自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我咁睇,架車載住個藍貨,如收銀幫你攞,會

原帖由 耕田妺 於 16-09-23 發表
我咁睇,架車載住個藍貨,如收銀幫你攞,會容易扭親腰骨,因張枱有闊度距離,佢地要湾哂腰用力抽上枱面,如 ...
佢就係無籃過籃
將d貨do完放枱要個客逐件執

男爵府

引用:Quote:源靜香 發表於 16-9-23 00:41 咁真係

原帖由 cindy618 於 16-09-23 發表
其實係有指引要見車係龍就要收,唔好阻住個flow, 上頭指引係咁,姐姐們當然快手做,嗰d姐姐邊有細心留意邊 ...
甘都要等人用完走左先收卦?
前面都無位俾人入袋
唔係收銀枱入
就係用車推埋一二邊係車度入架啦
唔通蹲地下入?

珍珠宮

fcheng 發表於 16-9-23 08:46
佢就係無籃過籃
將d貨do完放枱要個客逐件執

周圍都有好及吾好收銀,唯有下次出聲叫佢入袋,出到聲應該入卦

子爵府

下次可以主動開聲麻煩佢地幫手入袋, 佢地唔係你肚入面條蟲, 用眼神叫佢地做野佢地係領會唔到。

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

下次直接隊個袋俾佢, 唔好同佢客氣

邊間咁衰 ? 通常好多間都會主動入袋
反而有時係我話唔洗咋

公爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

fcheng 發表於 16-9-22 01:27
純呻…

如果唔係我前面揹住個bb,後面揹住個背囊,我係好願意將個放滿貨既購物籃從架購物車搬上個收銀台, ...
我屋企附近有 百x 和 tastx, 但 tastx 的收銀明顯有效率過百佳. (百佳d收銀都係hea做, 成日慢吞吞, 瓜瓜嘈)
响 Tastx, 我都會揀快手快腳的收銀條 line 嚟排.

而家 Tastx 租約期滿, 剩番 百x, 無奈都要去啦, 但幸好有d 前 tastx 的收銀員調咗去嗰度返工!

子爵府

引用:我遇過既收銀,除左aeon入袋入得好,其他都

原帖由 [email protected] 於 16-09-22 發表
我遇過既收銀,除左aeon入袋入得好,其他都入到9588,亂咁塞入袋就算,有次好野到幫我盒雞蛋同麵包擺最底, ...
AEON係會教收銀入袋應該點放,
所以通常入得好好,
但我估PK同惠X係唔會教,
所以經常入到離哂譜

利申:係AEON旗下嘅日本超市打過工,
佢地係會好細心教你入袋

首頁

尾頁

跳至