自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

心儀區內一線,請問兩間兆強有乜分別,我見升中派位成績差不多,如果叩門邊間容易叩d?謝謝解答

男爵府

兩間都唔易架, 其中一間收, 都開心啦, 有家長話, 今年唔得, 明年再去叩門, 總之未收之前年年都去叩

大宅

a@o@a 發表於 16-9-20 16:52
兩間都唔易架, 其中一間收, 都開心啦, 有家長話, 今年唔得, 明年再去叩門, 總之未收之前年年都去叩 ...

Thanks

水晶宮

叩門位係學校唯一自主揀學生既機會 所以呢類一線校叩門收得既 都係奇能異士架喇
難度絕對有十星星

我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

子爵府

畀面勳章

蕃茄薯仔湯 發表於 16-9-20 17:16
叩門位係學校唯一自主揀學生既機會 所以呢類一線校叩門收得既 都係奇能異士架喇
難度絕對有十星星
...
話難又好似不是太難,我身邊呢一兩年有三個親戚朋友插班入名校,一個沙田官小,兩個培正!

wcpcelia    發表於 16-9-21 09:17

大宅

蕃茄薯仔湯 發表於 16-9-20 17:16
難度絕對有十星星
...

有無jm知道兩間叩門係咪要筆試先?

水晶宮

anpanman_baby 發表於 16-9-20 18:42

教署好似話唔比筆試 但有啲學校好似都有偷雞
印象中剛六月有人分享 德兆叩門 口頭問左條英文雙位數加減
我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

男爵府

蕃茄薯仔湯 發表於 16-9-21 09:14
...

你指小一?

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

anpanman_baby 發表於 16-9-20 18:42
兩間叩門都要筆試先,基本上好多學校叩門時都要筆試,揀成綪好的,易谷些

大宅

蕃茄薯仔湯 發表於 16-9-21 09:14
...

Thanks, 我聽過有口頭問雙位加數,但我唔知要用埋英文

水晶宮

平兆係以前李兆強小學既上午校, 德兆係以前李兆強小學既下午校
兩個兆強分別不大, 不過D人就話德兆谷D, 咁德兆校舍新D大DD
平兆無記錯係小四後先係普教中, 德兆就小二後
兩間都係區內熱門一線學校,
我老公係OLD BOY 今年阿仔報小一,
都唔敢抱太大期望...

大宅

Chirley 發表於 16-9-21 10:25
平兆係以前李兆強小學既上午校, 德兆係以前李兆強小學既下午校
兩個兆強分別不大, 不過D人就話德兆谷D, 咁 ...

加油呀,我得15分,自行無機啦,打算博一間大抽獎,唸緊博邊間

Chirley    發表於 16-9-21 15:22

首頁

尾頁

跳至