論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

工人就快走, 佢做野就真係........ 我好辛苦先等到完約, 我最近仲發現唔見左錢, 摷佢d野果陣先知原來佢係食煙架! 死未!!! 又成日發我皮氣, 黑晒面口, 我對住佢真係就快發顛, 佢封reference letter真係唔想寫得咁好比佢, 我唔想害其他顧主, 想問問大家有無sample呀??

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

http://www.hkemployergb.net/new_page_43.htm
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

伯爵府

原文章由 2heiBBmama 於 08-11-16 11:34 發表
http://www.hkemployergb.net/new_page_43.htm

thank you

珍珠宮

原文章由 acintl 於 08-11-16 08:25 發表
工人就快走, 佢做野就真係........ 我好辛苦先等到完約, 我最近仲發現唔見左錢, 摷佢d野果陣先知原來佢係食煙架! 死未!!! 又成日發我皮氣, 黑晒面口, 我對住佢真係就快發顛, 佢封reference letter真係唔想寫 ...

記得落電話!

伯爵府

原文章由 SandraLo 於 08-11-16 23:04 發表

記得落電話!

一定一定

伯爵府

我上星期5,剛炒左一個, 我係張 reference letter咩都無寫, 只寫佢幾月幾日做到幾月幾日, 之後就是我tel no, 之後佢個菲律賓人新agent 打來問我炒佢原因, 我講比佢知, 個菲律賓agnet 都笑到唔停得口.
星期五是無飯主婦日

別墅

寫就照寫啦啦!不過寫得唔好,佢地都會揾人再寫.好似我個工人,下星期二就走,係terminate.佢今日同我講已經揾到新僱主,係韓國人,無問佢點解terminate. 我都覺得奇怪,咁好彩.我估佢應該係揾人幫佢寫.而家咁嘅時勢,話我無工作所以唔要佢都有人信.祝個新僱主好運.如果間係係租嘅就好的,如果係自己買嘅,兩年後或者要裝修間屋了.我舊年裝修完,而家都幾心痛.

首頁

尾頁

跳至