自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

阿仔15個月,想同佢報下playgroup玩,有冇人有好介紹?價錢如何?(最好係九龍區)

別墅

我小朋友係太子讀價錢大約hkd125 一堂都ok. 名係 art haven (藝窩)

原文章由 Karena1015 於 08-11-14 10:07 發表
阿仔15個月,想同佢報下playgroup玩,有冇人有好介紹?價錢如何?(最好係九龍區)

男爵府

原文章由 Karena1015 於 08-11-14 10:07 發表

芊潼17個月開始上東山語言中心當playgroup玩,我見她返屋企聽到我們唱上堂的歌都會好開心跟住跳舞. 你有興趣我可以PM資料比你, 有介紹人會有9折(連介紹人都有).

以下是我之前寫的一些遊戲分享, 好讓大家在家都可以玩:

上完第一堂普通话, 个老师今天主题是波, 所以她拿出basketball 入蓝, 波子练手指肌肉, 唱歌, 教鸡蛋, 将鸭子从窗边拿到水里, 等等.

我上左第二堂普通話, 個老師今次教顏色. 拿出不同的花教種花, 還有蟲呀, 蜜蜂呀. 最後還有乒乓球, 當alligator睡了就去找牠的蛋. 加上唱歌, BB在一個小時內都很盡興, 走的時候累的睡了 .

今日玩左吹氣球, 大D大D大D, 跟住放氣飛飛飛, 然後氣球變小了. 從中BB就學到生字和比教. 跟住就唱BPMF歌, 仲有青蛙跳. 考記憶的估估看. 老師將4種職業用圖畫表達, 然後蓋上, 叫他們估, 估完就教他們讀, 還拿出每一個職業用到的工具讓他們更了解.

上一堂我見老師教屋企, 跟住攞間大屋出唻, 從後面放進傢俱, 然後叫小朋友拿, 教他們讀, 再放回去; 也有一塊活動板教他們家裡不同位置如廁所叫洗手間等. 再來就是把不同的動物放進一缸米裡, 然後讓他們找一找, 找到出來叫教他們讀那是甚麼. 還有, 芊芊最開心就是這個遊戲, 大家拿著一種動物的毛公仔, 從一邊聽指示, 走到另一邊, 我見每個小朋友都玩得哈哈大笑. 每一堂都玩跟學不同的新事物, 我就見芊芊很投入, 但我看這跟誰教很有關係, 所以我建議大家最好跟BB上堂一段時間, 挑個適合他們的老師跟時間上堂吧.

大宅

u can try try - Miss Hui @Integrity, She make my son totally change...fm naught boy become a nice/polite boy

(PM u the detail)

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 trintrin 於 08-11-14 10:52 發表

芊潼17個月開始上東山語言中心當playgroup玩,我見她返屋企聽到我們唱上堂的歌都會好開心跟住跳舞. 你有興趣我可以PM資料比你, 有介紹人會有9折(連介紹人都有).

以下是我之前寫的一些遊戲分享, 好讓大家在家都可以 ...

請問幾$ka?荃灣/葵青有冇?

侯爵府

幾大開始可以join??

大宅

Play Group

我嗰仔喺旺角返 Play Group, 都係$150/Class , 堂堂學嘅嘢都有唔同, 唱歌,跳舞, 做奴作... 嗰 Miss 有愛心好多 , 有啲小朋友走佬, 佢就捉住佢軟硬並用咁教, 真係好好! 最緊要就喺我BB一聽到返學就開心 .. 所以會推介呢間比啲 friend ^_^ 要多啲詳細資料就 PM 我喇 ^_^

男爵府

原文章由 carriecc 於 08-11-14 17:21 發表

請問幾$ka?荃灣/葵青有冇?

只係尖沙嘴/將軍澳/金鍾/銅鑼灣有中心.

他們有好多種課程, 都要$200-250/堂. 可以試下一星期一堂(共4堂)玩下. 有興趣PM 我攞我的資料就有9折囉.

男爵府

原文章由 christyheihei 於 08-11-14 17:39 發表
幾大開始可以join??

他話3個月可以參加, 但個人認為BB識行先玩會開心D.

大宅

我個仔都係藝窩上過playgroup,都好多野學,每堂內容都唔同,都幾全面,好似有障礙賽、圖咭配對、有時玩下穿珠泥膠、做手工玩下水彩、唱遊時間......亞仔每次都學好多野而且睇住亞仔進步,次次玩到唔捨得走,d手工我而+都有keep住,學費亦唔貴(而+$130堂都算平,而且最重要d質素好,仲可以每個月比,唔駛一次過比大筆$),都值得試下!(而+經濟唔好,作為消費者都想搵又經濟又好的東西,只純屬個人意見,給大家參考)上網可以查到個網頁架!

[ 本文章最後由 蘋果 於 08-11-21 17:21 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至