單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 陪月勳章

IamKKDaddy 發表於 16-9-29 13:54
太太走左, 連忙做的事除了他的後事, 就係6歲女女的心理輔導, 通知左學校社工, 屋企亦都有講明咩事, 佢係好 ...

加油

伯爵府

保重
路過
可以認識一啲單身父/母?一齊帶小朋友出去玩, 大家做半天代父/母可以嗎?
多點鍚同hug. 大人小朋友都需要

複式洋房

太太走左, 連忙做的事除了他的後事, 就係6歲女女的心理輔導, 通知左學校社工, 屋企亦都有講明咩事, 佢係好 ...

加油

複式洋房

加油呀⋯⋯你仔女好需要你的陪伴同愛護。好在你不用愁錢之類的安排。希望你太太安息。亦希望你可以努力加油。的都係單親媽媽。明白只有自己一個有時真係好無助。努力呀⋯⋯唔開心就找人傾下計啦

大宅

同路中人,往事不敢同人talk ,泪在心里流,因為要出去做野,又要理頭全家

民房

加油呀

複式洋房

Liangbobo 發表於 17-4-12 00:23
同路人,快五個月了,感覺仲好似好唔真實咁,老婆走得太突然了,完全接受唔到,上天連俾我同佢講聲再見嘅機 ...

加油

大宅

回覆 Liangbobo 的帖子

加油呀~

大宅

無論任何原因成為單親, 條路都唔易行, 大家都要努力加油

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Liangbobo 發表於 17-4-12 00:23
同路人,快五個月了,感覺仲好似好唔真實咁,老婆走得太突然了,完全接受唔到,上天連俾我同佢講聲再見嘅機 ...

好明白你的感受,我先生朝早返工同我和阿女講的說話想不到是最後的說話,晚上我們已陰陽相隔,真系好突然。在醫院等親人離開的感覺真的好難受,但因為小朋友我先可以咁堅強挨過,轉眼已經過去十年。個几年我都冇心情,忽略左個女(三歲)。這時候一定要留意小朋友的心理。

事情總會過去,大家加油

男爵府

加油

大宅

曾經係一个好真實嘅存全,現在只有回憶,感覺好似夢一場

每日同佢有講有笑,我老婆係好温柔嘅人,我每日返工就放工回家,心想有呢個女人我就好滿足,佢都係好易滿足嘅人,我哋兩个真係好開心,我係唔明白一個咁好嘅人點解会有咁嘅命運,我同佢其實係好有緣份,上天賜佢俾我又要取走,在医院見佢最後果刻我真係崩潰咗
其實要走果個應該係我,如果上天俾个機會我,我毫不遲疑地同老婆交換,要留低嘅應該係老婆

雖然現在已半年時間,但我仍然好想念佢,取灰嘅時候一個完整嘅人只剩下一袋灰,感覺係好難受

現在心情叫平復咗D,可以正常生活,但老婆身影不斷在腦中迴旋,有時心情好似好平靜,但突然又淚流滿面,我都唔知自己係咪步出咗哀傷期,定係我有病,

禁止訪問

男爵府

Liangbobo 發表於 17-5-18 00:38

每日同佢有講有笑,我老婆係好温柔嘅人,我每日返 ...

加油!你妻子都會希望你好好生活,照顧自己和孩子的。雖然也沒有什麼話可以用來安慰你,但傷心想念她的時候,就找個地方哭吧,哭完繼續好好生活!

大宅

IamKKDaddy 發表於 16-9-30 17:23
但我太太話唔想我搵過第二個, 哈,(我33歲)

加油!你太太真係好愛你好大方

大宅

想生BB熱投

加油
好好珍惜, 不想錯過你成長

大宅

開心吸收勳章

加油
平淡是福

子爵府

睇到我眼淚流,我爸爸係我13歲個年,都因為癌症幾個月就走了,我媽媽直到今時今日都還念著爸爸,一樣會哭,已經15年了

首頁

尾頁

跳至