親子旅遊

跳至

首頁
45678...15

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

himkwok0908 發表於 16-10-27 13:02
鹿兒島華盛頓廣場酒店
Kagoshima Washington Hotel Plaza
我今次就係住呢間(因為基本上我太遲冇乜酒店揀), 房好舊! 但位置都OK

洋房

TMC3012 發表於 16-10-27 13:12
我今次就係住呢間(因為基本上我太遲冇乜酒店揀), 房好舊! 但位置都OK

原先揀 Apa天文館 / 中央站。。

華盛頓酒店。搭機場巴士方便嗎?

子爵府

醒目開學勳章

回覆 TMC3012 的帖子

知道呀,去1日長琦住博多,1日去由布院住博多,1日門司港就回鹿兒島如果玩櫻島,指宿,宮琦,高千穗峽態本夠三日Pass是否不夠?

男爵府

justin08 發表於 16-10-27 13:23

知道呀,去1日長琦住博多,1日去由布院住博多,1日門司港就回鹿兒島如果玩櫻島,指宿,宮 ...

我上年玩北九都8日, 不過hea玩。 其實長崎,熊本,由布院,別府,福崗每度地方一日都剛好咋。 上次都想去高千穗車程耐一來一回唔著數留番今次去。

男爵府

TMC3012 發表於 16-10-27 12:12
果邊啲酒店真係緊張啲, 我上次都係個幾月前出機票, 酒店機本上係冇得點揀
高千穗峽都遠吓喎, 霧島 ...

睇過但霧島巴士重疏過高千穗,高果邊好似有包車連司機玩景點(要再詳細研究)。 結果放棄左霧島, 今次無得1泊2食。

洋房

himkwok0908 發表於 16-10-27 13:17

APA Hotel Kagoshima Tenmonkan
(APA鹿儿岛天文馆酒店)

請問有冇人知道近唔近機場巴士 ???

男爵府

TMC3012 發表於 16-9-19 20:12
下午茶去左唐船峽食流水麵

我於98年去過,格局一樣,環境靚咗很多。
當年由宮崎坐火車去鹿兒島南站,再轉巴士到指宿市,花上大半天時間,回程班次很疏;只為了做兩件事-熱砂浴及流水麵。

男爵府

himkwok0908 發表於 16-10-27 14:14

我黎緊都住天文館站, 我見機場巴士好似尾站。 要再上網check check確實位置

寶石宮

himkwok0908 發表於 16-10-27 13:17

機場巴士總站係天文館呀華盛頓酒店除非好平, 唔係住東橫都好過佢啦, 太舊啦

寶石宮

justin08 發表於 16-10-27 13:23

知道呀,去1日長琦住博多,1日去由布院住博多,1日門司港就回鹿兒島如果玩櫻島,指宿,宮 ...
博多去長崎好遠吓喎.......

寶石宮

himkwok0908 發表於 16-10-27 14:14
https://nangoku-kotsu.com/ashuttle/kagoshima個站係天文館叮叮站附近呀

寶石宮

sambb 發表於 16-10-27 14:33
我黎緊都住天文館站, 我見機場巴士好似尾站。 要再上網check check確實位置
...
先經jr再去天文館, 掉返轉去機場就係頭站啦https://nangoku-kotsu.com/ashuttle/kagoshima

洋房

TMC3012 發表於 16-10-27 13:12

鹿儿岛华盛顿广场酒店

房好舊~可接受嗎?
會唔會唔汗淨/有臭味?

寶石宮

himkwok0908 發表於 16-10-27 15:32
鹿儿岛华盛顿广场酒店

房好舊~可接受嗎?
我當時係太遲搞冇乜比我揀, 一係佢一係apa, apa係好貴完全一個DOUBLE, 所以揀華盛頓 (我要方便PARKING)
舊得黎可以接受既, 日本酒店舊得黎都唔算好差, 中央冷氣, 有得開窗咁啦
行去天文館幾分鐘咁啦, 如果平平地黎計其實係唔算差既

男爵府

樓主,有事請教你,請問你有無留意到,除左鹿兒島站Amu 樓下有超市,仲有邊度有超市?因為我自己一人行,最鐘意行超市買水果, 謝謝你!
P.S . 酒店我會住silk inn ksgoshima 和 Richmond 天文館

寶石宮

ivy0121 發表於 16-10-27 15:51
樓主,有事請教你,請問你有無留意到,除左鹿兒島站Amu 樓下有超市,仲有邊度有超市?因為我自己一人行,最 ...

jr 附近就有AEON 呀 http://kagoshimacyuo.aeonkyushu.com/
天文館入面有幾間係賣蔬果, 但就早收, 遠少少有間 タイヨーhttp://www.taiyonet.com/_tenpo/dbdsp.cgi?No=1&mode=dsp_zoom

男爵府

TMC3012 發表於 16-10-27 16:07
jr 附近就有AEON 呀 http://kagoshimacyuo.aeonkyushu.com/
天文館入面有幾間係賣蔬果, 但就早收, 遠少少 ...

樓主謝謝幫忙

子爵府

醒目開學勳章

回覆 sambb 的帖子

如有高千穗包車,可否給我研究,謝謝

大宅

好正呀

男爵府

justin08 發表於 16-10-27 17:03
回覆 sambb 的帖子

如有高千穗包車,可否給我研究,謝謝

呢條link轆落底有高千穗觀光協會。 我未睇清楚佢既提案, 得閒要認真度下。

http://kimiyo.pixnet.net/blog/post/377563471

首頁
45678...15

尾頁

跳至