親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

明天一月去東京,豇二日想玩富士山
請問住二日富士山,有乜酒店介紹
想找一些經濟又舒服的

另外日本時間 四點幾到東京
點去富士山係最快捷 !

如包車有無公司 / 司機介紹 ?
二個女子去 !

感謝大家

侯爵府

cubixluk 發表於 16-9-30 23:06
想找一些經濟又舒服的

有無人知?

侯爵府

cubixluk 發表於 16-9-30 23:06
想找一些經濟又舒服的
如果妳是去河口湖,從成田機場坐火車去最快要三個半鐘,不建議妳即日去。河口湖很多酒店,上網找不難。

琥珀宮

引用:明天一月去東京,豇二日想玩富士山請問住二

原帖由 cubixluk 於 16-09-30 發表
想找一些經濟又舒服的
我一月尾book咗New Century,算比較平,周遊巴士站到,在湖邊酒店來説(同時有湖景富士山景)算平,四大人一房,包早晚餐四萬幾yen。

子爵府

BK Milk勳章

回覆 cubixluk 的帖子

成田空港有巴士去河口湖, 1750出發, 到達

河口湖駅

已2205.http://www.narita-airport.jp/ch2/access/bus/index.html#sonota

不如入東京過一晚第二朝先至去啦.

之前住過呢間, 幾好:
ホテル風のテラスくくな

kukuna.jp

大宅

ada_fung 發表於 16-10-2 13:07
回覆 cubixluk 的帖子

成田空港有巴士去河口湖, 1750出發, 到達河口湖駅已2205.http://www.narita-airport ...

暑假住過一晚河口湖……湖龍……普通日式房、溫泉好正……3大2小 一泊2食hkd$3300…算係抵住

大宅

引用:明天一月去東京,豇二日想玩富士山請問住二

原帖由 cubixluk 於 16-09-30 發表
想找一些經濟又舒服的
住過泰平館 2個大人 1泊兩食 約1800蚊 但並非在湖的另一邊, 富士山一開window 就見到

大宅

引用:Quote:原帖由 cubixluk 於 16-09-30 發表明

原帖由 矛奶油 於 16-10-03 發表
住過泰平館 2個大人 1泊兩食 約1800蚊 但並非在湖的另一邊, 富士山一開window 就見到

...
27000yen 一晚先岩

大宅

木土土 發表於 16-10-2 00:53
我一月尾book咗New Century,算比較平,周遊巴士站到,在湖邊酒店來説(同時有湖景富士山景)算平,四大人 ...
我check一月尾三大人要jpy61,560

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+16-10-2+00:53+我一月

原帖由 NicolaLee 於 16-11-21 發表
我check一月尾三大人要jpy61,560
是weekend 嗎?經Booking.com也比Japanican貴。

郊區溫泉酒店全部weekend 都貴好多,所以我安排行程也就日子。

男爵府

開心吸收勳章

木土土 發表於 16-10-2 00:53
我一月尾book咗New Century,算比較平,周遊巴士站到,在湖邊酒店來説(同時有湖景富士山景)算平,四大人 ...
我也是明年一月初,一晚秀峰閣、一晚New Century。朋友今年一月住湖南莊,話好差,佢提議我住New Century的。

大宅

木土土 發表於 16-11-21 22:25
是weekend 嗎?經Booking.com也比Japanican貴。

郊區溫泉酒店几全部weekend 都貴好多,所以我安排行程也就日 ...
係weekend,行程最尾三日,回程直接去機場

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+16-11-21+22:25+是wee

原帖由 NicolaLee 於 16-11-22 發表
係weekend,行程最尾三日,回程直接去機場
在另一地方回程直接去機場,我一向不敢博,怕有交通延誤,尤其沒有頻密班次的JR往返

大宅

csk 發表於 16-11-21 22:53
我也是明年一月初,一晚秀峰閣、一晚New Century。朋友今年一月住湖南莊,話好差,佢提議我住New Century的 ...

正想book 1月尾湖南莊, 請問那方便差?

大宅

我想book 房間有私人風呂向富士山的溫泉酒店, 有什麼推介? 現只看到湖南莊比較合心水

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+16-10-2+00:53+我一月

原帖由 csk 於 16-11-21 發表
我也是明年一月初,一晚秀峰閣、一晚New Century。朋友今年一月住湖南莊,話好差,佢提議我住New Century的 ...
網上見湖南莊評價都好好,你fd有話係那方面特別差嗎?

想知道同網上評價有何差別,因為我通常只睇review去選酒店

男爵府

開心吸收勳章

木土土 發表於 16-11-22 17:26
網上見湖南莊評價都好好,你fd有話係那方面特別差嗎?

想知道同網上評價有何差別,因為我通常只睇review去 ...
問了朋友,她話暖氣唔夠,沖涼要去大浴場,如果唔浸溫泉會覺得唔方便。房間見唔到富士山只見到湖,所以要有心理準備,其他各方面都好一般,惟一是交通方便。New Century在附近,她覺得唔錯,提議給我。如果住湖南莊,最好訂一泊兩吃,週圍只有賣簡單食物的店鋪。我平日也是看評語揀酒店,朋友剛住過感覺麻麻,所以就唔考慮了。

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+16-11-22+17:26+網上

原帖由 csk 於 16-11-23 發表
問了朋友,她話暖氣唔夠,沖涼要去大浴場,如果唔浸溫泉會覺得唔方便。房間見唔到富士山只見到湖,所以要有 ...
咁呢d point,除唔夠暖氣,其他唔算係問題,我自己仲喜歡去大浴湯冲涼。

郊區溫泉酒店,一泊兩食可算是指定動作,而房間係咩山景定湖景,booking時亦已知,價錢亦有唔同,有錯誤expectation自己都有責任。我一開始已揀New Century 果頭酒店就係按地理方向知同一房間會有有山湖兩景!

大宅

木土土 發表於 16-11-23 12:52
咁呢d point,除唔夠暖氣,其他唔算係問題,我自己仲喜歡去大浴湯冲涼。

郊區溫泉酒店,一泊兩食可算是指 ...

想請教, 我想房內有私人風呂的, 可望山望湖, 有咩選擇?

我看過new century 無私人風呂

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+16-11-23+12:52+咁呢d

原帖由 same2 於 16-11-23 發表

想請教, 我想房內有私人風呂的, 可望山望湖, 有咩選擇?
你可看看湖山亭(和洋式房)

首頁

尾頁

跳至