美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章

去左中環超貴Novalxxx都有一年,頭半年都可接受,我每3星期整一次,因本身睫毛較少,果時都約到,中間因做開果位睫毛師放幾次大假,試過其他3位睫毛師,但手勢完全唔得,所以之後都約返原本睫毛師。

近半年,每次做完即時約都約唔到3星期再整,通常要5-6星期先有位,次次我都要求 waiting list 希望改返早D,但次次都無消息,咁我D睫毛就會有1-2星期好樣衰,最近呢次我終於忍唔住,做完2星期左右,上星期中打去問 wait 到提前未,結果又話未,我唯有去FB反映我的不滿,即晚就有人打電話比我安排提早,但不能指定睫毛師,咁我都唯有接受,因唔想自己樣衰咁耐。

到尋日,佢地又有人打來話今個星期四晚有位客取消,問我得唔得,我尋日公司忙到嘔,就匆匆答左得便收線做野,收線後即時諗起星期四好大機會大風大雨,佢 office 由 MTR 要行一段上斜路先到,我就即係打返去想改返下星期,果位員工態度好差,話我剛答應星期四又改!?我問佢剛取消呢個時間果個客人又改得,點解我依家唔改得?佢話果個客剛打去話中秋果日不在HK,所以可以取消,我話咁好啦,我依家通知果日我都不在HK,咁依家我改唔改得?我話我咁嬲,係因為我呢半年都 wait,但我無一次等到,係我在FB投訴完先有人打來幫我改,我要投訴,我唔會相信咁多個月無人改期,佢就話。。。

我要投訴就投訴,佢上司姓x嘅,FB係寫字樓人唔知邊個負責嘅,叫我鍾意投訴就投訴,我呢半年wait唔到係因為我要指定睫毛師,要指定睫毛師就係咁架啦,呀x睫毛師就得一個,佢係得咁多時間架咋!依家呀x 26號有個位,問我要唔要丫!!

26號係比我之前約嘅時間更遲

珍珠宮

希澂 發表於 16-9-13 11:41
去左中環超貴Novalxxx都有一年,頭半年都可接受,我每3星期整一次,因本身睫毛較少,果時都約到,中間因做 ...

收線後,我亦到FB投訴佢D員工態度差,有D説話唔應該咁同客人講,另外,亦投訴埋之前送左1個free facial比我試,但佢D員工唔比我 book,今朝佢地只覆:

很多謝您的寶貴意見。我們會將閣下之意見轉達,謝謝!

佢地客多左就要咁樣趕D舊客走?呢間公司應該係全港最貴,我做佢地中間價位果隻,touch up 每次都差不多$1,300蚊,結果要受佢地員工氣

珍珠宮

希澂 發表於 16-9-13 11:49
收線後,我亦到FB投訴佢D員工態度差,有D説話唔應該咁同客人講,另外,亦投訴埋之前送左1個free facial比 ...

所以想請jm們如有好植眼睫毛請推介,我想揾D可以濕得水洗埋眼嘅植睫毛,謝謝

珍珠宮

希澂 發表於 16-9-13 11:51
所以想請jm們如有好植眼睫毛請推介,我想揾D可以濕得水洗埋眼嘅植睫毛,謝謝
...

有冇介紹

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

姐係呢間唔好?我未試過哦

禁止訪問

大宅

其實有好多其他選擇,根本不用去noxxxlash,我有兩位朋友去整,我自己覺得根本唔靚,又貴。去其他大公司吧。我去日式公司P字頭的,滿意。

珍珠宮

ctyying 發表於 16-9-14 13:27
姐係呢間唔好?我未試過哦

係超差,又超貴,員工態度唔好,佢地近排多左明星代言人,唔需我呢D 1 年客仔

珍珠宮

L.wC 發表於 16-9-14 13:48
我試過間係尖沙咀, 做日本毛的, 都係600定700
都叫濕得水, 但係唔會點大力捽囉,

咁妳有冇 keep 住整?

珍珠宮

Ah_JJ 發表於 16-9-14 15:58
其實有好多其他選擇,根本不用去noxxxlash,我有兩位朋友去整,我自己覺得根本唔靚,又貴。去其他大公司吧 ...

其實係越整越唔靚,做完一星期D睫毛就交义晒,梳唔返,咁貴真係唔值, 我係貪佢可正常濕水洗臉,之前試過一間話可正常濕水洗面,我洗完樣衰晒又話我好濕水

日本P字即是邊間呢?我唔太熟,謝謝

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

L.wC 發表於 16-9-14 13:48
我試過間係尖沙咀, 做日本毛的, 都係600定700
都叫濕得水, 但係唔會點大力捽囉,

但好多都唔可以捽架掛。其實可以keep 3個星期都叫ok

珍珠宮

ctyying 發表於 16-9-14 18:34

佢整一次差不多$1,300,好似係 $1,295, 我其實願意3星期整一次,但係 book 唔到,我次次只可約到5-6星期後,話 waiting list 但無一次有,維持在差不多半年我忍唔住反映返,居然唔處理,只話多謝我意見

所以我不如揾問平D,反正N字頭連應有嘅服務都比唔到我

珍珠宮

ctyying 發表於 16-9-14 18:34

我想揾可以濕水正常洗面的

大宅

其實好多也可以濕水,但不能用油,noxxxlash 我知可以用油的。我去那間叫plurecil ,但而家冇去,因為睫毛師轉了工,我跟了她到新shop做。我唔講新shop detail 了,費事賣廣告。我試過三間,so far 滿意plurecil ,濕水一定無問題,但不可用油類產品洗面。希望幫到你。

男爵府

希澂 發表於 16-9-14 16:57
係超差,又超貴,員工態度唔好,佢地近排多左明星代言人,唔需我呢D 1 年客仔
...

Agree no more
所以我放棄左佢地一年喇

男爵府

希澂 發表於 16-9-14 18:58
佢整一次差不多$1,300,好似係 $1,295, 我其實願意3星期整一次,但係 book 唔到,我次次只可約到5-6星期後 ...

我又係超憎佢地咁
完全明白你感受
仲要比緊咁多錢
Reception果兩位姐姐又口黑面黑
對d明星阿太客就好好
但對我呢d普通OL態度好差

男爵府

熱血勳章

朋友 係個度做過一次就以後去邊植敏感本身少毛植出黎效果好普通,而且啲假毛好硬,價錢又貴又難bookkp好啲但無package又限條數不是last很久。
宜家植緊3d好正,最驚喜係無敏感,全日本用料之餘,做到很黑很密的效果仲頂到一個月,而且無上述兩間咁難book,你知啦,有時唔知對眼幾時會甩到一岩一忽,頂唔頂到下次appointment
無圖無直相

男爵府

熱血勳章

Pompom0820 發表於 16-9-14 21:58
我又係超憎佢地咁
完全明白你感受
仲要比緊咁多錢

貪新鮮試過一次夠,打hollywood stars都植,但亞洲人唔岩佢個套,啲膠水氣體仲要攪到我敏感,眼皮腫,真假睫毛間卡住啲分泌物清又清唔到,拆又貴,傻的嗎

大宅

Ah_JJ 發表於 16-9-14 15:58
其實有好多其他選擇,根本不用去noxxxlash,我有兩位朋友去整,我自己覺得根本唔靚,又貴。去其他大公司吧 ...

那間好?咩名?

珍珠宮

Pompom0820 發表於 16-9-14 21:58
我又係超憎佢地咁
完全明白你感受
仲要比緊咁多錢

又係呀,佢D receptionist 次次都黑口黑面,好似同客有仇咁

首頁

尾頁

跳至