自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

今晚追月夜,昨晚中秋一家幾口落海濱長廊賞月,點知臨返歸個細狂嘔,瞓下又嘔飲水又嘔又發燒,終於捱到天光去睇醫生,塞肛止嘔後終於有覺好瞓瞓到3個幾鐘,點知食多一次藥再食嘢時又嘔出黎,見佢攰到爆個樣個肚又凹晒又食唔到飲唔到真係好心痛,佢係咁要我俾水佢飲,開頭唔知一俾佢飲親都飲好多,之後就回吐更多,菇gle 同埋睇bk舊po 先知要點做,唉我呢個阿媽真失敗。依家人仔瞓咗,但要幫佢降溫,回想後生時呎兩晚玩通頂天光先返屋企,尋晚捱半晚夜我都死咁滯

公爵府

回覆樓主:

加油,多用濕毛巾幫小朋友抹頭抹身,好快降溫,祝早日康復

男爵府

祝福快啲好番!

男爵府

回覆樓主:

多謝你哋先,我今晚預咗唔駛瞓,佢一陣起身都唔知仲俾唔俾佢食包好,醫生有俾止嘔藥,其實有冇人知止嘔藥真係有效?

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

popomeow 發表於 16-9-16 21:54
多謝你哋先,我今晚預咗唔駛瞓,佢一陣起身都唔知仲俾唔俾佢食包好,醫生有俾止嘔藥,其實有冇人知止嘔藥真 ...

食粥水會唔會好d?

子爵府

最後係食蘋果同白麵包 或通粉?另外飲水 都要每次細細啖飲
我見bk jm教過

男爵府

docomo 發表於 16-9-16 22:00
食粥水會唔會好d?

今日就係用針筒餵粥水,食咗15ml左右,半個鐘都冇就,全日只係食咗唔夠一塊白麵包,驚佢餓但佢真係食乜嘔乜,最後俾人奶佢食反而瞓咗冇事,只係啲燒未搞掂囉。

男爵府

carmen0807 發表於 16-9-16 22:02
最後係食蘋果同白麵包 或通粉?另外飲水 都要每次細細啖飲
我見bk jm教過
...

蘋果我記得就要磨蓉,個醫生反而話唔好俾白麵包因為會吸水漲住,但係我都係買咗由得個仔乾啃算,佢又冇乜嘢喎。

首頁

尾頁

跳至