自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同你一樣,身心俱疲,打、罵、哄,外判。都係咁⋯真係激到嘔血。

公爵府

babymama07 發表於 16-9-22 19:40
10歳

試下轉外判

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Angel小琳 發表於 16-9-22 23:45
我同你一樣,身心俱疲,打、罵、哄,外判。都係咁⋯真係激到嘔血。

細胞大量流失

侯爵府

回覆樓主:

我細嗰個半個鐘寫得一個字大嗰個之前揾私補,但d補習老師真係唔係好掂

翡翠宮

1仔1女 發表於 16-9-22 23:58
我細嗰個半個寫得一個字大嗰個之前揾私補,但d補習老師真係唔係好掂
...

五行欠…………………………

洋房

jessie814 發表於 16-9-23 00:02
五行欠…………………………

我個仔10歲,學習態度好差,好難攪

翡翠宮

Chinnie2005 發表於 16-9-23 00:05
我個仔10歲,學習態度好差,好難攪

我2仔唔好得好多

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

babymama07 發表於 16-9-22 18:00
阿仔超唔專心丶做功課又慢丶測試又唔合格,我就嚟痴線
...

慢慢來啦!
我女都係嘔血個隻
補習完再返屋企教多次
都係唔記得哂
呢頭默完,第日好似冇默過咁
1+1可以夠擔死答係3(例子)
仲要留班呀!
跟住淨搵人補英文算
好彩今年升中學
主動左好多
唔洗嘔血
珍惜自己,珍惜身邊人...珍惜眼前人
不要給自己一個遺憾~

男爵府

醒目開學勳章

我個小五、能力有限,做功課做到10點,書都溫唔到,今年仲要呈分,想死

男爵府

babymama07 發表於 16-9-22 18:00
阿仔超唔專心丶做功課又慢丶測試又唔合格,我就嚟痴線
...

求學不是求分數,大d就有改善,唔好太令自己緊張,好多好叻既人細個是都會唔合格

男爵府

vkk 發表於 16-9-23 00:12
慢慢來啦!
我女都係嘔血個隻
補習完再返屋企教多次
請問你女係咪年尾出世?
.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

sharonchan.0711 發表於 16-9-23 00:20
請問你女係咪年尾出世?

8月女
珍惜自己,珍惜身邊人...珍惜眼前人
不要給自己一個遺憾~

大宅

我個女就快10歲,上個星期我以為自己會爆血管死。

去補習社又怕佢更壞得快,所以今個禮拜開始,用錢買回我自己!請補習老師上門,負責全科!我只要求吾駛再比老師投訴!

大宅

回覆樓主:

今日先比亞女(7yrs多)激到頭痛、做得慢不突止、仲要驳咀、剷佢一獲金、就黎爆血管喇!

翡翠宮

Koeyshan 發表於 16-9-23 00:35
今日先比亞女(7yrs多)激到頭痛、做得慢不突止、仲要驳咀、剷佢一獲金、就黎爆血管喇!
...

吐血身亡

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

市面上,真係同你上心既補習社唔多,唔岩轉多幾間,可能未搵到適合個小朋友既方法,我轉過兩間,幸運地佢比我還著緊,做埋功課溫埋書7點到走得,算係咁囉,小朋友沒有不聰明,只有懶,慢慢黎,加油。
http://www.uwants.com/attachments/day_071009/20071009_ac433c37df94829a0fffH86bsiiFClBw.gif

翡翠宮

mosski 發表於 16-9-23 00:40
市面上,真係同你上心既補習社唔多,唔岩轉多幾間,可能未搵到適合個小朋友既方法,我轉過兩間,幸運地佢比 ...

懶………………先至係攞我命3000

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jessie814 發表於 16-9-23 00:53
懶………………先至係攞我命3000
雖然懶⋯⋯⋯但佢地一定有方法激發佢地,例如佢做得好奬佢?做唔好先罰,比多點鼓勵佢,了解係咪盡左力?我仔小一小二中文差到冇朋友,作文係未試過合格囉,但我次次見到分數都唔會鬧佢,我會同佢傾下有咩問題,自己也會想係咪佢有讀書問題而我如何幫到佢,我之前成日同個仔講,*我知你好努力,不過仲未追到其他小朋友,至小都追到合格吧,今次唔緊要,我地下次一齊再努力,你想唔想追?想我想方法幫你?*次次派卷人地都問佢佢阿媽有冇鬧佢,鬧佢都冇用,都成定局,我會選擇下次點先可以幫到佢,現在佢中文40上到73喇,我已收貨,作文冇唔合格仲有7-80分,次次返黎講分數我都好誇張咁讚佢架,就算追唔到留班都未係壞事,有得留=有得救,仲有咁長時間讀,努力實追得上架,加油呀,A plan唔得就轉B啦,再唔得再轉,仲有好多時間,唔好未成功先破壞關係

davywm    發表於 16-9-23 09:22
http://www.uwants.com/attachments/day_071009/20071009_ac433c37df94829a0fffH86bsiiFClBw.gif

翡翠宮

mosski 發表於 16-9-23 01:08
雖然懶⋯⋯⋯但佢地一定有方法激發佢地,例如佢做得好奬佢?做唔好先罰,比多點鼓勵佢,了解係咪盡左力?我 ...

多謝妳意見呀…………
希望遲下有改善

禁止訪問

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至