美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

請問一下同路人,期間可唔可以同時食中藥清下毒?定要完成晒個療程先食中藥?
你地暗瘡位置都會搽防曬,搽面霜,full mask 嗎?

爆發期係點架,爆到成面都係,定日日爆兩三粒出黎?

我主要下巴同兩邊腮位,超多暗粒,擔心會唔會全部暗粒變瘡?因為下巴突然一夜之間爆左幾粒瘡出黎!

嚴重者會帶口罩嗎?口罩係用黎遮醜,但會唔會焗晒d瘡出黎?
因為我都覺得塊面好肉酸,而且又唔曬得太陽,但就算冇暗瘡,我帶口罩都會好焗,焗到有暗粒/標瘡,希望有過來人/同路人分享下。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

有冇jm可以解答一下,,因為我係岩岩開始食,暗瘡暗粒不停地出,越出越多,萬分感激!

男爵府

我都想睇醫生食

大宅

回覆樓主:

我食過3次半course, 食緊時完全冇所謂既爆發期。中間都唔會食中藥,怕會有影響。
日日有敷水份mask

大宅

bb7 發表於 16-10-2 17:56
我食過3次半course, 食緊時完全冇所謂既爆發期。中間都唔會食中藥,怕會有影響。
日日有敷水份mask
...

不過有煲d去濕茶飲(自己係容易濕熱type)

複式洋房

我反而淨食中藥慢慢調理好咗
如有膿頭就貼暗蒼貼先敷mask / 保濕
我比較中意用lush 蒜mask
保濕用b3 gel or mask
洗面用la Roche posay
面霜用醫生a cream
轉季記得多保濕

重有飲多d水
紮起d頭髮
唔好成日摸同唧佢

希望幫到你
快d好番(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

bb7 發表於 16-10-2 17:56
日日有敷水份mask
...

有瘡都full mask落去?

大宅

coffeejoeybb 發表於 16-10-2 18:38
有瘡都full mask落去?

敷呀,咁會冇咁乾,同時降紅。
果時我敷Avene

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

bb7 發表於 16-10-2 18:43
敷呀,咁會冇咁乾,同時降紅。
果時我敷Avene

咁係咪晚晚full?我依家都係用avene,
另外請問一下,需要做深層清潔/磨沙嗎?因為我敏感肌,所以唔敢再亂用野

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

name0o0 發表於 16-10-2 18:00
我反而淨食中藥慢慢調理好咗
如有膿頭就貼暗蒼貼先敷mask / 保濕
我比較中意用lush 蒜mask

蒜mask 敏感用,可以嗎?
因為我係由敏感引起大爆暗粒同暗瘡

大宅

coffeejoeybb 發表於 16-10-2 18:45
另外請問一下,需要做深層清潔/磨沙嗎?因為我敏感肌,所以唔敢再亂用 ...

almost晚晚敷,除左太夜返屋企時。

大宅

coffeejoeybb 發表於 16-10-2 18:45
另外請問一下,需要做深層清潔/磨沙嗎?因為我敏感肌,所以唔敢再亂用 ...

深層清潔我冇做,因為完全冇油,一d都唔需要purifying 既野

子爵府

回覆樓主:

我女兒食藥時又無爆蒼。可能佢內服外搽。
。期間常用水份面膜。完左後用左3盒水光針。洋甘菊花水。面霜用醫生介紹a dream.中藥就每月經期後睇中醫調理。而家好左好多

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

bb7 發表於 16-10-2 19:12
深層清潔我冇做,因為完全冇油,一d都唔需要purifying 既野

唔該晒你,我明白晒,平日要點護理喇!
不過我食左十日,仲係有油,仲未開始甩皮果d,爆發期,應該一開始已經係,不停由暗粒變暗瘡。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

不乖兔兔 發表於 16-10-3 09:46
有圖 慎點開 前三張又過敏又生痘 最後一張剛剛用前置鏡頭拍沒美顏

公恭晒你,搵到合適既產品

大宅

coffeejoeybb 發表於 16-10-3 12:40
唔該晒你,我明白晒,平日要點護理喇!
不過我食左十日,仲係有油,仲未開始甩皮果d,爆發期,應該一開始 ...

希望你快d好返,秋天天氣會乾,遲d有需要可叫醫生開cream比你用。咁會冇咁辛苦。

大宅

coffeejoeybb 發表於 16-9-25 08:53
請問一下同路人,期間可唔可以同時食中藥清下毒?定要完成晒個療程先食中藥?
你地暗瘡位置都會搽防曬,搽 ...

我食了個半月,我下巴成日生石頭瘡,食a酸頭兩星期勁爆油,我本來都好油,食時仲油,爆了一兩粒瘡在下巴,太約三,四星期後開始收油,也沒爆瘡,連頭油都收了,個人爽哂,嘴角好乾,不過整體來說都好舒服、希望今次真係會斷尾,我生下巴石頭瘡生了6、7年,之前食四環素,食時好好,但停藥幾個月又發,中西醫都醫唔好,諗左好耐才試a酸,我也有full mask,但冇食中藥,涼茶偶然也有飲。妳要加油呀

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

417bbs 發表於 16-10-8 11:04
我食了個半月,我下巴成日生石頭瘡,食a酸頭兩星期勁爆油,我本來都好油,食時仲油,爆了一兩粒瘡在下巴, ...

我都岩岩食左兩星期,先開始覺佢收左d油,d暗粒不停變成暗瘡,每日都有一兩粒新,d瘡好快熟,好多時洗面會爆,好怕有洞,我本身唔係暗瘡底,而係做矽針出事,但依家爆到兩邊面好似有晒經歷咁。

首頁

尾頁

跳至