自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:麻煩大家給意見

永遠最最最唔抵就係先找數果個,例如同事間食完飯後數果d,見唔少要追佢比返,我覺得今次可以睇清楚佢份人就算數

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

木土土 發表於 16-9-18 15:50
樓主老公無錢仲「一定」要去觀禮,係唔識唸唔生性,樓主一樣唔識唸竟然點解縱容老公順佢意,借錢都要去,根 ...

同意,要外家借錢俾自己去旅行,咁都好意思?樓主你咁都順從佢,咁既經濟狀況仲全家去旅行,你老公問題大過你姑媽好多好多

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我e媽同我地一家去玩

我地真係請足全程

機票酒店都包

考敬下囉

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

車租 油費 路費 wifi
佢姑媽你地咪一樣比咁多錢

瑪瑙宮

引用:Quote:abu_cheung+發表於+16-9-18+10:54+不

原帖由 sumsum_so 於 16-09-18 發表
你老公冇錢學咩人去日本觀禮仲要女家找數!
咪係囉
r爆頭

伯爵府

親子王國15週年勳章

BREADWING 發表於 16-9-18 17:14
永遠最最最唔抵就係先找數果個,例如同事間食完飯後數果d,見唔少要追佢比返,我覺得今次可以睇清楚佢份人就 ...

我d同事好不一樣,次次夾錢食飯都有多,比先嗰個反而免運

伯爵府

親子王國15週年勳章

長輩跟得去,一定預咗全包
有時候佢地識做咪請返一兩餐,嗰d當bonus
所以有錢自己去free 好多,唔洗計住

侯爵府

好難咁計較,除3除4,又話早餐你冇食咁多佢又食咁多,咁計較根本唔應該一齊去,盞辛苦,有時我同朋友去旅行,食飯搭車買小食都先夾咗一個公數先,咁到買野飲又唔通話你杯野飲貴過我,咁我好唔抵喎,咁咩
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

別墅

其實難怪你勞氣,你C6 planning好有問題。有乜理由屋企有事仲咁洗法,樓主就暗啞底一個人緊張條數又頭痕。

侯爵府

木土土 發表於 16-9-18 15:50
樓主老公無錢仲「一定」要去觀禮,係唔識唸唔生性,樓主一樣唔識唸竟然點解縱容老公順佢意,借錢都要去,根 ...

冇錯,樓主同佢老公2個都有問題!
窮到要娘家人問銀行借錢接濟佢哋都算,仙都唔仙下都話“一定"要去觀禮,樓主仲要唔勸阻個老公……
娘家有哩D女同女婿,真係造孽……

伯爵府

LedTV 發表於 16-9-19 03:14
咪係囉
r爆頭

唔好r,甩哂頭髮我地都唔會明對老公好同寵個老公真係一線之差,人地老公要女家出錢都好意思(一定)要去先勁

子爵府

豪比佢,無下次

大宅

回覆樓主:

除4份有得佢。。。

wifi蛋佢計就計,唔計就自己比囉。。。

取消房就算,自己硬食。。。

但冇下次囉,打死都唔會再一齊去旅行

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

木土土 發表於 16-9-16 21:20
「入油 停車場 高速 佢就除三份錢
我想問大家因住同埋wifi 蛋我都未收佢錢架」
agree...我都覺得樓主太計較, 早餐除三定除四都唔係爭太多姐..而且..唔好諗住呀姑媽日日留意住佢兩母子係share一個餐定係大家都叫野食啦...唔通姑媽要日日拎本notebook mark低邊d活動三個人, 邊d活動4個人, 邊d又有小童價, 邊d又冇小童價, 之後再慢慢計咩...
話晒都一場親戚, 同朋友去都冇計到咁盡吧

珍珠宮

回覆樓主:

除左同奶奶講之外,都無野可以做到。一係硬食。

首頁

尾頁

跳至