自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我見有人買左一包衛生巾,話两日前買,退個

原帖由 leoniechan 於 16-09-24 發表
我見有人買左一包衛生巾,
話两日前買,退個日enjoy 卡有95折,
所以要退貨再買番,嗰度相差$1.8,
簡直cheap 爆

男爵府

差唔遠唔會咁做啦,唔通下下keep單14日,日日走去望下有冇平到,再退咩

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

有次發現自己買多了洗面產品(原來仲有大量存貨在家遺忘了),驚用唔切會過期,第二天去退剛買回來的兩支,但相熟的職員告訴我一出門口的貨
品(不是購買時即時退換),如要退貨,該貨品便要報銷,不能再擺出來賣,因為驚有問題(主要是因為多咗大陸旅客,怕有不法之徒換假貨),所以我無換到,免得白白浪費了,只好快快用埋去,從此買野都要check清楚存貨先

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我成日覺得,人地公司個原意係for貨品質量問題做退換,而唔係俾班算死草咁樣濫用囉
我買貴左最多自己呻笨,下次睇清楚先買
真心做唔出退完差額再買返呢個行為

大宅

2019新春慶豚圓

就係唔知,所以問下,唔關cheap唔cheap問題啩

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

再買,溝淡佢

大宅

2019新春慶豚圓

歡天喜地咁覺得75折,恆生卡再95折,好抵,買咗嘢,今日先發覺,唔曬卡,冇折扣,個價錢總便,有啲唔開心啫

男爵府

2019新春慶豚圓

yurijm 發表於 16-9-24 14:25
係咪我太無知
原來7日內退換,係咁用
上BK果然學到好多野 ...

點都唔會諗到可以咁做,好強勁嘅思維

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

Charlie媽咪 發表於 16-9-24 18:09
有次發現自己買多了洗面產品(原來仲有大量存貨在家遺忘了),驚用唔切會過期,第二天去退剛買回來的兩支, ...
如果退左的貨真係掉,咁那些為左一元幾毫搞咁多野的人,地球先生真係多得佢唔少,咁浪費就係為左自己當初無做好「格價」的行為,而要全世界為佢承擔後果。

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Wendyxu223 發表於 16-9-24 19:35
歡天喜地咁覺得75折,恆生卡再95折,好抵,買咗嘢,今日先發覺,唔曬卡,冇折扣,個價錢總便,有啲唔開心啫 ...

即完即刻買返都得

公爵府

414928 發表於 16-9-24 20:25
如果退左的貨真係掉,咁那些為左一元幾毫搞咁多野的人,地球先生真係多得佢唔少,咁浪費就係為左自己當初無 ...

退完職員會問係咪即買番 如果買返就 唔洗掉貨

侯爵府

引用:有次發現自己買多了洗面產品(原來仲有大量

原帖由 Charlie媽咪 於 16-09-24 發表
有次發現自己買多了洗面產品(原來仲有大量存貨在家遺忘了),驚用唔切會過期,第二天去退剛買回來的兩支, ...
原來咁浪費架
對上見到jm話退健康產品
我唔知係咪藥啦
如果係,我就覺得都幾危險
我自己都唔想買人地退回既藥物
見到你既答覆 原來係會報銷

珍珠宮

_candy_ 發表於 16-9-24 15:39
佢寫有14日退款保證, 我試過7日後退完即買回 個經理原本係唔肯,我話第二間鋪都得, 佢先肯。
因為 ...

係同一間舖退完又即買?!好樣衰下喎!係都去第二間買啦
不過我未試過咁做

男爵府

瑤瑤~ 發表於 16-9-24 18:15
我成日覺得,人地公司個原意係for貨品質量問題做退換,而唔係俾班算死草咁樣濫用囉
我買貴左最 ...

遲下可能唔俾換,好似屈人寺咁

公爵府

sfuhsg 發表於 16-9-24 20:57
原來咁浪費架
對上見到jm話退健康產品
我唔知係咪藥啦

所以我退完即買番,差咗$480咁多,
夠食好多餐

公爵府

櫻花bb 發表於 16-9-24 20:57
係同一間舖退完又即買?!好樣衰下喎!係都去第二間買啦
不過我未試過咁做
...

我退完即刻買, 嗰個經理都話:話乜價錢差咁遠,佢都好主動問我係咪會買番。

首頁

尾頁

跳至