懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原文章由 phoebe^^ 於 08-11-18 15:20 發表
哈哈,我都有街數,唔記得幾錢TIM

ALL,
一田20號-24號大減價
另外你地有冇人想買CRABTREE & EVELYN D野呀?佢有VIP SALE---22號-26號,低至50%我係VIP,你地有咩我可以到時幫你地買埋 ...

crabtree..... 我岩岩問咗同事係咩牌子...
跟住佢答我"你話好臭個隻......."

我鼻敏感,佢呢隻牌子好香.....搞到我成日打吃次.....

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-11-18 16:14 發表

我6pm就閃了,因過大伯home食飯ar^^
我入到blog ar,copy咗出嚟~

茄汁6湯匙 糖3湯匙 喼汁1湯匙 生抽1/2湯匙 雞粉1/2茶匙 醋1/2湯匙 鹽1/2茶匙 水2杯
麵根要放落滾水中煮一陣, 然後過冷河及索乾水, 可令油份減少
將 ...

先前入過未得,估唔到咁快開得返!!

thx!!
呃...醋?咩醋?

侯爵府

原文章由 phoebe^^ 於 08-11-18 16:21 發表

你幫我問埋sa公邊隻乾衣機好用丫,thanks
我都要買暖爐果d呀,,,,因為雙嵐第時自己訓,佢地一定踢被,到時我冇甘多時間係甘得閒走去幫佢地襟返lu
crabtree好好用呀,又爽,之前佢做promote我買左好多所以先join左vip,而家屋企仲有1 ...

好吖,我同你問吓邊個牌子好吖~
仲有10幾支存貨,都有排用bor~

侯爵府

原文章由 cokikaki 於 08-11-18 16:29 發表

先前入過未得,估唔到咁快開得返!!

thx!!
呃...醋?咩醋?

我用白醋

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-11-18 16:17 發表

5係蜜糖咁ga,我用完就雪返佢law~~

http://cakediy.com/image/product/ingredient/IMG_5538_b.jpg 菊花糖槳
類似係咁既樣囉,不過我就一樽樽,同埋係桂花粒!!都係要雪架!!

[ 本文章最後由 cokikaki 於 08-11-18 16:42 編輯 ]

侯爵府

coki,

邊到可以買到蠔豉???

係咪好貴架??

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-11-18 16:39 發表

我用白醋

oic..有樽係到,亨氏牌!

侯爵府

原文章由 gogoblue 於 08-11-18 16:43 發表
coki,

邊到可以買到蠔豉???

係咪好貴架??

可以係雜貨舖買,好似有平有貴架,我未買過 ;妳落新墟就會見到,有信心d既,可去東方紅睇左先,係咪用黎煲湯呀?

侯爵府

原文章由 cokikaki 於 08-11-18 16:46 發表

可以係雜貨舖買,好似有平有貴架,我未買過 ;妳落新墟就會見到,有信心d既,可去東方紅睇左先,係咪用黎煲湯呀?

哈....我想煲粥食..........

我都係昨日先知可以用黎煲湯........

係街食唔到好味既蠔鼓粥,豬骨粥,燒骨粥,好想自己試吓煲...

侯爵府

COKI,

流浮山咪有囉?! 係咪??!

HEBE後日學校去旅行,又係去錦田鄉村俱樂部,真係去過N咁多次......悶屎......
跟住就例牌入流浮山食飯...尾站馬灣公園...

子爵府

原文章由 gogoblue 於 08-11-18 16:27 發表

crabtree..... 我岩岩問咗同事係咩牌子...
跟住佢答我"你話好臭個隻......."

我鼻敏感,佢呢隻牌子好香.....搞到我成日打吃次.....

哈哈,佢有好多隻味ga,我覺得玫瑰味最香囉
蠔豉煲粥好香ga~~~~流浮山應該有得買

侯爵府

原文章由 cokikaki 於 08-11-18 16:40 發表

http://cakediy.com/image/product/ingredient/IMG_5538_b.jpg 菊花糖槳
類似係咁既樣囉,不過我就一樽樽,同埋係桂花粒!!都係要雪架!!

oic...我home個隻就一樽樽~

侯爵府

打完成遍野出亂碼,激屎...........

phoebe,

我d同事好鍾意呢隻野架....個個都係呢個時候去掃貨既....又係買好多好多支....

[ 本文章最後由 gogoblue 於 08-11-18 17:07 編輯 ]

侯爵府

原文章由 gogoblue 於 08-11-18 16:49 發表

哈....我想煲粥食..........

我都係昨日先知可以用黎煲湯........

係街食唔到好味既蠔鼓粥,豬骨粥,燒骨粥,好想自己試吓煲...

蠔豉煲粥,真係好香ga~

侯爵府

HEBE 生日會
屯門湖蝶邨M記 12月20日 5-8PM

請各位報名....TKS!!!

1) sa---------2a1b
2) cally ------ 2a2b
3) COKI------2A2B
4) phoebe----2A2B
5)cherry------2a1b
6)crystal------2a2b
7)evawong----2a2b
8)mandy------1a2b
9)maggie------3a2b
10)michelle----1a1b

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-11-18 17:08 發表

蠔豉煲粥,真係好香ga~

我未煲過...但印象中(n咁多年次食過)係好好味...

所以好想食....最近係酒樓食過.....難食到呢....

侯爵府

原文章由 gogoblue 於 08-11-18 17:20 發表

我未煲過...但印象中(n咁多年次食過)係好好味...

所以好想食....最近係酒樓食過.....難食到呢....

煲粥最緊要睇火,睇小陣就會燶底ga~

子爵府

原文章由 lingha 於 08-11-18 17:24 發表

煲粥最緊要睇火,睇小陣就會燶底ga~

係啦,所以成日要0係廚房睇住,另外d米用水浸耐d就快d煲好,,,我而家次次都早成個鐘以上浸定d米先,有時一早7點幾起身果時浸定,跟住到lunch先煲,好快d米就煲到開晒花

伯爵府

我又嚟留底腳毛先

伯爵府

HEBE 生日會
屯門湖蝶邨M記 12月20日 5-8PM

請各位報名....TKS!!!

1) sa---------2a1b
2) cally ------ 2a2b
3) COKI------2A2B
4) phoebe----2A2B
5)cherry------2a1b
6)crystal------2a2b
7)evawong----2a2b
8)米奇bb----1a1b

首頁

尾頁

跳至