意見反饋
義工

興趣嗜好 今日: 28|主題: 123138

跳至
樓主: pigpig28
Facebook買韓國衫  

男爵府

國民生產總值:9623

玩具勳章 畀面勳章

我而家只係網店買衫(韓衫),係fb打intent style, 好似銅鑼灣有showroom。唔貴,實物同相差不多,不過買時要留意尺寸。

公爵府

國民生產總值:25580

2019勳章

回覆樓主:

goody girls, 店主好人,又靚

大宅

國民生產總值:3248

2019勳章

liuliubb 發表於 16-10-1 15:19
你係香工做過?全部係假韓仔?

唔係香工。唔係全假,只係好多人會溝貨賣

大宅

國民生產總值:3248

2019勳章

namnam-123 發表於 16-10-1 16:05
我買過
JML Kxx
SanSan Faxxxxx

momocxt肯定溝左假韓。佢有無真韓,我唔知。
不過又咁講,款ok,價錢平,都抵著

男爵府

國民生產總值:8422

2019勳章 熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

我幫襯開那間是店主每個月自己親自飛去韓國攞貨, 價錢又合理, 最緊要係唔會溝雜貨當韓國貨賣

大宅

國民生產總值:1974

ainnai 發表於 16-10-1 16:33

momocxt肯定溝左假韓。佢有無真韓,我唔知。

Oh 真的嗎

公爵府

國民生產總值:27435

2019勳章

引用:我試過reXe+closet,+韓衫嚟講幾平,但手工

原帖由 Birzzle 於 16-10-01 發表
我試過reXe closet, 韓衫嚟講幾平,但手工麻麻

Little sixxy, 影相好靚,實際上有少少失望
r呢間賣簡約款,同平款所以質地未必好好,ㄧdd。
silly店主好靚,話155高但carry倒禁多款,佢襯得好好,加埋樣子,造型,好掂!但價錢mark up勁,真係貴人地好多,我都係齋睇。

公爵府

國民生產總值:25372

回覆樓主:

好多見到喺淘寶都見到,所以,唔會買呢啲FB所謂嘅韓國貨,都唔知真假

公爵府

2019勳章

引用:我買Seoul+Dirxxx+很okay,衫也靚

原帖由 cherubic 於 16-10-01 發表
我買Seoul Dirxxx 很okay,衫也靚
但佢平鄆都加20,好貴咯…就算係件簿衫可以10元唔洗佢照收20,同ㄧ價人地已經包郵了,另外佢件杉就咁放落個膠袋度寄到來ㄧ住菜咁,所以我少幫襯。

公爵府

2019勳章

引用:Quote:Birzzle+發表於+16-10-1+11:38+我試

原帖由 petitsomeone 於 16-10-01 發表
其實因為Little佢靚女,著乜影乜都靚。
佢真係好日本妹feel,其他人就算高過佢但著出來效果同佢差ㄧ折!

公爵府

2019勳章

引用:買過+檸檬+faxhixn+onlxxx!衫+香工貨。褲ok

原帖由 mww654321 於 16-10-01 發表
買過 檸檬 faxhixn onlxxx!

衫 香工貨。褲ok
其實品味ㄧ向麻麻,但你唔好理,大把人買

象牙宮

國民生產總值:239455

2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

好多香工已有得入貨,又無話係假嘅

公爵府

國民生產總值:29330

2019勳章 畀面勳章

alima 發表於 16-10-1 04:14
可以去聯合廣場行吓,睇吓有邊間合心水,因為有好多間賣韓衫都有放fb, 有舖頭穩陣D

...

我都喺聯合睇多
很累~我幾時先可以抖吓呢

禁止訪問

國民生產總值:12080

珍珠宮

國民生產總值:33294

V's fashion

cherubic    發表於 16-10-1 21:47

大宅

國民生產總值:3169

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

國民生產總值:3334

回覆:Facebook買韓國衫

大宅

國民生產總值:2433

回覆:Facebook買韓國衫

多謝哂各位JM既好介紹吖,睇完你地既意見,我諗我會揀d盡量有門市既鋪頭買,咁我諗
唔會溝貨瓜

別墅

國民生產總值:614

我專揀d店主自己入貨的網店,so far 冇咩問題,價錢通常仲平過街boutique

公爵府

2019勳章

引用:Quote:she007+發表於+16-10-1+16:57+其實品

原帖由 mww654321 於 16-10-01 發表
我買過條牛仔褲 同t shirt 就unlike 左 lu
why?不合心水?我就極少睇中,只買過2件,有件質地好麻麻。

12345678910... 19
跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.