親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

新張大吉! 恭喜! 恭喜!

大宅

好媽媽勳章

而原來己經開左啦
原文章由 jaysonmama 於 08-11-13 15:37 發表

男爵府

原文章由 jaysonmama 於 08-11-13 15:37 發表

真係好快喎!!!
我又黎報到!!!
kaheibaba使唔使pm張請貼比你dfans 呀

睇黎我真係要呢兩曰死個blog出黎啦。

男爵府

[quote]原文章由 jaysonmama 於 08-11-13 15:37 發表
jayonmama係咪有私房蟹食?預唔預我地??

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 oldbean 於 08-11-13 17:14 發表

真係好快喎!!!
我又黎報到!!!
kaheibaba使唔使pm張請貼比你dfans 呀

睇黎我真係要呢兩曰死個blog出黎啦。

呢兩日 ??????

我o地都唔急"既",今晚 11:59p.m. 之前搞掂就 OK o架喇 !!

男爵府

新舖開張等我都報下d好消息賀賀佢先。
囝囝上星期in啟思(真係十四個月就要in....)
去到個老師只係同佢傾左唔夠二分鐘同睇左佢一陣就in 完,連我地都唔知已經in左,我地見人地個d in成十幾分鐘又同父母好好傾咁,心諗都係冇運行,上網又見d人話唔收,有d又話要18個月時再second in咁.....。
點知尋日收到信話收左,真係估佢唔到。

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 oldbean 於 08-11-13 17:24 發表
去到個老師只係同佢傾左唔夠二分鐘同睇左佢一陣就in 完,連我地都唔知已經in左,我地見人地個d in成十幾分鐘又同父母好好傾咁,心諗都係 ...

恭喜、恭喜 !!

其實呢個世界,真係有好多o野都估到;好似我今晚會中 Mark Six (中唔哂6個,都要中夠5個半) 咁,如果我肯去買的話 !!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

嘩, 嘩, 嘩, 去完街返0黎, 你就已經開左新topic喇, 真係可喜可賀, 恭喜、恭喜 !!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 oldbean 於 08-11-13 17:24 發表
去到個老師只係同佢傾左唔夠二分鐘同睇左佢一陣就in 完,連我地都唔知已經in左,我地見人地個d in成十幾分鐘又同父母好好傾咁,心諗都係 ...

是否pre-nursery ?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 jaysonmama 於 08-11-13 15:44 發表

4兩重大隻過5兩? 其實, 幾多兩可能任佢"up".....
你個"飛份"之想又確實幾"啃"喎.... :;pppp: 但我果間並唔係咩大屋喎, 只不過係寒舍一間....
如果真係咁有興緻, 我要度下期先... :hand ...

jaysonmama,

我將你既留言copy左過0黎; 我今年都未食, 可否預埋我 ?

男爵府

[quote]原文章由 3b 於 08-11-13 18:19 發表

jaysonmama,

我果間並唔係咩大屋喎, 只不過係寒舍一間....

哈,咁梗係寒舍啦,咁大間屋得嗰幾丁人,冇咩人氣就一定寒啦,
再加d大閘蟹又咁寒.......
所以咪要我地幫你冲一冲囉。

男爵府

原文章由 NovMaMa 於 08-11-13 14:18 發表
好野, 終於有新Topic喇, 我其實間中都有上黎架, 不過又唔好蟹, 又唔好波, 無得搭咀 好啦, 我哋一齊環遊細界啦!

其實唔使答嘴都得,你想講咩都可以,如果講你d旅行經歷就更正啦。基本上,你有咩想分享,我地都會答傘。唔知我講得啱唔啱呢kaheibaba?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

KaHeiBaBa,

我上次去英國淨倫敦都玩左5日,你諗住total去幾多日呀?會唔會考慮租1兩日車自駕遊?
黎緊暑假我考慮坐法航機去英國,順便玩埋法國。

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-11-13 15:31 發表

妳 plan o左好耐嘛,我o地依家見到 D 機票勁平,歐羅 同 英磅 又勁平 (同三月去歐遊時真係爭好遠),Agent 又話唔駛 + Christmas surcharge (機票又話平過 CX 公佈個 D 幾百蚊),KaHei 又唔駛特登請多幾日假;"澳洲遊"似乎已經泡湯,隨時宣告 certify,依家積極搞緊第一站:倫敦 (補償三月歐遊時之殘念),第二站:曼徹斯特(朝聖),第三站 ..... 唔知會唔會去其他國家 ?? 唉,時間咁短,點 plan 呀 ?? (去 冰島、挪威 睇 冰川 ...... 不過係睇 TV )

BBChu、mmmmm、SumSumBB、3b ..... and all,

Please help me !!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

去到個老師只係同佢傾左唔夠二分鐘同睇左佢一陣就in 完,連我地都唔知已經in左,我地見人地個d in成十幾分鐘又同父母好好傾咁,心諗都係冇運行,上網又見d人話唔收,有d又話要18個月時再second in咁.....。
點知尋日收到信話收左,真係估佢唔到。

oldbean,
恭喜!
我估有經驗的老師好快就可以感覺到個小朋友啱唔啱佢地學校的。記得我阿仔當年in nursery只係in家長(我地入校長室in,阿仔留在playground玩),校長話唔會有有問題的小孩,只會有有問題的家長,所以只in家長便可以!

男爵府

原文章由 3b 於 08-11-13 18:13 發表

是否pre-nursery ?

係 nursery,出年八月先入學。

男爵府

原文章由 SumSumBB 於 08-11-13 21:12 發表
KaHeiBaBa,

我上次去英國淨倫敦都玩左5日,你諗住total去幾多日呀?會唔會考慮租1兩日車自駕遊?
黎緊暑假我考慮坐法航機去英國,順便玩埋法國。

...

咁你而家好買定d外幣啦。英國我上次只係去左半日,重係係冇plan ( 冇 plane ) 之下去的。:;pppp:

公爵府

證明個市完全對你無影響啦! 之前仲話要捱麵包, E家就去英國食米芝蓮

你諗住去幾多日呀?

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-11-13 15:31 發表

所以我 "暫時" 唔好蟹、唔好波 !!

妳 plan o左好耐嘛,我o地依家見到 D 機票勁平,歐羅 同 英磅 又勁平 (同三月去歐遊時真係爭好遠),Agent 又話唔駛 + Christmas surcharge (機票又話平過 CX 公佈個 D 幾百 ...

男爵府

出blog 啦。有時間去行個轉!

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-11-13 17:21 發表

呢兩日 ??????

我o地都唔急"既",今晚 11:59p.m. 之前搞掂就 OK o架喇 !!

既然係咁,粗粗地比住第一集先啦。
http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]/article?new=1&mid=1

公爵府

小朋友一開始讀書, 大人都不能懶散!

首頁

尾頁

跳至