懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

因為幾年前生個囡時,我好記得要開到9度姑娘先推我入產房準備生,但有時睇到post或上yahoo睇d討論區,見有d媽咪話開到3度
就推入產房,或者有d唔駛開到9度就可推入產房~
所以想問有冇媽咪可以分享下你地開左幾多度就可推入產房呢?
謝謝分享~

大宅

陪月勳章

第一胎係浸會生, 開到三度入待產房; 第二胎係嘉諾撒生, 每五分鐘出現一次陣痛就握左入產房等生啦!

大宅

都唔知開到幾多度,因為佢地見我有push果種痛,就再check胎膜穿哂未,跟住就入產房...至少開到4-5度...我見人地開到6-7度都入.姑娘會睇埋你宮縮頻率夠唔夠,力度夠唔夠先決定.宮縮唔夠密夾硬生咗,子宮會收縮不良可能會大出血,好大件事架...所以都係睇情況.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

o華, 一去到就推入去o拉? 你果時o係邊道生呀?

原文章由 shirley73a 於 08-11-18 17:19 發表
我嗰陣都唔知自己開咗幾多度架...總之入院冇耐就比姑娘推入產房生喇....我仲記得唔夠1個鐘就已經生咗亞囝喇...都好快手...

子爵府

其實一度一度開緊既時候係痛唔痛o家?? 定係去到最後果d 8-10 度至會痛o家??

真係好好奇呀!!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

複式洋房

原文章由 binbin仔 於 08-11-18 17:27 發表
其實一度一度開緊既時候係痛唔痛o家?? 定係去到最後果d 8-10 度至會痛o家??

真係好好奇呀!!

我記得開度時先最痛 比陣痛痛得犀利
我由二度開到九度用左半小時 (本來姑娘話我知要再等起碼4個鐘先開晒 但我當時已痛到死 再等4個鐘 唔知點捱) 好彩原來已經開到第九度 所以先咁鬼痛

子爵府

aiya...好恐怖呀...
o甘會唔會真係all o左ng 出o黎o家? 如果係o米好肉酸....

原文章由 shirley73a 於 08-11-18 17:37 發表
自己開咗幾多度唔知架...都痛到想死lu!!!

總之陣痛開始已經痛啦...仲越嚟越密tim...總之有想痾ng ng嘅感覺..就表示生得喇....

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

我舊年向東區生,開到3度已經要入產房。入到去,食埋Lunch, 跟住醫生就黎幫我穿水。2個鐘度呀女就出左世啦。

因為個朝產房Full左,所以要搏機聽BB心跳。不過我搏機前仲行來行去。點知俾個姑娘見到,佢叫我快D返上床,唔好周為走啦。因為隨時入得產房。最後叫我老公入黎幫手執野。。。

男爵府

畀面勳章

你地開左3度就可入產房...好快呀!

請問開左3度就可以入產房既媽咪,你地係咪一入產房就即刻要生

la?
真係唔明點解我果時一定要足9度先推我入去.

我果時係聯合生,加上係"沙士"時期,連笑氣都冇得聞 ..

男爵府

畀面勳章

原文章由 shirley73a 於 08-11-18 17:37 發表
自己開咗幾多度唔知架...都痛到想死lu!!!

總之陣痛開始已經痛啦...仲越嚟越密tim...總之有想痾ng ng嘅感覺..就表示生得喇....

我都係呀,直頭痛到想去大..但我仲要忍唔住失禁咁去左出離...d姑娘都唔推我去產房,只係叫我忍住因為未開夠度數

子爵府

我係瑪嘉烈生.
我在家因發現穿水,所以之後直接去產房報到,經姑娘檢查後便安排我一直在產房由未開到生左(一直有十小時到)

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我喺待產房噴射式穿水,但末開度數,d嬸嬸就拿拿淋推左我入產房.
入到產房E生幫我檢查,但都未開度數,又噴射地穿水,仲噴濕E生件袍...(好唔好意思)
在產房一小時後E生建意吊催生藥去開度數,6小時後生咗

複式洋房

我因為早產, 唔知開左幾度, 痛都未痛就俾人掟入產房, 好似話因為早產危險喎。

複式洋房

原文章由 baby_happy 於 08-11-18 23:37 發表
我喺待產房噴射式穿水,但末開度數,d嬸嬸就拿拿淋推左我入產房.
入到產房E生幫我檢查,但都未開度數,又噴射地穿水,仲噴濕E生件袍...(好唔好意思)
在產房一小時後E生建意吊催生藥去開度數,6小時後生咗 ...

你係噴射式, 我係洪水式, 我坐o係產床上面, d水好似瀑布咁湧出黎, 我自己都O左嘴

大宅

4度, ~3 hr. BB came out

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我06年東區生, 當時開左1度左右, 但我已經好痛, 痛到好似想開大的感覺, 即係覺得下面好似有野想推出黎咁, 我照直同醫生講, 之後佢check過產房有位就比我入, 4個鐘頭左右生左仔仔.
,

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我一度都未開就上產房啦
因為穿水好耐都唔開
要加重催生藥

首頁

尾頁

跳至