自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:晏少少海港城入面有鯉魚龍,樓主有冇捉到?

原帖由 lovelyBBmic 於 16-09-18 發表
晏少少海港城入面有鯉魚龍,樓主有冇捉到?
冇,捉完之後就搭船過左中環

侯爵府

引用:我都好想要背背龍呀,昨日在家見到附近有卡

原帖由 佑仔b 於 16-09-18 發表
我都好想要背背龍呀,昨日在家見到附近有卡比獸,即時9秒9飛落街捉,好攪笑,好在捉到 ...
阿女勁興奮

侯爵府

ckfamily 發表於 16-9-18 21:12
今日搭巴士去尖沙咀碼頭,一落車就見到一班人跑過,聽到佢哋講“咩咩龍”,跟住老公同大女就跟住佢哋跑,我 ...
我都試過跟一堆人捉卡比獸同鯉魚王,好瘋癲,但氣氛好好~

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實係好好笑架。我咁大個女,除左中秋年宵,從未見過維園夜晚11,12點企滿人。企企下突然有人嘩、起跑果下,又或者身邊突然有人好興奮咁有呀有呀xx呀,係唸起都會笑出黎。

子爵府

畀面勳章

背背龍, 我同我班Friend一齊時, 我係10K蛋出世既, 我成班friend呆哂, 仲要高CP加高IV
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

呢隻我都仲未有呀
凡是發生過的都存在,凡是存在過的都有價值。

公爵府

大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

cutiemapa 發表於 16-9-18 23:41
我尋晚都有跟人捉卡比獸,由海洋中心跑到去九龍公園,好彩捉到 第1次咁樣跟人去捉 ...

我星期六晚都捉到卡比獸, 由訊號山花園跑去九龍公園, 跑到我斷氣咁濟, 雖然唔高iv, 但已經好開心。

我都好喜愛成班人跑去捉神獸嘅氣氛, 好熱鬧好正。

子爵府

我星期六都跟一堆人在TST跑去捉卡比獸,雖然好瘋癲,但真係好開心

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

追過卡比獸

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我中秋都同亞仔半跑去捉紅唇蛙
如果太遠我真係跑唔郁

男爵府

catnapper 發表於 16-9-19 11:27
我星期六晚都捉到卡比獸, 由訊號山花園跑去九龍公園, 跑到我斷氣咁濟, 雖然唔高iv, 但已經好開心。

我都 ...
我都係星期六由訊號山花園跑去九龍公園, 見到一班人跑, 就跟住, 唔知係咩, 又唔知跑去邊, 沿途聽到係卡比獸就開始跑~

大宅

引用:今日搭巴士去尖沙咀碼頭,一落車就見到一班

原帖由 ckfamily 於 16-09-18 發表
今日搭巴士去尖沙咀碼頭,一落車就見到一班人跑過,聽到佢哋講“咩咩龍”,跟住老公同大女就跟住佢哋跑,我 ...
我昨天同仔都捉左哩條背背龍,我地本身搭緊巴士落紅磡碼頭,巴士經過洲際對面時,我仔發現出左背背龍個影,我地立即下車,邊搵資料邊跑過對面,好好彩捉到,仲4個account 都捉晒,哩條龍好易捉,全部一粒提子加一個波就捉到,情況都幾墟冚~

伯爵府

回覆樓主:

前晚睇完花燈在維園草地上,無端端出現啟暴龍,我捉時一個人都無。

再夜少少同小朋友玩完遊樂場,行過成市論壇,又有啟暴龍出現,今次好多人了,個個都好興奮。

我一晚都捉左2隻,爽!

而家我想捉卡比獸,佢長住邊個公園?

侯爵府

我都 ...
我當時上咗巴士返屋企,一經九龍公園見到佢身影,後面對情侶已經即刻落車衝去捉。

侯爵府

我都 ...

上星期六晚去左摩士公園無咩收獲, 忽然間見到地圖顯示九龍寨城公園有啟暴龍, 雖然只得10分鐘, 好多人都跑去的小朋友跑得勁快, 不過亂過馬路有的牙煙, 我地一家大細都有跟去, 但當然捉吾到未去到已經夠鐘, 不過的氣氛真係好好, 感覺的人好熱血

大宅

引用:+本帖最後由+SKB+於+16-9-19+14:14+編輯+\\

原帖由 SKB 於 16-09-19 發表

前晚睇完花燈在維園草地上,無端端出現啟暴龍,我捉時一個人都無 ...
元朗一日又好多隻卡比

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆:ckfamily 的帖子

公爵府

Tingche 發表於 16-9-19 10:37
背背龍, 我同我班Friend一齊時, 我係10K蛋出世既, 我成班friend呆哂, 仲要高CP加高IV ...

請問lV點様睇?

公爵府

點解你地知邊度有咩既?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

首頁

尾頁

跳至