重要, 我仲有兩個添; 每次請工人講明兩個囡最重要, 一定要照顧得佢地好好, 剛剛滿約走那個就極差, 接兩個囡放學(校車)後搭lift返屋企, 個大女未入lift佢就山lift門上樓, 你話如何? 其實請左個差的工人真後好慘!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

複式洋房

其實我個bun bun剛來我家工作時都是唔多出聲, 目無表情. d仔女又唔多跟佢. 但到了現在個bun bun和我的仔女關係都不錯. At least, 佢放假d小朋友成日問佢幾多點返. 話好miss佢.

因為佢地唔多唔少都會有些home sick, 所以我就比多少少時間佢來適應, 再叫佢多d單獨跟我的仔女玩耍來培養感情, 不急需的工作等小朋友睡了才做.

努力...加油...再忍耐.....!!!

禁止訪問

大宅

可能你個工人慢熱呢 ?? 俾d時間佢....

我個菲菲初黎報到都係唔多出聲架, 因為未習慣, 對我地又唔熟, 之後慢愎佢就同亞女熟落左, 關係都好好....
好似尋晚, 我個女同佢係房傾緊計, 當我入房時, 我個女竟然同我講: mommy, go out please, 我同姐姐傾緊計; 姐姐, u stay here

大宅

工人最多幫你減輕家務, 照顧小朋友起居飲食, 至於肯教小朋友的, 真的不多. 如果不放心, 2歲時讀全日, 老師應較有心機照顧小朋友.

大宅

give her warning,請佢每日笑口常開,否則請早回家.
2 個月不改,換人.因為過得第5個月,還哂債,佢採你都傻.
話親佢,佢會話"I'm like this, if you don't like me, just let me go!"
唔想睇佢黑面睇足2 年,give her warning now.

別墅

佢會否掛住老家, 不如你主動同佢talk talk, 再唔得就搵agent幫手........

複式洋房

(雖然明知問都係多餘)佢的答案當然係鍾意’[size=x-small]既然妳明知問黎都多餘,咁妳重信佢?佢地想妳請佢緊係乜都話好啦!唉!妳求神拜佛佢唔好借錢,駁咀,偷嘢,蠢同懶已經好好嘞!重想要求佢性格開朗(即係成日四萬咁口?),睇怕難過中六合彩!重有,妳工人印定賓,幾歲?有無小朋友?

首頁

尾頁

跳至